Ny utviklingssjef på plass

Fredrik Løken Bjørnskau er ansatt som ny utviklingssjef for Kolbotn Fotball Kvinner

Sist oppdatert: 27. sep 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksenkolbotnkvinnefotball.no

 

Fredrik er født og oppvokst i Oslo og spilte fotball i Lyn frem til junioralder. Deretter startet han å jobbe som trener, først i Frigg, før han returnerte til Lyn i 2013. Fredrik er utdannet fra Idrettshøgskolen med Master i Idrettsvitenskap og Sports Management, og i tillegg til å være trener har han jobbet som daglig leder i Lyn Toppfotball.

Nå skal han inn i Kolbotn og være med på å bidra til å løfte jentesatsningen i klubben.

– Det blir først og fremst veldig spennende. Det er en stor klubb, og jeg har fått et godt inntrykk og møtt mye bra folk. Jeg gleder meg til å bli kjent med klubben og alle som jobber og spiller her.

Fredrik starter arbeidet i november og ønsker å sette sitt preg på klubben.

– Jeg ønsker å bidra til at flere spillere fra ungdomsavdelingen tar steget opp å A-laget. Jeg gleder meg veldig til å sette i gang.

Styreleder Monica Ottesen er svært fornøyd med å ha ansatt Fredrik som utviklingssjef, og ser fram til oppstarten i november.

Styreleder Monica Ottesen er fornøyd med å ha ny utviklingssjef på plass.

-Kolbotn er og skal være en utviklingsklubb, og Fredrik sin rolle blir å legge til rette for dette for spillerne våre, sier Ottesen og fortsetter:

– Med dette legger vi enda bedre til rette for at det skal være mulig å bli skikkelig god i fotball.

I etterkant av et skuffende fotball-EM for kvinnene i 2017 kom tallene fram som viser at jenter og gutter ikke har like muligheter, og at det var betraktelig færre spillerutviklere.

– Kolbotn er stolte av å ta vårt ansvar som Toppserieklubb, og for at vi har fått denne muligheten til å sørge for at forskjellene mellom jenter og gutter jevnes ut, avslutter Monica Ottesen.

Vi ønsker Fredrik hjertelig velkommen til Kolbotn, og ser frem til samarbeidet.