Ny seriestruktur for toppfotballen vedtatt

Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån.

Reduserer til ti lag og innfører sluttspill.

Sist oppdatert: 19. jan 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Ny seriestruktur i kvinnefotballen har vært blant de mest omdiskuterte sakene i forkant av forbundstinget. Resultatet av avstemningen ble 186 for og 40 stemmer imot, etter en lang og god debatt.

– Vi ønsker at norsk kvinnefotball skal være blant de beste også i fremtiden. Da er det nødvendig å ta i bruk kraftige virkemidler. Vi vil ha konkurransedyktige klubber på høyeste nivå internasjonalt. Toppserien skal være en arena for utvikling av internasjonale spillere. Det skal være reell konkurranse i flere kamper, og vi skal løfte Toppserien og 1. divisjon som kommersielle produkter, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Færre lag og sluttspill

Ordningen innebærer i hovedsak at Toppserien og 1. divisjon reduseres fra tolv til ti lag. Sesongen vil også avsluttes med et sluttspill, som innføres fra sesongen 2020.

Kort fortalt innebærer det at de fire beste toppserielagene møtes i den såkalte Mesterskapsligaen, lag 5-10 møtes i Kvalifiseringsligaen sammen med de to beste lagene fra 1. divisjon, mens lag 3-10 i 1. divisjon spiller mot hverandre i Opprykksligaen.

Du kan lese det vedtatte forslaget i sin helhet her.

Forbundsstyret gjorde noen endringer på sitt opprinnelige forslag, primært angående detaljene rundt sluttspillet.

– Med disse endringene har vi spisset konkurransen og kvaliteten på konkurransen enda mer enn det som ligger i det opprinnelige forslaget, sier Svendsen.

Argumentasjonen mot forslaget gikk på at endringsforslaget kom for sent og at avstemmingen derfor burde utsettes, noe blant andre Stian Johan Frøiland fra Kaupanger IL og Sandvikens Pål Hansen påpekte.

Ros til forbundsstyret

De fleste var likevel for forslaget.

– Jeg vil gi ros til forbundsstyret for å ha hørt på de signalene dere har fått organisasjonen, snudd dere rundt og levert det beste helhetlige forslaget for kvinner noensinne, sa Ane Guro Skaare-Rekdal i NFF Indre Østland.

Les også: Derfor mener Toppfotball Kvinner at Toppserien bør reduseres til ti lag 

– Vi hadde rykket ned flere av de siste sesongene med åtte eller ti lag de siste årene. Likevel synes jeg vi skal gå for det dette forslaget. Det er gledelig at NFF kommer med en hel tiltaktspakke, sa Ragnar Slettestøl i Trondheims-Ørn.