NTB utvider dekningen: – Lite kan løfte 1. divisjon raskere enn dette

NTB skal dekke Ingrid Bergland i Amazon Grimstad og de andre klubbene i 1. divisjon fra årets sesong. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån.

For første gang dekker NTB samtlige kamper i 1. divisjon med reporter. Det skaper grobunn for mange spennende kåringer gjennom sesongen.

Sist oppdatert: 25. mai 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

I samarbeid med Toppfotball kvinner skal NTB i den kommende sesongen blant annet kåre rundens lag og årets spiller på NTB-børsen i 1. divisjon. OBOS er igjen inne som sponsor for kåringene – på samme måte som for Toppserien og OBOS-ligaen.

– Samarbeidet med NTB og OBOS var en strålende suksess og skapte stort engasjement i fjor. Samarbeidet har tilgjengeliggjort Toppserien for sportsinteresserte på en helt ny måte og slik bidratt til den store oppmerksomheten ligaen fikk i 2020. Nå er vi utrolig glade for at vi får den samme dekningen av 1. divisjon. Det blir både livedekning fra kampene og spillerbørs hver eneste runde, noe som vil løfte fram interessen for både klubber og spillere til et helt nytt nivå, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner.

Livereporterne til NTB setter børskarakterer på fotballspillerne etter hver kamp. Alle spillere som har spilt mer enn 30 minutter i kampen, får en prestasjonsbasert karakter mellom 1 og 10. De beste spillerne fra hele runden settes sammen til det som blir rundens lag i de forskjellige ligaene.

NTB-børsen ligger også til grunn for kåringene av månedens spiller og årets spiller.

Vil styrke kvinnefotballens posisjon i Norge

I OBOS er de godt fornøyd med at samarbeidet med NTB fortsetter og utvides.

– Det er spesielt hyggelig at det nå også skal lages spillerbørs i 1. divisjon, slik at vi og alle andre fotballinteresserte i hele landet nå får en mulighet til å bli enda bedre kjent med spillerne i vår nest øverste divisjon, sier sponsorrådgiver Eddie Chr. Thomas.

Les også: Fire lag går for gull

Thomas understreker at engasjementet rundt kvinnefotballen blant annet handler om å gi alle like muligheter.

– På sikt håper vi tiltaket vil styrke kvinnefotballens posisjon i Norge. For OBOS er det viktig å få mer ut av samarbeidsavtalene våre enn kun synlighet for OBOS-logoen. Derfor var det viktig å bidra til rundens lag for Toppserien i fjor. Nå skal vi sammen med NTB og Toppfotball kvinner også løfte fram spillerne som har markert seg ekstra positivt i 1. divisjon hver eneste serierunde, sier Thomas.

–  Lite kan løfte 1.divisjon raskere

– Det er utrolig gøy at vi endelig dekker både Toppserien og 1. divisjon med reporter. Vi gleder oss enormt til å vise fram de nye kåringene våre både til spillere og supportere. Jeg mener det er lite som kan løfte 1. divisjon raskere enn det vi er i gang med nå, sier Hanna Sikkeland, produktsjef i NTB.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon før 2021-sesongen

Fra sesongstart våren 2021 premieres månedens spiller i Toppserien med et digitalt gavekort på 5000 kroner fra Gi Gaven Videre, et bærekraftig og meningsfylt gavealternativ som lar spillerne støtte en sak de brenner for.

NTB leverer følgende kåringer i Toppserien og 1. divisjon i år:

  • Rundens lag

  • Årets lag

  • Årets forventningslag

  • Månedens spiller

  • Årets spiller

  • Topp 10 på NTB-børsen

Les mer om kåringene og tidligere vinnere her.