NORSKE KLUBBER FÅR UEFA-PENGER ETTER EM

Annonse:

 

UEFAs nye klubbfordelsprogram sørger for at fem norske klubber for første gang får utbetalt midler.

I forbindelse med sommerens EM for kvinner innførte UEFA for første gang et klubbfordelsprogram. Utbetalinger tildeles europeiske klubber med spillere på landslagene som deltok i EM, der det totale beløpet beregnes i henhold til antall dager en spiller ble frigitt for turneringen.

For hver av deres spillere som var en del av troppen i EM fra ti dager før den første kampen og frem til laget ble utslått, er en klubb garantert en minimumsbetaling på 10 000 Euro per spiller.

Klikk her for å lese mer om ordningen

– Det er svært gledelig og betimelig at UEFA har innført denne ordningen også på kvinnesiden. Det er en flott anerkjennelse til norske klubber og deres spilleres bidrag til det som ble et fantastisk mesterskap i England. Dette er også et symbol på UEFAs engasjement i utviklingen av kvinnefotballen og at ting stadig går i riktig retning, sier forbundsstyremedlem Jon Mørland, som også sitter i UEFAs kvinnekomite.

221 klubber fra 17 nasjonale forbund (16 deltakerland, i tillegg til Skottland) mottar midler etter turneringen, derav disse fem norske:

Brann: 60 000 EURO
Vålerenga: 50 000 EURO
Rosenborg: 40 000 EURO
Avaldsnes: 10 000 EURO
Stabæk: 10 000 EURO

Klikk her for å lese mer om programmet

Annonse fra Toppserien: