NEDRYKKET ET FAKTUM – NESTE RUNDE KAN ET ANNET LAG SLÅ FØLGE

Etter tap for KIL/Hemne er det klart at Medkila ikke blir å finne i 1.-divisjon neste sesong. Neste runde kan de få følge ned til 2.-divisjon av et annet lag, mens Øvrevoll Hosle nærmer seg sluttspillseieren.

Medkila – KIL/Hemne 2-4 (1-2)
Mål: 1-0 Mathilde Karlsen (17), 1-1 Sigrid Bloch-Hansen (32), 1-2 Karoline Nagelhus Hernes (43), 1-3 Sigrid Bloch-Hansen (51), 2-3 Julia Benati (73), 2-4 Anne Marte Halset (90)

Medkila har hele sesongen kjempet med ryggen mot veggen, og har i lang tid stirret nedrykket i hvitøyet. Men muligheten for å redde plass har vært til stede og laget fra Harstad har levd i håpet om at spill i 1.-divisjon også neste sesong er mulig. Dersom det fortsatt skulle være mulig måtte det derimot bli seier denne runden hjemme mot sterke KIL/Hemne, i det som var Medkilas siste sjanse.

Og hjemmelaget startet kampen bra i Harstad. Selv om begge lag prøvde seg i angrep, var det Medkila som fikk hull på byllen. En kort cornervariant endte til slutt hos Mathilde Karlsen i feltet, som etter 17 minutter sendte vertene i føringen. Ikke lenge etter fikk Carissima Cutrona en god sjanse til å doble ledelsen, men forsøket hennes gikk like over tverrliggeren.

KIL/Hemne havnet litt på bakfot i åpningen, og hadde ikke altfor mye å komme med den første halvtimen. Men trønderne våknet etter hvert og tok mer over, og etter 32 minutter stanget Sigrid Bloch-Hansen inn utligningen på en corner. Gjestene var heller ikke ferdige, for noen få minutter før pause var kampen snudd. Maren Snekvik spilte ballen inn foran mål og fant Karoline Nagelhus Hernes på fem meter. Hun fikk en relativt enkel oppgave med å banke ballen i nettet via hanskene til Emma Lykke Sjåfjell.

Utgangspunktet for andre omgang var dermed tøft for Medkila og det ble ikke bedre av at KIL/Hemne fikk straffe med en gang etter sidebyttet. Madelen Rønvik gikk frem, men satte straffesparket i aluminiumen bak Sjåfjell og 2-1 ble stående på resultattavlen.

Det resultatet sto seg imidlertid ikke lenge. Etter 51 minutter var Sigrid Bloch-Hansen på plass foran mål igjen på en corner og pirket inn 3-1 med sin andre scoring for dagen. Medkila måtte dermed fremover, men kunne sluppet inn enda et mål da Sjåfjell rotet det til, men sisteskansen ryddet opp og unngikk et skikkelig tabbemål.

Drøye kvarteret før slutt ble det nytt liv i kampen. Julia Benati fikk ballen ute til høyre, gikk innvover i banen og skrudde inn reduseringen fra distanse. Det målet tente håpet for Medkila, som like etter fikk en ny sjanse, men Ingvild Grøtting reddet.

Deretter måtte Sjåfjell i aksjon for å hindre 2-4, og stoppet forsøket fra Sofia Krossøy med en fin benparade. Oppgjøret i Harstad levde helt inn, men da det sto 90 minutter på klokken, punkterte KIL/Hemne kampen. Anne Marte Halset så at Sjåfjell sto langt ute og gikk for skudd fra langt hold. Ballen gikk over Medkila-keeperen og i mål til 4-2 til gjestene. Det målet avgjorde både kampen og Medkilas skjebne, som dermed rykker ned og skal spille 2.-divisjon neste sesong.

Nærmer seg nedrykk

Grand Bodø – Amazon Grimstad 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Marina Jensen (19), 1-1 Julie Voktor Pedersen (50), 2-1 Ingeborg Nordheim (60)

I Bodø var det duket for et skikkelig nøkkeloppgjør mellom Grand Bodø og Amazon Grimstad. Sørlendingene ligger på nedrykksplass, men hadde fått kontakt med Klepp på trygg grunn etter seieren over Medkila sist runde. Grand Bodø på sin side har fått nedrykksspøkelset på avstand, men med tap ville det blitt ny spenning i bunnen.

Det kunne blitt en kanonstart på oppgjøret i nord med en scoring i kampens første angrep, men gjestene fra Sørlandet fikk klarert unna. Hjemmelaget fikk også en dobbeltsjanse, men Marie Aspenes reddet forsøk nummer en, mens det andre skuddet gikk utenfor.

Deretter var det Amazon Grimstad sin tur til å skape litt ved blant andre Lise Farstad, som avsluttet i nettveggen. Etter 19 minutter ble det derimot nettkjenning for gjestene da Marina Jensen headet inn 1-0 fra kort hold.

Ledelsen kunne blitt doblet litt senere, men Karoline Svendsen i Grand Bodø-målet vartet opp med en sterk redning og lagene gikk til pause med gjestene foran med ett mål.

Etter hvilen fikk vertene første en kjempesjanse som ble mesterlig reddet av Marie Aspenes, før utligningen omsider kom. Julie Voktor Pedersen var målgjører fra kort hold etter en corner. Og etter timen var snuoperasjonen et faktum. Kristina Brudvik slo nydelig inn i feltet til Ingeborg Nordheim som headet nordlendingene opp i ledelsen.

Resten av kampen hadde begge lag enorme muligheter, men forsøkene ble stoppet av klasseredninger fra begge lags keepere. Det nærmeste gjestene kom var da de fikk sjansen alene med Svendsen, men sisteskansen fikk reddet før ballen deretter traff stolpen. Dermed vinner Grand Bodø 2-1 og tar et kvantesprang mot fornyet kontrakt, mens det begynner å lukte nedrykk i Grimstad.

Vant jevnt oppgjør – ett steg nærmere sluttspillseieren

Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Andrine Outzen (26), 1-1 Guro Hammer Røn (58), 2-1 Malene Dunsby (81)

Før denne runden manglet Øvrevoll Hosle i praksis bare seks poeng før de kunne innkassere sluttspillseieren og oppryksskvalifiseringskamp. Første hinder mot de seks poengene var AaFK Fortuna, som har hadde en meget sterk sesong som nyopprykket lag. Sunnmøringene var også ubeseiret før oppgjøret på Ferd Arena, og kunne stikke kjepper i hjulene for sluttspilllederen.

Åpningen på kampen var jevnspilt og sjansefattig. AaFK Fortuna hadde kampens første avslutning, men den gikk et godt stykke over mål. Oppgjørets første avslutning på mål endte faktisk i mål og det var hjemmelaget som tok ledelsen. Andrine Outzen raget høyest på en corner og stanget Øvrevoll Hosle i føringen.

Øvrevoll Hosle nærmer seg sluttspillseieren etter å ha slått AaFK Fortuna 2-1. Foto: Kristian Moe

Inn mot pause hadde Joshualyn Reeves en stor sjanse som gikk i nettveggen, før en avslutning fra Ine Berre ble reddet på streken av gjestene. Etter en sjansefattig omgang ledet ØHIL 1-0 til pause takket være Andrine Outzen.

Andre omgang startet rotete fra tangotrøyene og ØHIL fikk et par gode muligheter tidlig, men klarte ikke å overliste Benedicte Lund Berge. Gjestene fra Ålesund hevet seg imidlertid og like før timen var spilt var lagene like langt takket være Guro Hammer Røn, som alene med Una Langkås utlignet for bortelaget.

Etter utligningen tok gjestene over, men skapte ikke altfor mange eller store sjanser selv om de etablerte et godt trykk mot hjemmelagets mål. Det så ut til å gå mot uavgjort, som hadde vært et greit resultat, men knappe ti minutter før slutt vant Malene Dunsby ballen på AaFK Fortunas banehalvdel, tok ett touch og banket ballen i nærmeste hjørne.

Det ble kampens siste scoring og ØHIL nærmer seg seieren i sluttspillet, mens AaFK Fortuna går på sitt første tap i høstens sluttspill etter en jevn affære i Bærum.

Hattrickhelt brøt marerittrekke

Klepp – Hønefoss 4-2 (3-0)
Mål: 1-0 Kaja Karlsen (1), 2-0 Vilde Bakke-Andersen (29), 3-0 Kaja Karlsen (42), 3-1 Emilie Finnevolden (49), 4-1 Kaja Karlsen (72), 4-2 Silje Nyhagen (83)

På Jæren hadde svetten begynt å renne etter sju kamper uten seier og bare tre poeng ned til nedrykk. Klepps sesong etter nedrykket fra Toppserien har vært ustabil og svak, som gjør at de ligger der de ligger. Denne runden fikk de besøk av bortesvake Hønefoss, og dermed en god mulighet til å ta sin første seier siden juli.

Og traktortrøyene kunne ikke fått en bedre start på kampen. Bare minuttet var spilt da Hege Hansen fant Kaja Karlsen ute til høyre. Spissen dro seg forbi en forsvarsspiller og hamret Klepp i ledelsen. Hjemmelaget fikk dermed et tidlig initiativ og fortsatte å være det førende laget.

Kaja Karlsen senket Hønefoss. Foto: Alexander Larsen

Det betalte seg igjen like før halvtimen var spilt da Vilde Bakke-Andersen kontant dunket inn 2-0 forbi Jenny Østerås. Klepp malte på inn mot pause og fikk uttelling for tredje gang tre minutter før hvilen. Kaja Karlsen ble spilt i gjennom av innbytter Venessa Mazur, og alene med Østerås var spissen sikker og satte inn sitt andre mål for dagen.

Etter hvilen burde Silje Nyhagen redusert, men formspilleren traff stolpen. Men like etter sørget spisskollega Emilie Finnevolden for ny spenning i kampen da hun plasserte inn 1-3. Tross reduseringen var det Klepp som kunne gått opp til 4-1, men alene med keeper satte Bakke-Andersen ballen utenfor.

4-1 skulle derimot komme og nok en gang var det Kaja Karlsen som var sist på ballen. Igjen ble hun spilt gjennom alene med keeper, og igjen var hun sikker og satte kontant inn 4-1 og fullførte samtidig hattricket sitt.

Dermed var kampen så og si avgjort, men Hønefoss skulle få en redusering til før dommeren blåste av kampen. Silje Nyhagen ble tredd gjennom og gjorde ingen feil alene med Maria Sandvik og reduserte til 2-4. Men det var for lite for sent for Hønefoss, og Klepp tar dermed tre svært viktige poeng og i samme slengen et steg unna nedrykkssumpen.