Nå gir NTB deg spillerbørs og rundens lag i Toppserien

Robyn Decker i Avaldsnes og de andre spillerne i Toppserien må forberede seg på å bli satt børs på etter hver kamp. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Den kommende sesongen setter NTB i samarbeid med OBOS inn støtet for å løfte frem Toppserien.

Sist oppdatert: 06. jul 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

– Denne nyheten er helt fantastisk. Vi skal ikke mange år tilbake før det var nærmest umulig å finne noe som helst informasjon om kampene i Toppserien. Dette blir et stort løft for ligaen vår med tanke på økt synlighet, grundigere dekning og anerkjennelse av Toppserien som produkt. Det er en ny bekreftelse på at våre kamper, lag og spillere er noe publikum er interessert i. Nå blir produktet presentert på en ny måte, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

3. juli sparkes endelig en av de mest interessante sesongene i Toppserien i gang. Flere spennende profiler, kåringer av rundens lag og full dekning av alle kampene legger til rette for en minneverdig sesong med mer spenning enn noen gang tidligere.

Les også: Få oversikt over hele spilleplanen og de første TV-kampene her

Reporter på alle kamper

I 2020-sesongen dekker NTB alle kampene i Toppserien med reporter som blogger fra kampen direkte. Denne reporteren skal også sette en børs på spillerne etter kampslutt. Det vil si at alle spillerne som er på banen i mer 30 minutter vil få en børskarakter etter hver serierunde. Denne børsen danner grunnlaget for hvilke spillere som blir tatt ut på rundens lag og til slutt på årets lag når sesongen er over.

– Siden 2018 har OBOS samarbeidet med NTB om å kåre årets spiller og rundens lag i OBOS-ligaen. At OBOS nå utvider sitt samarbeid med NTB til også å gjelde Toppserien, der OBOS har vært generalsponsor siden 2018, ser man som et naturlig steg videre i satsingen man gjør på norsk klubbfotball, sier Eddie Thomas i OBOS.

Les mer om rundens lag og spillerbørsen her.

RUNDE 1 | TOPPSERIEN
Klepp 4 - 1 Arna-Bjørnar
Sandviken 1 - 0 Kolbotn
Rosenborg 2 - 0 Stabæk
Vålerenga 5 - 3 Avaldsnes
LSK 3 - 2 Lyn


Bygge profiler

– Vi er veldig glade for at vi nå også skal kåre årets spiller og rundens lag i Toppserien. Kåringer som disse bidrar til å gjøre spillerne i Toppserien kjente, og dermed bygge profiler og forbilder. Alle som er involvert i norsk klubbfotball, både på og utenfor banen, er selvsagt interessert i å gjøre produktet Toppserien mest mulig attraktivt, og vi håper at tiltak som dette kan være et lite bidrag på veien, sier Thomas.

Les også: Treningskamper før 2020-sesongen

Foreløpig er Amedia, NRK, VG og TV 2 blant mediene som abonnerer på live-tjenesten. Det betyr blant annet at VG Live utvides til også å dekke Toppserien fyldig underveis i rundene.

– For oss har det vært et ønske lenge om å kunne levere utfyllende livedekning fra Toppserien, og vi er glade for endelig å kunne levere dette. Det er det øverste nivået i Norges største sport på kvinnesiden, og ikke å ha dekning herfra har føltes vondt for oss som tar kvinnefotballen på alvor, sier Øyvind Brenne, utviklingsredaktør i VG – som nå også vil levere hendelsesbasert dekning av kampene i 1. divisjon og cupen i livesenteret.

Les også: Slik spilles 1. divisjon i 2020

– VGs ambisjon er å være primær nyhetsdestinasjon i  Norge. Når VG Live nå blir bedre enn noensinne, håper vi på flere og mer fornøyde brukere, sier Brenne.

Emilie Nautnes, LSK Kvinner
GULL IGJEN? Før sesongen er det store forventninger til Emilie Nautnes og LSK Kvinner etter seks strake seriegull. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

I år kåres også månedens spiller

Toppserien vil med andre ord få alle kåringene som NTB og OBOS viderefører fra 2019-sesongen i OBOS-ligaen. Det vil si at det kåres rundens lag, årets lag og årets spiller i OBOS-ligaen og Toppserien i sesongen som snart starter opp. Nytt for 2020-sesongen er at også månedens spiller vil kåres i begge seriene.

– Vi er stolte over at vi endelig skal dekke samtlige kamper på det øverste nivået i Norge. NTB har en fin tradisjon med å være til stede med en skrivende reporter på alle kamper i Eliteserien og 1. divisjon for menn. Nå var tiden inne for at vi også skal skrive fra kvinnenes kamper. Dette er noe som er blitt godt mottatt av våre kunder, sier sportssjef i NTB, Terje Alstad.

– Tilleggsproduktene vi klarer å lage rundt dette i samarbeid med Toppserien og OBOS er helt utmerket. Rundens lag, månedens spiller og årets spiller er produkter som bidrar til å øke interessen og skape nye profiler i fotballen, sier Alstad.

Kåringene vil bli publisert på nettsidene til Toppserien og OBOS-ligaen, i tillegg til Twitter-kontoen til NTB sportsdata. Medier som ønsker tilgang til å publisere rundens lag kan ta kontakt med NTB sportsdata for mer informasjon.

For ytterligere informasjon eller spørsmål:

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner: 988 72 835 / hege@kvinnefotball.no
Terje Alstad, sportsdatasjef  i NTB: 938 85 070 / terje.alstad@ntb.no