Nå er det tillatt med treningskamper i toppfotballen

Fjorårets toppscorer Kennya Cordner i Sandvikens foreløpig siste treningskamp mot Vålerenga på La Manga i februar. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Klubbene i Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen kan spille treningskamper.

Sist oppdatert: 28. mai 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Klubbene i Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen er i gang for fullt med kontakttrening, og nå er det vedtatt av Norges Fotballforbund (NFF), i tett dialog med Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball, at lagene også kan spille treningskamper. Kravene i treningsprotokollen vil inntil videre også gjelde også for treningskamper.

– Treningskamper er svært viktig for å forebygge skader etter et langt opphold. Vi er glade for at lagene nå kan møtes til treningskamper. Men det understrekes at dette ikke er ordinære kamper arrangementsmessig. Det skal foregå innenfor rammene og formålet med NFFs treningsprotokoll, så klubber, publikum og mediene må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Kun personer som er nødvendig for avvikling treningskampene skal være til stede, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness til fotball.no

Les også: Fremskyndet oppstart for Toppserien

Alle reiser må skje på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Laget skal i størst mulig grad skjermes fra andre under reisen, og medisinsk ansvarlig skal være med på reise.

Klubbene kan også invitere dommerteam til å dømme treningskamp.

Som utgangspunkt skal ikke offentlig transport benyttes. Enkelte lag er imidlertid avhengig av å reise med fly for å kunne gjennomføre treningskamper. Dette skal forelegges for NFF, sammen med en plan for hvordan reisen kan foretas på en forsvarlig måte.

Les også: – Håper dette er første og siste gang jeg opplever seks måneder oppkjøring

Klubbene må sørge for at kun personer som er nødvendige for avvikling av treningskamper får tilgang til arenaen der treningskamper spilles, herunder skal ikke publikum gis adgang. Totalt antall mennesker på arenaen (inkludert spillere, støtteapparat og dommere) skal være lavest mulig, og skal under enhver omstendighet ikke overstige 50 personer.