Nå er alt i Rosenborgs hender

Rosenborg har all mulig grunn til å drømme om seriegull etter lørdagens runde. Foto: Simen Johansen / Norske Fotballkvinner

Med poengdeling i oppgjøret mellom Avaldsnes og Vålerenga, er nå alt opp til Rosenborg dersom de skal bli seriemester.

Sist oppdatert: 12. sep 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 12 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 2 - 1 Kolbotn
Avaldsnes 0 - 0 Vålerenga
Rosenborg 2 - 0 Røa
Lyn 2 - 0 Sandviken
Klepp 2 - 3 LSK


Drømmestart for Arna-Bjørnar i etterlengtet seier

Arna-Bjørnar – Kolbotn 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kristina Erman (1), 2-0 Linnéa Laupstad (18), 2-1 Johanne Fridlund (77)

Runden startet i Bergen med oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Kolbotn. Det endte 3-2 til bergenserne sist lagene møttes, og igjen var det ventet et tett og jevnt oppgjør, men til slutt Arna-Bjørnar som gikk seirende ut. Det var deres første seier siden 3-2 mot nettopp Kolbotn 22. august. 

Men allerede etter minuttet fikk Arna-Bjørnar en drømmestart på kampen. Kristina Erman mottok ballen ute til venstre og slo et innlegg. Det så ut til å være helt ufarlig på vei bak mål, men til stor overraskelse for kommentar og undertegnede gikk ballen rett i mål – og sørget for en perfekt start på kampen for Arna-Bjørnar.

Det var en fartsfylt omgang i Bergen, og etter 12 minutter kunne gjestene ha utlignet. Marit Bratberg Lund testet skuddfoten fra 25 meter på et frispark, men dessverre for venstrebacken gikk ballen i tverrliggeren og over mål. Seks minutter senere ble det enda verre for Kolbotn.

Marije Brummel slo denne gangen et innlegg fra venstre. Siri Ervik så ut til å ha full kontroll på innlegget, men glapp ballen. Det utnyttet Linnéa Laupstad da hun var rask i reaksjonen og tuppet inn 2-0 for hjemmelaget, som også var resultatet til pause.

TRE POENG: Det ble tre viktige poeng for Arna-Bjørnar i kampen mot Kolbotn. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

I den andre omgangen kunne hjemmelaget ha økt ledelsen både en og to ganger, men uten suksess. Marija Aleksic skjøt like over mål, mens Marije Brummel traff stolpen for hjemmelaget etter 62 minutter.

Så våknet gjestene til live, og etter 77 minutter kom reduseringen. Bratberg Lund gjorde et godt forarbeid, og etter et forsøk på en klarering fra en Arna-Bjørnar-spiller, havnet ballen i beina på Johanne Fridlund. Hun banket ballen i nettet fra 20 meter, og håpet om poeng økte for gjestene.

To minutter på overtid kunne også utligningen ha vært et faktum. Igjen var Bratberg Lund involvert med et frispark. Sara Hørte vant duellen i feltet, men hennes heading gikk rett utenfor mål. Dermed røk sjansen for poeng, og Arna-Bjørnar sikret seg tre svært verdifulle poeng. Kolbotn tapte sin sjette kamp for sesongen, etter å ha slått Lyn sist helg (1-0).

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Topplagene nullet hverandre ut

Avaldsnes – Vålerenga 0-0 (0-0)
Mål: Ingen

Rundens toppkamp ble spilt i Rogaland mellom et Avaldsnes-lag i storform som tok imot serielederne, Vålerenga, som kun hadde sluppet inn ett mål på de fem kampene i forkant av oppgjøret. 

Og ikke uventet ble det tett og jevnt da storlagene barket sammen. De helt store sjansene uteble, men begge lag hadde sine halvmuligheter. Olaug Tvedten (Avaldsnes) og Synne Jensen (Vålerenga) hadde muligheter for hvert sitt lag, men det var lite å si på at det stod 0-0 til pause etter de første 45 minuttene.

TO POENG TAPT: Ett poeng er ikke dårlig borte mot Avaldsnes, men i gullkampen er det på mange måter to poeng tapt for Vålerenga. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Kampen fortsatte i samme spor i den andre omgangen, men gjestene kom nærmere et vinnermål enn det vertene gjorde. Andrine Tomter var nære å skli inn 1-0 for Vålerenga etter 63 minutter, men nådde akkurat ikke fram på Synne Jensen sitt innlegg.

Det regnes nok som et solid poeng for Avaldsnes, men på grunn av de andre resultatene i runden, har Avaldsnes nå falt ned til fjerdeplass med dette resultatet. Det er dog uhyre jevnt, og kun fire poeng er det opp til Vålerenga, som er serieleder.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Sesongens andre hjemmeseier for Rosenborg

Rosenborg – Røa 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Marit Clausen (16), 2-0 Cesilie Andreassen (66)

I Trondheim jaktet Rosenborg sin andre hjemmeseier for sesongen, mens Røa skulle forsøke å sikre seg minst ett poeng i kampen mot nedrykk. Der var det hjemmelaget som kunne juble mest. 

Røa la seg dypt og Rosenborg styrte allerede fra start. Og det tok ikke lang tid før vertene kunne juble for dagens første scoring. Lisa-Marie Karlseng Utland fant Marit Clausen alene med keeper som enkelt kunne sette inn 1-0 for hjemmelaget. Det var også toppscorerens åttende scoring for sesongen. Samme spiller kunne også ha doblet ledelsen drøyt 10 minutter senere.

Kristine Minde utnyttet en feil i Røa-forsvaret og la inn mot Clausen. Hun forsøkte å hælsparke inn dagens andre scoring, men hennes avslutning gikk like til side for mål. Det kunne Sarah Suphellen puste lettet ut for.

Rosenborg styrte og hadde god kontroll i løpet av de første 45 minuttene. Derfor var det ikke ufortjent at de ledet 1-0 til pause på Koteng arena.

GULLJAKT: Rosenborg har alle muligheter til å ta gull nå. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Det haglet ikke med sjanser, men etter 66 minutter kom avgjørelsen. Lekre kombinasjoner hos hjemmelaget bestående av Lisa-Marie Utland, Julie Blakstad og Cesilie Andreassen førte Andreassen alene med keeper. Der gjorde hun ingen feil, og avgjorde på mange måter kampen med sin scoring.

Det ble i hvert fall ikke flere scoringer på hjemmelaget, men kun noen minutter senere kunne Rosenborg ha økt ledelsen nok en gang. En haug av skuddforsøk på Josefine Ervik, men Røas keeper stod godt imot og hindret flere baklengs. Det endte 2-0 til hjemmelaget.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Linberg sikret etterlengtet Lyn-opptur

Lyn – Sandviken 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Camilla Linberg (30), 2-0 Camilla Linberg (90)

Med kun ett poeng på de siste syv kampene har poengnøden for Lyn stadig begynt å øke. Men også for Sandviken hadde det vært en tung periode i forkant av kampen med to tap på rad – som har gjort at man på mange måter har blitt hektet av i gullkampen. I lørdagens møte kom sesongens andre seier for hjemmelaget. 

Men så ikke veldig lovende umiddelbart i den første omgangen. Sandviken styrte store deler av oppgjøret, kom til de fleste avslutningene, men uten at det ble ordentlig farlig.

Det straffet Lyn dem for, og etter halvtimen spilt, var det hjemmelaget som kunne juble for scoring. Nora Gjøen-Gjøsæter brukte for lang tid med ballen og rotet det til. Da hun skulle sparke ut, gikk ballen rett i Linberg som dermed fikk muligheten til å sende Lyn i ledelsen. Det gjorde hun.

AVGJØRENDE: Camilla Linberg har vært helt avgjørende for Lyn denne sesongen. Det var hun også denne helgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Lyn forsvarte seg med alt de hadde i den andre omgangen, og Sandviken jaktet på for en utligning. Og igjen; da Sandviken ikke fant veien til nettmaskene, ble de straffet, på overtid.

Igjen var det Camilla Linberg som gjorde det for hjemmelaget. Sandviken hadde satset alt fremover, og rommene åpnet seg for hjemmelaget. Fra 30 meter klarte Linberg å sette ballen over Gjøen-Gjøsæter. Med det sikret hun tre svært viktige poeng for Lyn i kampen mot nedrykk. Sandviken taper sin tredje kamp for rad, og det begynner å bli et godt stykke opp nå, særlig med tanke på et potensielt gull.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Underholdende TV-kamp i Rogaland

Klepp – LSK Kvinner 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Andrea Wilmann (6), 1-1 Elisabeth Terland (34), 1-2 Emilie Haavi (49), 2-2 Nikki Stanton (52), 2-3 Nora Eide Lie (69)

TV-kamp og den siste i runden. Det manglet ikke på underholdning da Klepp tok imot LSK Kvinner denne lørdags ettermiddagen. 

Det var en skikkelig målfest i vente, og allerede etter seks minutter, kom den første. Andrea Wilmann satte ballen i nettet etter at Klepp ikke fikk klarert, og sendte gjestene i en tidlig ledelse.

Men hjemmelaget responderte ganske så bra, og etter 34 minutter var utligningen et faktum. Elisabeth Terland mottok ballen på 17-18 meter, la ballen til rette og satte ballen i nettet på elegant vis. Dermed var lagene like langt til pause.

UNDERHOLDENDE: Det var svært underholdende på Klepp stadion denne helgen. Foto: Alexander Larsen

Også i den andre omgangen var det gjestene som kom best ut. Emilie Haavi mottok ballen ute til venstre, skjærte innover i banen og hamret inn 2-1 for gjestene. Men ledelsen varte ikke lenge.

To minutter senere fikk Klepp straffespark etter en hands i feltet, og Nikki Stanton var sikker og sendte Ida Norstrøm i LSK-buret feil vei. Klepp var tilbake i kampen.

Det bølget frem og tilbake på Klepp stadion, og kampen kunne ha gått begge veier, men etter 69 minutter kom avgjørelsen, på lekkert vis. Nora Eide Lie plukket opp ballen på drøyt 30 meter og ladet skuddfoten. Hun sendte LSK i ledelsen på lekkert vis, og Klepp klarte ikke å utligne for tredje gang i kampen. Det betyr at Klepp nå har to strake tap når vi går inn i landslagspausen, mens LSK Kvinner er tilbake på vinnersporet etter tapet mot Rosenborg sist.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Tabellen i Toppserien ser nå slik ut etter runden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga 14 20 31
2 LSK 13 12 28
3 Rosenborg 13 12 27
4 Avaldsnes 13 10 25
5 Sandviken 13 2 22
6 Arna-Bjørnar 13 -8 13
7 Kolbotn 13 -7 11
8 Klepp 13 -12 11
9 Lyn 13 -11 9
10 Røa 14 -18 7

Det har også blitt spilt to kamper i 1. divisjon denne helgen som har gått slik:

Stabæk – Hønefoss 3-1
Amazon Grimstad – Grei 3-0

Les også: Nøkkelkamp i bunn

I morgen spilles de tre resterende kampene i 1. divisjon: 

Kil/Hemne – Åsane 13:30
Medkila – Øvrevoll Hosle 15:00 (stream)
Fart – Fløya 16:00