Mye på spill i den fjerde serierunden

Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Flere potensielt avgjørende kamper spilles i den fjerde serierunden når Vålerenga tar imot Avaldsnes, LSK Kvinner møter Klepp og Lyn og Kolbotn barker sammen i løpet av helgen.

Sist oppdatert: 24. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 4 | TOPPSERIEN
Vålerenga 2 - 1 Avaldsnes
Røa 2 - 3 Sandviken
Lyn 1 - 0 Kolbotn
Arna-Bjørnar 1 - 2 Rosenborg
LSK 3 - 0 Klepp


TV-kampen: Stefanovic straffer sine tidligere lagvenninner?

Fredag: Vålerenga – Avaldsnes, Intility arena (19:45, NRK2)

Den fjerde serierunden åpner med et deilig toppoppgjør når Vålerenga tar imot Avaldsnes på Intility fredag 19:45. Etter å ha tapt i seriestarten mot Sandviken (2-3), har Vålerenga slått sterkt tilbake – og vant borte mot Klepp sist etter en imponerende snuoperasjon. Avaldsnes er poenget foran, og vant 1-0 hjemme mot Arna-Bjørnar i vestlandsderbyet. 

Det så veldig mørkt ut for Vålerenga etter den første omgangen mot Klepp sist. Laget klarte ikke å true Klepp på noen som helst måte, og det var på deres første sjanse i kampen, at utligningen – litt ut av intet – satt. Deretter tok Vålerenga gradvis mer og mer over, og beviste tydelig hvilke kvaliteter laget besitter. Marie Dølvik Markussen kom inn og avgjorde kampen til Vålerengas fordel med sin 2-1-scoring i oppgjøret, kvarteret før slutt.

Les også: Tredje serierunde: Rosenborg tok historiens første hjemmeseier – nå leder de Toppserien

Avaldsnes har fått en solid start på sesongen. De vant overbevisende 5-2 mot Lyn i åpningsrunden, før det ble 2-2 borte mot Kolbotn i neste serierunde, etter en utligning fra Kolbotn på overtid. Forrige helg slo de tilbake mot Arna-Bjørnar, og holdt nullen for første gang denne sesongen, da Rasheedat Ajibade ble matchvinner med sin scoring etter 15 minutter.

GJENSYN: Dejana Stefanovic møter sine tidligere lagvenninner når Vålerenga møter Avaldsnes. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Historikken taler kanskje ikke til Vålerengas fordel i denne kampen, men i de siste sesongene har Oslo-laget stadig fått et større overtak på vestlendingene. Historikken sier 13 seire til Avaldsnes på 20 kamper, mens Vålerenga står med kun fem. Likevel er Vålerenga ubeseiret på de fem siste kampene, og har vunnet tre av disse.

Forrige sesong møttes lagene tre ganger. Det første oppgjøret endte 2-2 da Vålerenga gjestet Avaldsnes, der blant andre Dejana Stefanović scoret for Avaldsnes. Hun er nå Vålerenga-spiller, og møter her sine tidligere lagvenninner.

I NM hadde Vålerenga derimot langt færre problemer, og vant 3-0 på Intility etter et hattrick av Natasha Dowie. Men i seriekampen på Intility ble det 1-1, og Avaldsnes utlignet på overtid etter en scoring av Giovanna de Oliveira.

Kampen ser du som nevnt hos NRK2 på fredag. Sendestart er 19:30, kampstart 19:45. 

Høydepunktene fra fjorårets oppgjør kan du se her: 

 

Tøff oppgave for Røa i jakten på poeng

Lørdag: Røa – Sandviken, Røa kunstgress (11:30, direktesport)  

Røa led et nytt tap i forrige serierunde mot LSK Kvinner (1-5), og det har ikke vært noen god start for Geir Nordby og hans jenter. Det som derimot var mer overraskende, var Sandvikens uavgjortresultat mot Lyn på hjemmebane. De aller fleste hadde de som store favoritter i den kampen, noe de ikke klarte å innfri. 

Det har vært en fryktelig tung start for Røa. Etter tre kamper står laget med 0-1, 0-2 og 1-5, og null poeng. Til tross for dette var Geir Nordby overraskende positiv etter kampen mot LSK Kvinner sist, hvor laget endelig noterte seg for sesongens første scoring. Serien er kort i år, det gjenstår kun 15 kamper og derfor må Røa snart begynne å sanke poeng. Hvis ikke, begynner det å se meget mørkt ut. Positivt er det at Ingrid Kvernvolden stadig er nærmere et comeback etter hennes skademareritt!

Etter å ha spilt to tøffe kamper mot Vålerenga og LSK Kvinner, var Sandviken store favoritter i forkant av hjemmeoppjgøret mot Lyn. Men bergenserne klarte ikke å leve opp til forventningene, og endte kampen på skuffende vis med kun 1-1. Det var fjorårets toppscorer Kennya Cordner som scoret Sandvikens mål i den kampen. Nå venter en ny kamp hvor Sandviken vil bli regnet som klare favoritter, før Avaldsnes og Rosenborg venter.

Sent onsdag ettermiddag ble det også offisielt at trener Patrik Hansson er ferdig som Sandviken-trener med umiddelbar virkning. Hansson fortalte selv til BT.no at det har vært uenigheter med spillergruppen, men ønsket ikke å kommentere saken videre.

OPTIMIST: Det har vært en tung start for Røa-jentene, men trener Geir Nordby holder motet oppe. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Innbyrdes mellom disse lagene er det ingen tvil om hvilket lag som har overtaket. Med 10 seire på 16 kamper, har Røa en lang og god rekke med resultater mot Sandviken, som kun står med to seire på 16 forsøk. Heller ikke forrige sesong klarte Sandviken å ta skalpen på Røa.

Det var nemlig Røa som vant i Bergen 2-0, mens det i Oslo endte 2-2. Der ledet Røa 2-0 før Sandviken til slutt klarte å komme tilbake i kampen og sikre ett poeng.

Kampen kan du se hos direktesport lørdag klokken 11:3o. 

Høydepunktene fra fjorårets oppgjør kan du se her: 

«Sekspoengerskampen»

Lørdag: Lyn – Kolbotn, Kringsjå kunstgress (14:00, direktesport)

I forkant av denne sesongen var begge disse to lagene spådd å kjempe i bunnen av tabellen, og etter tre serierunder kan det også se ut som de kommer til å gjøre det. Lyn står med ett fattig poeng etter å ha levert en imponerende prestasjon borte mot Sandviken sist, mens Kolbotn overrasket i de to første rundene mot Klepp og Avaldsnes, før det ble tap mot Rosenborg forrige runde. 

Det har ikke vært noen enkel sesongstart for Lyn. Med 2-5 (Avaldsnes) og 1-4 (Rosenborg) i de to første serierundene, var det få som hadde troen på Lyn da de skulle gjeste Sandviken forrige helg. Men laget reiste hjem med et knallsterkt poeng, og nå venter et svært viktig oppgjør i kampen om overlevelse.

Hos Kolbotn har det derimot vært mer positive takter. De leverte svært godt borte mot Klepp i serieåpningen da de sikret uavgjort, før det i andre serierunde ble fulgt opp med ett poeng hjemme mot Avaldsnes. Så ventet en tur til Trondheim, og der ble Rosenborg altfor sterke for Kolbotn. Spesielt i den første omgangen slet Kolbotn stort med hjemmelagets spill, og alt i alt var en fullt fortjent seier til Rosenborg tross en bedre andreomgang fra gjestene.

AVGJØRENDE? Kanskje er det Julie Klæboe som blir tungen på vektskålen når Kolbotn møter Lyn. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Disse to lagene har faktisk ikke noen spesielt lang historikk å vise til innbyrdes. Kun fire oppgjør er registrert, og til tross for at Lyn står med null seire på disse oppgjørene, har kampene vært svært jevne. 1-0, 0-1, 0-0 og 0-0 er fasit på de fire møtene mellom disse to lagene. Det er tett og jevnt, og med viktigheten av denne kampen, er det vel ikke utenkelig at vi igjen får se et intenst og nervepirrende oppgjør.

Kolbotn går nå inn i en svært viktig periode når de skal møte nettopp Lyn – og ikke minst Røa – i de to neste kampene. Det kan bli svært avgjørende for utfallet av sesongen hvem som klarer å vippe dette oppgjøret til sin favør.

Kampen kan du se hos direktesport lørdag klokken 14. 

Høydepunktene fra fjorårets oppgjør kan du se her: 

 

Kan bergenserne ødelegge for serielederne?

Lørdag: Arna-Bjørnar – Rosenborg, Arna idrettspark (15:00, direktesport)

Etter å ha fått en strålende start på sesongen mot Røa har det nå blitt to knepne tap for Arna-Bjørnar som står med tre poeng etter tre kamper. Enklere blir det ikke når formlaget Rosenborg, som for øyeblikket leder Toppserien, kommer på besøk denne helgen. 

Etter å ha vunnet mot Røa og tapt Klepp, stod Avaldsnes for tur for Arna-Bjørnar, som med seg på turen hadde med Rikke Nygard. Hun var usikker hele uken etter at hun måtte gå av med skade mot Klepp, men hun ble klar i tide og spilte 79 minutter for bergenserne. Likevel ble oppgaven for tøff for Arna-Bjørnar som tapte knepent 0-1 etter en tidlig scoring. Laget forsøkte desperat å jakte utligning mot slutten av kampen, men det endte med null poeng for laget som kun har scoret ett mål hittil denne sesongen.

I Trondheim er alt rosenrødt om dagen. Syv poeng og serieledelse – med toppscorer i Toppserien, Marit Clausen, på laget. Nå er optimismen stor, og det er lov til å drømme om noe stort denne sesongen på Koteng arena om man ser på det som har blitt levert innledningsvis. Mot Kolbotn sist ble det en fullt fortjent 3-1-seier, og Marit Clausen scoret i samme kamp rundens mål. Rosenborg trillet tidvis ball i hatt med gjestene, og ingen andre har scoret flere mål denne sesongen enn Rosenborg (likt med Avaldsnes på åtte).

Les også: Tre Rosenborg-spillere på rundens lag.

COMEBACK: Thea Bjelde returnerte fra korsbåndsskade da Arna-Bjørnar møtte Rosenborg i sesongoppkjøringen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Dette blir som de fleste vet, det første oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Rosenborg. Men det betyr ikke at lagene ikke har møttes tidligere. Da Rosenborg tidligere var Trondheims-Ørn, ble det spilt 23 kamper, og Trondheims-Ørn vant kun fire av dem. Hele 15 seire står Arna-Bjørnar med på alle disse oppgjørene. Vil dette snu nå, tro?

Det ble ingen målfest forrige sesong i oppgjørene mellom disse to lagene. Det endte faktisk med 0-0 i begge oppgjør etter at det hadde blitt henholdsvis åtte (Rosenborg – Arna-Bjørnar 2-6) og syv scoringer (Arna-Bjørnar – Rosenborg 6-1) i de to oppgjørene i 2018-sesongen.

Lagene møttes i sesongoppkjøringen på La Manga. Også det oppgjøret endte 0-0. Det var Thea Bjelde sin første kamp etter sin korsbåndsskade.

Kampen kan du se hos direktesport lørdag klokken 15. 

Høydepunktene fra fjorårets oppgjør kan du se her: 

 

LSK Kvinners mareritt – toppoppgjør i LSK-hallen

Søndag: LSK Kvinner – Klepp, LSK-hallen (15:00, direktesport)

Mange stilte spørsmål rundt LSK Kvinner i forkant av denne sesongen. Flere nøkkelspillere hadde dratt, andre lag hadde blitt forsterket og kunne LSK Kvinner klare det igjen? Etter tre serierunder ser det i hvert fall lovende ut for Hege Riise og hennes spillere. De står med syv poeng, og er kun bak Rosenborg på målforskjell etter tre kamper. Nå venter Klepp som fortsatt jobber med å finne seg selv etter varierende resultater og prestasjoner, men historikken de siste sesongene beviser at det neppe vil bli enkelt for hjemmelaget her. 

Etter å ha slått Sandviken og spilt uavgjort mot Rosenborg i de to første rundene, var Røa motstander for LSK Kvinner. Etter en litt tung start på kampen sørget Ina Gausdal for ledelse til LSK, og derfra og ut var det klasseforskjell på lagene. De vant fortjent 5-1 og går nå inn i dette oppgjøret med stor selvtillit.

På Jæren har det vært en spesiell sesongstart. Etter 0-0 mot Kolbotn var det stor skuffelse å spore i Klepp-leiren, men i den andre serierunden slo Klepp tilbake med 1-0 i Bergen mot Arna-Bjørnar. Mot Vålerenga sist leverte Klepp en meget sterk førsteomgang før Vålerenga utlignet og senere snudde kampen til sin favør. De har kun sluppet inn to mål, begge i forrige kamp, men de har også kun scoret to mål – derav kun ett av dem er spillemål. Potensialet i laget kjenner nok de fleste til, og de er mer enn gode nok til å skape trøbbel for LSK Kvinner søndag ettermiddag.

VIKTIG: Tuva Hansen har levert en svært god sesongstart for Klepp, og kan bli avgjørende om Klepp skal ta tre poeng borte mot LSK Kvinner. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Til tross for at historikken ikke taler i Klepp sin favør i forkant av denne kampen, har jærbuene hatt et meget godt tak på LSK Kvinner de siste sesongene. LSK Kvinner står med hele 16 seire på 22 kamper, mens Klepp står med sine fire. Likevel har LSK Kvinner kun vunnet ett av de siste fire oppgjørene innbyrdes, og Klepp er ubeseiret i de tre siste. De har også vunnet to strake kamper i LSK-hallen. 

Da lagene møttes i LSK-hallen forrige sesong, leverte Klepp en prikkfri bortekamp og vant 1-0 etter scoring av Tameka Yallop. Dessverre for Klepp befinner hun seg fortsatt i sitt hjemland og er utilgjengelig til denne kampen, men de har likevel nok av potensial i laget – med spillere som Elisabeth Terland, Matilde Alsaker Rogde og Hege Hansen fremover i banen. Sist scoret også Sofie Bjørnsen sitt første mål i Toppserien, som er hentet inn fra Bryne i forkant av denne sesongen.

Kampen kan du se hos direktesport søndag klokken 15. 

Høydepunktene fra fjorårets oppgjør kan du se her: 

Tabellen i Toppserien etter de tre første serierundene, ser dermed slik ut:

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga 13 13 28
2 Rosenborg 12 12 26
3 LSK 12 10 25
4 Avaldsnes 12 10 24
5 Sandviken 12 0 19
6 Arna-Bjørnar 12 -6 13
7 Klepp 12 -5 11
8 Kolbotn 12 -7 10
9 Lyn 12 -11 8
10 Røa 13 -16 7

Det skal også denne helgen spilles en ny serierunde i 1. divisjon. Hvordan det gikk i den andre serierunden der kan du lese mer om her

Tredje serierunde i 1. divisjon spilles slik: 

Lørdag 25. juli
Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 13:00
Åsane – Grei 13:00

Søndag 26. juli
Kil/Hemne – Hønefoss 13:00
Stabæk – Fløya 15:00
Fart – Medkila 16:00