Midtbaneduellen: Målpoengene som kan avgjøre tittelkampen

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Første serierunde er nå ferdigspilt, og om kort tid settes den andre serieruden i gang. Et nytt toppoppgjør venter i kampen hvor vi får rundens duell, når Nora Eide Lie og Lisa Naalsund møtes i LSK-hallen.

Sist oppdatert: 10. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Sandviken fikk en drømmestart på sesongen da de tok første stikk mot en annen gullrival, Vålerenga. Men denne helgen venter også et nytt toppoppgjør. Da er det regjerende seriemester LSK Kvinner som venter i LSK-hallen på søndag.

Begge lagene har utvilsomt noen av landets aller beste spillere, og til denne kampen venter en ganske så interessant midtbaneduell. Nora Eide Lie er hentet inn i forkant av sesongen hos LSK Kvinner. Hun scoret ni seriemål for Kolbotn forrige sesong fra sin midtbanerolle. På andre banehalvdel står Lisa Naalsund. Hun fant veien til nettmaskene åtte ganger for Sandviken, noe som har ført til sterk interesse fra både utenlandske og innenlandske klubber over lengre tid. Heldigvis for et gulljagende Sandviken, er Naalsund fortsatt i klubben.

Som nevnt har Nora Eide Lie skiftet klubb i forkant av denne sesongen. Men da hun spilte mot Sandviken forrige sesong for Kolbotn, scoret hun i begge oppgjør. Nå skal hun forsøke å gjøre det samme for LSK Kvinner.

Nora Eide Lie

Den 23 år gamle midtbanespilleren spilte tre sesonger for Kolbotn før hun i vinter forlot klubben og ble en del av Hege Riises spillerstall. Totalt spilte hun 59 kamper for Kolbotn og scoret 11 mål. Hennes klart beste sesong i Kolbotn med tanke på målpoeng, var derfor 2019-sesongen. Da scoret hun hele ni mål for et Kolbotn-lag som endte som nummer åtte på tabellen.

Etter at Karina Sævik forlot klubben forrige sommer, ble Eide Lie stadig viktigere i sin offensive rolle. Nå ser det også ut som hun vil få en offensiv midtbanerolle under Hege Riise.

OVERGANG: Nora Eide Lie forlot i vinter Kolbotn for å dra til LSK Kvinner. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 23
Toppseriekamper i 2019: 22
Toppseriemål i 2019: 7
Landskamper: 0

Tidligere klubber:
Kolbotn
Urædd
Grand Bodø

Lisa Naalsund

To år eldre Lisa Naalsund er en spiller som de siste årene har vært svært ettertraktet av andre klubber. Sandvikens midtbanespiller avslo i vinter et tilbud fra LSK Kvinner, og har også mottatt interesse fra utenlandske klubber. Likevel valgte hun å bli værende i klubben, noe som kan bli avgjørende for Sandvikens tittelsjanser.

I sin første sesong for Sandviken etter overgangen fra Arna-Bjørnar, scoret Naalsund åtte mål fra sin midtbaneposisjon. Naalsund har vært en del av U23-landslaget i en årrekke, og har også flere ganger vært med i A-landslagstroppen, men hun venter fortsatt på sin debut der.

Hun er en vital del av angrepsspillet til Sandviken hvor hun som deres klare playmaker skaper en haug av sjanser for sitt lag, med sin presise og gode høyrefot. Hun kan spille som sentral midtbane, men hun kan også spille lengre frem i banen, og er ekstremt målfarlig.

I første serierunde ble hun også tatt ut på rundens lag i Toppserien. Resten av laget kan du se her

ETTERTRAKTET: Lisa Naalsund har vært svært ettertraktet grunnet sine gode prestasjoner for Sandviken. Nå ønsker hun å skyte bergenserne til gull. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 25
Toppseriekamper i 2019: 23
Toppseriemål i 2019: 6
Landskamper: 0

Tidligere klubb:
Arna-Bjørnar

Dødelig midtbaneduo

Midtbaneduoen scoret 13 mål til sammen i Toppserien 2019, men i tillegg til dette hadde de også fire målgivende (Eide Lie, tre, Naalsund, én). I NM var de også svært delaktige med fem mål (Naalsund tre, Eide Lie to). De vil derfor begge bli helt avgjørende for hvordan laget sitt gjør det denne sesongen med sine offensive bidrag og målpoeng.

Liten tvil er det om at de begge vet hvor målet befinner seg. På denne måten er de veldig like, men de har også noen særegne sider av spillet. Naalsund har en pasningsfot og et overblikk i spillet sitt som ikke står tilbake for noen, mens Eide Lie har en helt egen og spesiell nærteknikk med sine unike kroppsfinter. Uten at Naalsund sin teknikk er noe dårlig, heller. På ingen måte!

Hvem som går seirende ut av duellen, blir spennende å se. De begge vil uansett spille en avgjørende rolle for sitt lag, om det skal bli tre poeng på søndag. De begge vet godt hvor målet står, og er kapable til å avgjøre kampen nærmest på egen hånd.

Du kan her se skuddfoten til Lisa Naalsund i aksjon: 

Nora Eide Lie skal nå bli kjent med sine nye lagvenninner i LSK Kvinner, og vil kanskje derfor trenge litt mer tid før hun er på sitt absolutt beste.

Du kan her bli enda bedre kjent med Eide Lie: 

Mer om toppoppgjøret og resten av runden kan du lese i vår artikkel om den andre serierunden her