Mia Authen (21) har forlenget med klubben: – LSK Kvinner føles litt som «min» klubb

Foto: Emil Saglien Ruud, Megapiksel.

Sist oppdatert: 03. okt 2023 Skrevet av: jonaslsk-kvinner.no

 

Mia Authen (21) har skrevet under på en ny avtale med LSK Kvinner som strekker seg ut 2025. Midtstopperen er med det klar for to nye år i gult og svart. 

21-åringen, som har vært i klubben siden 2016, fikk sin seniordebut i 2019 i kvalikkampen i Champions League mot Linfield. Siden den gang har det blitt 68 offisielle kamper for LSK Kvinner. Nå gleder Mia seg til flere kamper i tiden som kommer fremover:

– Det føles veldig bra å forlenge kontrakten, jeg har vært her siden 2016. Jeg startet på rekrutt, og har tatt steg i klubben. Det føles godt å være her og LSK Kvinner føles litt som «min» klubb. Det er godt å være ønsket med videre, og jeg føler selv at jeg har mye å bidra med, sier Mia.

I årets sesong har Mia spilt i en ny rolle, samtidig som hun har vært en av våre aller beste spillere. Mia forteller hvordan hun ble omskolert til midtstopper før inneværende sesong:

– Da det kom inn et nytt trenerteam før årets sesong, gikk jeg bort å spurte om jeg kunne prøve meg som stopper, siden det er litt der jeg startet som barn. Jeg har blitt prøvd litt overalt på banen gjennom min karriere, så det er godt å komme tilbake til denne posisjonen nå hvor jeg føler meg veldig hjemme, og da er det lettere å ta steg, sier Mia.

– Sesongen totalt sett for meg har vært veldig god, og dette har vært min beste sesong i LSK Kvinner-drakta. Jeg føler jeg har tatt veldig mange steg på stopper-plass, vokst i rollen og jeg er veldig glad for å ha fått såpass tillitt som jeg har gjort. Tillitt bygger selvtillit, så da funker det, sier Mia.

Mia har stor tro på at klubben kan ta nye steg i årene som kommer fremover:

– Ambisjonene i tiden fremover er å fortsette å ta steg og utvikle oss videre, det ligger mye potensiale i denne gruppen her, noe som vi ser i toppkampene vi har spilt i år. Målet er å klare topp to, og å kvalifisere oss til Champions League i årene som kommer, sier Mia.

Det sportslige apparatet er veldig fornøyde med å få på plass kontraktsforlengelsen til Mia:

– Vi er veldig fornøyd med at Mia er med oss videre. Hun har tatt mange steg og kommer til å utvikle seg videre i riktig retning, sier André før han fortsetter:

– Hennes dedikasjon og profesjonalitet er viktig for laget fremover. Mia er en viktig del av denne kulturen som vi ønsker å bygge videre på, hun bidrar både på og utenfor banen og er et godt forbilde for alle i klubben.

– Vi er veldig glade for at Mia fortsetter ito nye år i klubben. I årets sesong har Mia prestert veldig solid og fått mye tillit av trenerteamet. Hun er en positiv jente med enorm vinnermentalitet som vil fortsette å utvikle seg. Vi gleder oss til veien videre, sier sportssjef Jan Henrik Øydne.

Vi gleder oss til fortsettelsen, Mia!

VI – OSS – SAMMEN