MEDKILAS SISTE SJANSE: SPENNINGEN STIGER I BUNNEN

Laget fra Nord-Norge har ikke lenger råd til å tape poeng, samtidig som de må ha hjelp fra andre lag. Denne runden må Medkila slå Kil/Hemne - hvis ikke er det over.

Annonse:

 

Laget fra Harstad har slitt tungt denne sesongen og rykker denne runden ned uten seier. I tillegg må de håpe på at Klepp ikke vinner hjemme mot Hønefoss.

Runden

Lørdag: Medkila – Kil/Hemne 16.00

Søndag: Grand Bodø – Amazon Grimstad 13.00

Søndag: Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna 16.00

Søndag: Klepp – Hønefoss 17.00

Les også: Champions League-drømmen knust for Brann og Rosenborg

Tar de farvel med 1. divisjon?

Medkila – Kil/Hemne, Harstad stadion

De har kjempet med ryggen mot veggen hele sesongen, og innen kort tid er det trolig over. Men så lenge det er håp, er det ingen grunn til å gi opp for Medkila, som med all sannsynlighet blir å finne på tredje nivå i 2023.

Dessverre for deres del har det vært veldig lite som har minnet om et 1.-divisjonslag i løpet av sesongen. Laget fra Harstad har slitt tungt og bare tatt ti poeng på totalt 21 kamper. Enklere blir det ikke denne helgen når en tøff motstander kommer på besøk.

Kil/Hemne er blant lagene som har overrasket aller mest denne sesongen.

Trønderne er for øyeblikket laget som er nærmest å ta opp kampen med Øvrevoll Hosle (seks poeng bak) med fire runder igjen å spille. Selv om det spørs om de klarer å ta igjen lederen av sluttspillet, er det likevel ingen tvil om at laget har levert en kruttsterk sesong.

22. oktober kan det bli helt avgjørende når Øvrevoll Hosle er motstander på bortebane.

Men først er det denne kampen som gjelder og betyr noe. For begge lag.

Les også: Kandidatene til rundens mål i 1. divisjon

Blir det tårevått for Medkila denne runden? Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Nøkkelkamp

Grand Bodø – Amazon Grimstad, Nordlandshallen

I Nordlandshallen denne runden er det også duket for et meget spennende oppgjør når nyopprykkede Grand Bodø tar imot Amazon Grimstad, som også kjemper for å unngå nedrykk.

Seier for Grand Bodø her vil bety farvel med nedrykksstriden, mens det med borteseier for Amazon Grimstad vil bli ordentlig spennende i bunnen av tabellen.

Før runden er det fem poeng som skiller lagene i favør hjemmelaget, som har plukket jevnlig med poeng på eget kunstgress. Det er først og fremst på bortebane at bodøværingene har slitt denne sesongen.

Det samme gjelder for så vidt også Amazon Grimstad. Sist tok de en meget viktig seier hjemme mot Medkila da det endte 2-0. Det gjør at det nå bare er tre poeng opp til Klepp på trygg grunn. Kan de legge ytterligere press på laget fra Jæren i denne runden?

Mangler seks poeng

Øvrevoll Hosle – AaFK Fortuna

Øvrevoll Hosle har ikke vært på sitt beste i dette sluttspillet, til tross for at de fortsatt leder med god margin. To uavgjortkamper og én seier er fasiten, men med seks poeng ned til Kil/Hemne skal det nærmest et mirakel til for at de skal rote bort forspranget.

I tillegg er målforskjellen langt bedre enn konkurrenten, som i praksis betyr at ØHIL bare trenger seks poeng for å bli laget som skal få kjempet om opprykk.

Sist var det en sen scoring fra Karen Røren Svanes som sikret et verdifullt poeng for laget borte mot Hønefoss, og denne runden kan ØHIL ta seg enda et steg nærmere sluttspillseier med tre poeng.

Det blir ikke nødvendigvis noen enkel oppgave, for AaFK Fortuna er fortsatt ubeseiret i sluttspillet. Laget fra Sunnmøre har slått Kil/Hemne og Medkila, i tillegg til å ha tatt ett poeng mot Grand Bodø i forrige runde.

Det er langt fra utenkelig at de også her kan skape problemer for hjemmelaget med sin gode angrepsfotball.

Nervepirrende på Jæren?

Klepp – Hønefoss, Klepp stadion

Sju kamper uten seier og tre poeng til nedrykk. For Klepp har det etter hvert utviklet seg til å bli en fryktelig tung sesong etter nedrykket fra Toppserien, og laget sliter kraftig med å vinne fotballkamper.

Det unge laget har flere ganger vært på vei mot tre poeng, men likevel klart å rote bort ledelsen. Baklengsmålene har vært altfor mange og det spørs om de ikke nå kjenner pusten av Amazon Grimstad i ryggen.

Samtidig har Klepp tre hjemmekamper igjen å spille, hvor det er gode muligheter i samtlige for å ta tre poeng.

Det er ikke så veldig lenge siden disse lagene møttes i serien sist, da var det Hønefoss som vant 3-2, nettopp etter to sene scoringer etter at Klepp hadde tatt ledelsen.

Hønefoss har variert fra det veldig imponerende til noe litt mindre imponerende. Som i forrige runde da de sikret et sterkt poeng hjemme mot Øvrevoll Hosle med 2-2. At de kommer til å score her, er det også gode muligheter for.

Annonse fra Toppserien: