Medkila sjokkerte, men Kolbotn beholdt plassen i Toppserien

Kolbotn kan juble for spill i Toppserien også neste sesong. Foto: Alexander Larsen (Bildet er tatt fra forrige oppgjør mellom lagene)

Kolbotn skal spille i Toppserien også neste sesong, men fikk det på ingen måte enkelt i returoppgjøret mot Medkila.

Sist oppdatert: 26. nov 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Medkila – Kolbotn 2-1 (2-6 sammenlagt) 
Mål: 1-0 Miriam Mjåset (1), 2-0 Martine Brustad (54), 2-1 My Haugland Sørsdahl (74)

Etter Kolbotns overlegne seier i det første oppgjøret, var nok ikke forventingene om spill i Toppserien neste sesong så altfor store for Medkila før onsdagens returoppgjør mellom lagene på Harstad stadion. Sist var det tidvis klasseforskjell på de to lagene. Det var det på ingen måte denne gangen. 

Mindre press og ingenting å tape så ut til å spille veldig inn i returoppgjøret, for her var virkelig Medkila med i kampen, påskrudd allerede fra start.

Drøyt 30 sekunder tok det, så var Medkila i føringen. Det var nok fortsatt litt i overkant med tanke på et comeback for Medkila, men det var i det minste lov å drømme litt for harstadværingene. Hildegunn Sævik, som var kommet inn i buret hos Kolbotn, sleivet på et tilbakespill og dermed fikk Miriam Mjåset en enkel oppgave med å sende hjemmelaget i føringen.

– Det preget oss negativt, for vi ville veldig gjerne holde nullen. Personlig ble jeg ikke stressa, for vi hadde ballen og produserte målsjanser, sier Kolbotn-spiller Noor Eckhoff til toppserien.no om det tidlige baklengsmålet imot.

Et aggressivt hjemmelag fortsatte også å presse på etter drømmestarten. Kolbotn slet med å levere på samme måte som sist, og Medkila var ikke noe mindre farlige enn Kolbotn, som måtte vente helt til siste spilleminutt av omgangen før de fikk en avslutning på mål. My Haugland Sørsdahl var først på et innlegg fra høyre, men Medkila-keeper Hanne Larsen, som gjorde en god figur sist til tross for flere baklengsmål, hadde god kontroll på forsøket.

Medkila nøytraliserte Kolbotn, og det var ingen divisjonsforskjell å spore i løpet av de første 45 minuttene.

– Kolbotn slet i den første omgangen med å finne ut hvordan de skulle løse vårt press. Når vi er så trygge resulterer det i en super kamp, sier Medkila-keeper Hanne Larsen til toppserien.no.

Les også: Kapteinen stod fram igjen – Vålerenga til finalen

JEVNSPILT: Hanne Larsen og Medkila gjorde en god figur mot Kolbotn i den første omgangen. Foto: Alexander Larsen (Bildet er tatt fra forrige oppgjør mellom lagene)

Ni minutter ut i den andre omgangen vokste drømmen enda litt mer. Mjåset la igjen til Martin Brustad som fra elleve meter banket ballen via stolpen og i mål. Medkila doblet ledelsen, men det manglet fortsatt tre mål for å sikre ekstraomganger.

Fem minutter senere trodde Kolbotn et lite sekund at kampen var helt over. Julie Klæboe stanget inn et strålende innlegg fra Marit Bratberg Lund på vakkert vis, men scoringen ble annulert for offside. Det ble den også kun noen sekunder senere da samme spiller satte ballen kontant i mål etter et innlegg fra høyre.

Klæboe var virkelig i fokus nå. Etter 67 minutter mottok hun en lang ball, dempet den på brystet og klinte til helt nede i stolperota. Kun en fantastisk redning av Hanne Larsen hindret en redusering også denne gangen for Kolbotn.

Kolbotn presset på i den andre omgangen, men slet med å få uttelling, mye takket være Medkila-keeperen som leverte en strålende prestasjon. Men drøyt kvarteret før slutt kunne ikke Larsen gjøre noen ting da My Sørsdahl headet inn reduseringen. Hanne Larsen ble også kåret til banens beste av en lokal jury.

– Hun er en veldig ung og lovende keeper som har vist seg veldig godt fram i de to kampene her. Det blir spennende å følge henne videre, sier Eckhoff.

Til tross for tapet, kan Kolbotn juble for spill i Toppserien også neste sesong etter å ha vunnet 6-2 sammenlagt over to oppgjør.

– Det var til syvende og sist det viktigste for oss, men verken prestasjonen eller resultatet er noe vi kan være bekjente av. Jeg er veldig skuffet over det vi presterte i dag. Jeg blir nesten litt flau, sier Kolbotns midtbanespiller.

Hos hjemmelaget var stemningen en helt annen etter kampslutt.

– Det var en mye bedre kamp fra vår side. Vi hadde fokus på en god prestasjon før kampen og det gjorde vi absolutt i dag. Det var en utrolig fin sesongavslutning, artig at vi klarte å spille så godt mot en så god motstander med så gode spillere. Vi har så mange gode ballspillere i troppen og de måtte vi få bruke, så vi flyttet presset høyere, konkluderer Medkila-keeperen.

– Er det litt bittert med tanke på den første kampen?

– Klart det er litt bittert, men vi er kjempefornøyde med å ha vunnet kamp nummer to. Det er fortsatt en stor forskjell på divisjonene. Litt bittert, ja, men samtidig tenker vi ikke så mye på det nå.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: