Medaljekampen i Toppserien satt på vent – fire kamper utsatt.

Steinar Lein og Rosenborg må vente med å fullføre sesongen. Når kampen mot Klepp og de øvrige tre kampene i siste serierunde skal gå, avgjøres av NFF i løpet av den nærmeste tiden. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 16. nov 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Siste serierunde skulle gått søndag 15.11 kl 1300, men 4 av 5 kamper er utsatt inntil videre. På grunn av coronakarantene i Arna-Bjørnar ble det lørdag besluttet å utsette de avgjørende kampene i Toppserien, i solidaritet med alle lag som har noe å kjempe for.

Rosenborgs spillere hadde startet boarding av fly på Værnes på lørdag formiddag når nyheten om coronakarantene i Arna-Bjørnar ble bekreftet. Da var det bare for Steinar Leins mannskap å komme seg av fly, returnere til Trondheim og innvilge seg en fri resten av helgen. I sterk kontrast til oppbyggingen mot en gullkamp, men det ble tatt med fatning av spillere og ledere. Nå rettes blikket inn på en god treningsperiode i forkant av den siste og avgjørende kampen mot Klepp. Det som kunne blitt negativ stemning, ble raskt snudd til noe positivt for RBK – nå blir det fullt fokus og det satses på en god oppkjøring til kampen på Jæren.

Siden et antall spillere i Bergensklubben ble satt i karantene tidlig i helgen, ble deres kamp mot gulljagende Vålerenga utsatt, sammen med oppgjørene Klepp – Rosenborg, LSK Kvinner – Lyn og Sandviken – Avaldsnes. Fire oppgjør som alle hadde lag som er involvert i medalje- og plasseringskamper av betydning.

Det eneste oppgjøret som ble spilt var Røa – Kolbotn, der Røa fikk en etterlengtet seier (2-0) i sin siste Toppseriekamp på en stund. Laget fra Oslo vest hadde som kjent rykket ned før denne siste serierunden skulle spilles. Kolbotn var fra før også klare for kvalifisering – så den kampen var uten betydning for det som skulle skje i øvre halvdel av tabellen.

Informasjon om når de fire utsatte kampene skal gå, blir publisert så snart NFF har tatt en beslutning.