Månedens lag: syv klubber er representert

Foto: Bildbyrån.

Dette er Toppserie-spillerne vi mener har vært best i oktober!

Sist oppdatert: 05. nov 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Oktober var en av de kortere fotballmånedene i Toppserien, da det bare ble spilt to ligarunder. Likevel har flere spillere klart å bemerke seg.

Klepp er det eneste laget som vant alle sine kamper i oktober. Ikke bare det – de scoret totalt ni mål på månedens to kamper, noe månedens lag bærer preg av. Sammen med LSK Kvinner og Trondheims-Ørn har de to spillere hver på laget.

Det laget som har scoret nest mest er Arna-Bjørnar, som scoret fem. Samtlige fem kom i samme kamp, mot Lyn – en kamp som endte 4-5 med ni forskjellige målscorere. 

Kolbotn – Fart fra runde 18 ble utsatt fra september til oktober. Den er med i beregningen for månedens lag. Kampene i cupen tas som vanlig ikke med i beregningen for denne kåringen.

I august og september satte vi opp laget i en 4-4-2-formasjon, men etter en måned med sterke prestasjoner fra midtbaneleddet, har vi sett oss nødt til å endre det til en 4-5-1-formasjon for oktober.

Keeper: Kristine Nøstmo, Trondheims-Ørn

Trøndernes sisteskanse er den eneste som har holdt nullen i alle kampene. Det er også interessant å se hvem som har forsøkt å overliste henne denne måneden. Arna-Bjørnar er det éne laget. De scoret fem ganger mot Lyn runden før, men ingen mot Trondheims-Ørn.

Kolbotn er det andre laget. De scoret fire mot Fart i hengekampen sin, og to mot serielederen i runden etterpå. Men null ble det i Trondheim. 

Fordelt på de to kampene stoppet hun totalt ni skudd og avbrøt fem angrep som kunne endt med et skudd. Tall som ser henne i toppsjiktet av Toppserien denne måneden.

KRISTINE NØSTMO: Foto: Carl Sandin / Bildbyrån.

Venstreback: Emilie Woldvik, LSK Kvinner

Noen spark på ballen er viktigere enn andre. Det kan du spørre Emilie Woldvik om. I sluttminuttene av kampen mot Kolbotn trengte LSK Kvinner en scoring for å sikre gullet. Hvorfor ikke bare score det første målet for sesongen, og også det første målet på over to år? 

Suseren hennes var direkte utslagsgivende for at champagnen kunne sprettes i garderoben på Kolbotns lånte hjemmebane, Jessheim Stadion.

Men hun bidrar defensivt óg. hverken i runde 19 eller 20 var det en venstreback som traff på flere taklinger enn henne. 20-åringen traff på totalt 93 prosent av taklingene sine og over 80 prosent av pasningene sine.

Midtstopper: Mali Lilleås Næss, Trondheims-Ørn

Bakerst på dette laget har Trondheims-Ørn-keeper Kristine Nøstmo fått sin heder for to smultringer denne måneden, men det er det flere fra gultrøyene som burde få. En av dem er Mali Næss.

Forsvarsspilleren, og lagets kaptein, har vært svært delaktig i de to gode defensive prestasjonene i oktober. Med åtte vellykkede taklinger, 24 pasningsbrytninger har hun levert gode tall bakover i banen. Med en treffprosent på nesten 90 prosent på pasningene sine i oktober, har hun også vært trygg med ballen i beina.

I den siste kampen, borte mot Arna-Bjørnar, vant hun alle offensive og defensive dueller hun var del av, og hun traff på alle taklingsforsøkene sine.

MALI LILLEÅS NÆSS: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Midtstopper: Maruschka Waldus, Vålerenga

Av de midtstopperne som vant alle sine defensive dueller i runde 19, var det ingen var involvert i flere enn nederlenderens syv. I runde 20 var det bare én midtstopper som gikk ut av flere vellykkede dueller enn henne.

Noe som er veldig treffende for hennes karakter, er hennes stabilt høye treffprosent på pasninger. I oktober traff hun på 87 prosent. I tillegg scoret hun Vålerengas eneste mål i hjemmekampen mot Røa, en scoring som opprettholdt deres ubeseirede rekke – som før runde 21 er på ni kamper. Scoringen var den femte for 27-åringen denne sesongen.

Høyreback: Ingrid Moe Wold, LSK Kvinner

Det finnes en gammel stereotype som går ut på at man plasserer mindre begavede fotballspillere på backplass fordi de da ikke vil være så involvert i spillet, og med det ikke kan gjøre så stor skade.

Det kunne ikke vært lengre fra sannheten i dette tilfellet. Nesten hver runde er Ingrid Moe Wold blant de mest aktive spillerene på banen i Toppserien.

La oss se litt hennes bidrag i kampen mot Kolbotn.

Den rutinerte backen hadde 116 pasningsforsøk, og traff på 95 av dem. Høyest i ligaen på begge to. Ingen mottok flere pasninger enn 29-åringen (88), ingen slo flere vellykkede innlegg (fire), ingen slo flere vellykkede pasninger inn i motstanderens boks (seks) og bare to spillere i Toppserien slo flere nøkkelpasninger enn Moe Wold.

I den første kampen denne månedene fant hun nettmaskene mot Avaldsnes. En godkjent oktober for maskinen og kapteinen på seriemesternes høyreback.

INGRID MOE WOLD: Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån.

Venstrekant: Giovanna de Oliveira, Avaldsnes

Brasilianeren var med på månedens lag i september som en av spillerne med delt flest målpoeng den måneden. Hun har ikke ligget på latsiden i oktober.

Med målpoeng i hver kamp, målgivende mot LSK Kvinner og to scoringer mot Sandviken, har hun vært direkte involvert i tre av fire nettkjenninger for Avaldsnes denne måneden. Hun har også skapt tre sjanser for de rød-hvite i månedens to kamper, og hatt tre nøkkelpasninger.

Sentral midt: Tonje Pedersen, Kolbotn

Kolbotns offensivt anvendelige midtbanespiller har levert solide tall denne måneden. Hun er den eneste i denne elleveren som står med tre kamper i oktober. Man kan si at det er en fordel, men det betyr også at det kreves mer for å holde et høyt snitt med tanke på målpoeng.

Likevel scorer hun høyt. Hun er spilleren med flest målpoeng i oktober (en scoring og fire målgivende), og har med det et målpoengsnitt på 1.66 pr. kamp.

TONJE PEDERSEN: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Sentral midt: Marie Hella Andresen, Klepp

19-åringen har funnet nettmaskene to ganger og assistert to mål denne måneden. Rett og slett imponerende. En av de mest udiskutable på månedens lag i oktober.

Med to kamper og fire målpoeng har hun ett målpoeng mindre enn «Månedens lag»-kollega Tonje Pedersen, men hun har et bedre poengsnitt. Der Pedersen bare har levert 1.66 målpoeng pr. kamp, klarer Andresen å komme opp på to pr. kamp.

Hun har også, sammen med Cesilie Andreassen, skapt flest sjanser. Seks i tallet.

Sentral midt: Cesilie Andreassen, Trondheims-Ørn

Med fem vellykkede nøkkelpasninger i oktober er det ingen som har flere enn Andreassen. I tillegg har 23-åringen skapt delt flest sjanser i Toppserien denne måneden. Hun og Marie Hella Andresen har begge skapt seks sjanser på to kamper. Det i seg selv er en god søknad for en plass på midtbanen i dette laget.

Det som til slutt gjør det umulig å avvise søknaden, er produksjonen av mål og målgivende pasninger. Da trønderne vant overbevisende mot Kolbotn på eget gress scoret Andreassen to og assisterte ett.

CESILIE ANDREASSEN: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Høyrekant: Tameka Butt, Klepp

Med sine syv skudd på mål er det ingen spillere i Toppserien som har testet ut motstandernes målvakt ved flere anledninger enn australieren.

Det er dog hennes evne til å gjøre skuddene for vanskelig for keeperne, som gir henne høyrekanten i månedens lag. Hele tre ganger har hun konvertert skudd til scoring i måneden vi har lagt bak oss. Der troner hun øverst og alene i Toppserien for oktober.

Spiss: Kennya Cordner, Sandviken

Med scoring både mot Fart i Sandvikens 2-0-seier på Stemmemyren, og i bergensernes 3-2-tap mot Avaldsnes på bortebane, er Kennya Cordner den eneste rene spissen som har funnet veien til nettmaskene i alle sine kamper denne måneden.

Hun er også den spissen som har fyrt av flest skudd mot mål i oktober. 13 ganger har 30-åringen løsnet et skudd for Sandviken på de to kampene hun har spilt. 

Isabell Herlovsen var lenge til vurdering som spiss, men Cordner trakk det lengste strået denne måneden.

KENNYA CORDNER: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Se også: