MÅLFEST, JEVNE DUELLER OG NYTT LAG PÅ 4.-PLASS

Den tiende serierunden i Toppserien bød på målfest på Intility, flere jevne kamper og mange tilskuere på Karmøy. I tillegg fikk vi et nytt lag på den viktige 4.-plassen.

Avaldsnes – Rosenborg 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Synne Skinnes Hansen (21), 0-2 Emilie Bragstad (58), 0-3 Emilie Bragstad (66), 1-3 Emma Rolston (67)

På Karmøy møttes lagene som også spilte mot hverandre i første serierunde. Den gang vant Rosenborg hele 6-0 hjemme på Koteng Arena mot Avaldsnes. Trønderne er derimot inne i en litt seig periode med bare ett scoret mål på de siste tre kampene, og har falt litt bak Vålerenga og Brann. Vertene på sin side gikk på en kjempesmell mot Brann og tapte hele 0-10 sist.

Rosenborg tok ikke uventet kontrollen fra start med mye ball og fikk en stor sjanse allerede etter seks minutters spill. Et innlegg fra tidligere Avaldsnes-spiller Anna Jøsendal fant hodet til Celine Nergård, som sto helt alene foran mål. Hun klarte derimot ikke å få styrt headingen mot mål og ballen gikk like utenfor. Hjemmelaget forsvarte seg godt den neste perioden av kampen, men etter 21 minutter klarte Rosenborg å få hull på byllen. Synne Brønstad fant navnevenninne Synne Skinnes Hansen, og sistnevnte banket ballen i lengste hjørne utagbart for keeper.

Like etter scoringen fikk Avaldsnes sin første sjanse og den var ti gjengjeld av det store slaget. Et innlegg fra høyre havnet i beina til Hanna Dahl som på halvvolley klinket til. Skuddet så ut til å gå via en Rosenborg-forsvarer og til corner, men det ble dømt femmeter. Trønderne jaget scoring nummer to og var nære, først ved Maria Olsvik som ble stoppet av Synne Danielsen, før de deretter ble hindret av heroisk forsvarsspill fra Trine Øritzland. Lagene gikk til pause på 1-0 og en fortjent ledelse til Rosenborg.

De 1023 oppmøtte tilskuerne fikk se at Avaldsnes skapte et lite trykk mot Rosenborg etter pause, og hadde en gylden mulighet til å utligne ved Emma Rolston etter 54 minutter. Rolston kom alene med Lene Christensen, men sisteskansen var med på notene og reddet. Hjemmelagets trykk ble derimot kortvarig da to raske dødballmål fra trønderne sørget for 3-0-ledelse. Emilie Bragstad var sist på begge målene etter gode server fra Cecilie Andreassen.

Minuttet etter Bragstads andre scoring og Rosenborgs tredje, tente Emma Rolston et lite håp for Avaldsnes med sine redusering. Denne scoringen kom også etter dødball. Trine Øritzland stanget Hanna Dahls hjørnespark i tverrliggeren, men Rolston var på returen og sørget for redusering til 1-3.

Flere scoringer ble det likevel ikke og Rosenborg slår Avaldsnes 3-1 på Karmøy foran 1023 tilskuere.

– Det var kjekt at de hadde fått til et slikt opplegg med så mange tilskuere. Vi var ikke på vårt beste, men vi vinner 3-1 og det er bra. Litt slurv på målet vi slipper inn, men jeg synes vi gjør en god kamp der vi har kontroll, sier Rosenborg-spiller Anna Jøsendal til toppserien.no etter kampen.

Anna Jøsendal, her i duell med Selma Løvås, var tilbake på sin tidligere hjemmebane for første gang etter overgangen til Rosenborg. Det endte med 3-1-seier til hennes nye klubb. Foto: Alexander Larsen

Fullstendig overkjøring

Vålerenga – Arna-Bjørnar 9-1 (5-0)
Mål: 1-0 Elise Thorsnes (3), 2-0 Agnete Nielsen (28), 3-0 Stine Hovland selvmål (34), 4-0 Elise Thorsnes (38), 5-0 Elise Thorsnes (45), 5-1 Marija Aleksic (51), 6-1 Runa Lillegård (58), 7-1 Rikke Nygard (61), 8-1 Olaug Tvedten (63), 9-1 Runa Lillegård (90+1)

Som i forrige runde, var det nok en gang duket for et oppgjør mellom storbyene Oslo og Bergen – denne gangen mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar. Mot Brann gikk Vålerenga på sesongens første poengtap med 1-1, og var ute etter å komme tilbake på vinnersporet mot et Arna-Bjørnar-lag som sist tapte for Kolbotn.

Det ble en fartsfylt start på kampen med mye frem og tilbake fra begge lag, men det var hjemmelaget som fikk en drømmestart. Formspilleren Elise Thorsnes fikk hodet på et innlegg fra Janni Thomsen på bakerste stolpe og headet kontrollert inn 1-0 allerede etter 3 minutter. Vålerenga hadde mye ball og mange avslutninger, men gjestene fra Arna hadde også sine farligheter. Mina Folland fikk en stor mulighet, men avsluttet rett på Guro Pettersen, mens Marija Aleksic fikk en enda større sjanse alene med Vålerenga-keeperen, men landslagsmålvakten reddet mesterlig.

Da Arna-Bjørnar ikke tok sine sjanser, gjorde Vålerenga nettopp det og doblet ledelsen like før halvtimen. Ida Norstrøm reddet det første forsøket fra Dejana Stefanovic, men på returen var Agnete Nielsen raskest frempå og satte inn 2-0. Etter 2-0 raknet det fullstendig for bergenserne inn mot pause. Først stusset Stine Hovland et innlegg i eget mål etter 34 minutter. Deretter fortsatte Elise Thorsnes sin utrolige scoringsform og dunket inn to nye kasser, og fullførte hattrick før pause. Dermed sto det 5-0 til Vålerenga over Arna-Bjørnar etter de første 45 minuttene.

Arna-Bjørnar fikk seg en redusering tidlig i andre omgang ved Marija Aleksic som rundet Guro Pettersen og satt ballen i åpent mål. Men til ingen nytte ettersom innbytter Runa Lillegård puttet Vålerengas sjette scoring for dagen sju minutter senere. Hun trengte to forsøk alene med Norstrøm, men plukket sin egen retur og fikk satt ballen i nettet. I løpet av de neste fem minuttene, meldte Rikke Nygard og Olaug Tvedten seg på Vålerengas scoringsball med hver sin scoring, og gjorde at det sto 8-1 til hovedstadslaget etter 63 minutter.

Resten av kampen var bare formaliteter for den regjerende cupmesteren, men det hindret dem ikke i å pynte ytterligere på resultatet på overtid. Runa Lillegård mottok ballen fra Rikke Nygard inne i feltet og fikk kriget ballen forbi Ida Norstrøm. Vålerenga utklasser dermed Arna-Bjørnar på Intility ved å vinne hele 9-1.

Inntok fjerdeplassen

Røa – Stabæk 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Melissa Bjånesøy (4), 0-2 Zara Jönsson (16), 0-3 Silje Bjørneboe (81)

Den tøffe returen til Toppserien har fortsatt for Røa, som så langt bare står med ett poeng. I den tiende serierunden fikk de besøk av Stabæk, som har imponert denne sesongen og jakter en plassering blant de fire beste.

Det var Røa som gikk rett i angrep med et tidlig innleggsforsøk som ble klarert, men det var de besøkende fra Bærum som fikk nettsus først. Allerede etter fire minutter spilte Stabæk seg fint frem langs venstresiden og innlegget fra Maren Thoresen ble nydelig headet i nettet av lagkaptein Melissa Bjånesøy. Vertene var på høyde med Stabæk på tross av 0-1 på resultattavlen og det ble mange tette og tøffe dueller.

Hildegunn Sævik hindret 0-2 med en kjemperedning på et skudd fra Silva Valotto, men måtte gi tapt for andre gang etter 16 minutter. Stabæk kontret og Bjånesøy stusset en lang ball gjennom til Zara Jönsson. Den svenske spissen var iskald alene med Sævik og satte rolig inn 2-0-ledelse. Røa slet med å skape mye offensivt før pause og Stabæk var nærmere 3-0 enn hjemmelaget var utligning. Likevel ble det ikke flere scoringer før pausesignalet og det sto 2-0 til Stabæk etter første omgang.

Røa startet andre omgang med å presse Stabæk langt tilbake i banen i jakten på redusering og nytt håp om poeng. Bare fem minutter ut i omgangen var de også fryktelig nære scoring. Tuva Espås satt fart langs høyrekanten og fikk slått inn til Vilde Fjelldal som satt ballen i tverrliggeren. Fjelldal fikk også avsluttet på returen, men hennes akrobatiske forsøk gikk over mål. Stabæk tok over kampen igjen etter Fjelldals skremmeskudd og Hildegunn Sævik måtte holde Røa inne i kampen.

Etter 82 minutter punkterte også gjestene kampen. Litt ut av ingenting besteme Silje Bjørneboe seg for å fyre av fra 20 meter, og ballen fløy inn i krysset bak en sjanseløs Sævik. Vilde Fjelldal fikk en sjanse til å pynte på resultatet på overtid, men nok en gang stod tverrliggeren i veien. Dermed ender det med 3-0-seier til Stabæk, som virkelig har heng på 4.-plassen, mens Røa fortsatt ligger desidert sist.

Melissa Bjånesøy og Stabæk inntok fjerdeplassen etter å ha slått Røa 3-0. Foto_ Marius Simensen / BILDBYRÅN

Resultatet gjentok seg

Kolbotn – Brann 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Rakel Engesvik (38), 1-1 Sara Hørte (52), 1-2 Elisabeth Terland (57)

Sist Kolbotn møtte Brann for to runder siden gikk de på et knepent 1-2-tap i Bergen etter å ha gjort en god figur. Denne runden møttes lagene igjen – denne gangen på KFUM-Arena i Oslo.

Kolbotn startet best på «eget gress» og fikk en sjanse etter fem minutter som Aurora Mikalsen slo til corner. Like etter var det Selma Panengstuen som måtte i aksjon for å hindre Elisabeth Terland i å gi Brann ledelsen. Panengstuen måtte ta frem flere redninger for å hindre gjestene i å få overtaket på resultattavla. Rakel Engesvik fikk blant annet en kjempesjanse etter halvtimen, men avslutningen gikk rett på Kolbotn-keeperen. Det gjorde derimot ikke skuddforsøket etter 38 minutter. Engesvik fikk ballen fra Marthine Østenstad, avanserte fremover i banen, og avsluttet ned i hjørnet fra 16-meteren til en fortjent ledelse, som også var stillingen til pause.

Etter hvilen var det vertene som skulle finne nettmaskene. En corner fra Fanny Lång fant hodet til den målfarlige midtstopperen Sara Hørte, og som så mange ganger før, stanget hun ballen i nettet og dermed utligning på KFUM-Arena. 1-1 skulle derimot ikke stå seg lenger enn fem minutter. En klarering traff Nora Eide Lie og ballen havnet hos Elisabeth Terland inne i feltet. Hun brøytet seg forbi forsvaret og hamret ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Panengstuen til ny ledelse for Brann.

Kampen bølget frem og tilbake etter Terlands 2-1-scoring, men ingen av lagene klarte å bryte ned hverandres forsvar. Det gjorde at resultatet fra lagenes forrige møte på Stemmemyren gjentok seg i Oslo, og Brann vinner 2-1 over Kolbotn.

Mye nesten, men ingen mål

LSK Kvinner – Lyn 0-0 (0-0)
Mål:

I LSK-hallen tok LSK Kvinner imot sesongens store overraskelse, og laget som er deres nærmeste utfordrer i kampen om en topp fire-plassering. Lyn har nemlig imponert voldsomt på tross av at de mistet mange nøkkelspillere og ble spådd langt nede på tabellen før sesongen.

Det var kanarifuglene som kjørte kampen innledningsvis, men uten å skape store sjanser. Begge lagene ønsket å angripe og score mål, så kampen bølget frem og tilbake. Likevel ble ikke noen av keeperne satt på de helt store prøvene.

Første omgangs største sjanse falt til Nina Jakobsson, men spissen klarte ikke å stokke beina skikkelig på åtte meter og ballen skled av foten og gikk noen meter til side for mål. De første 45 minuttene var preget av to angrepsvillige lag, men det ble bare med noen få småsjanser til hvert av lagene.

Like etter pause kom kampens desidert største mulighet og det var vertene som fikk den ved Andrea Willmann. Hun ble spilt gjennom med en utsøkt pasning, men ventet litt for lenge med å avslutte. Skuddet fra ti meters hold gikk like utenfor målet til Kirvill Odden. Kampen fortsatte i samme spor som i første omgang med lite sjanser og mye nesten for begge lag.

Camilla Linberg var tilbake for LSK Kvinner mot gamleklubben Lyn, men klarte ikke å hindre at kampen endte 0-0.

Kvarteret før slutt fikk derimot Willmann nok en kjempesjanse da hun ble spilt fri inne i 16-meteren. Hun dro seg mot mål og avsluttet fra åtte meter, men klarte ikke å få ballen langt nok ut mot hjørnet og Odden fikk reddet. Nina Jakobssen fikk også en mulighet rett etterpå, men heller ikke hun klarte å finne nettmaskene. Dermed ender det med en målløs poengdeling mellom to av topp fire-kandidatene i LSK-hallen.