LSK-Wilmann er trainee i OBOS: – Gjør det lett å kombinere hverdagen som toppidrettsutøver

Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Andrea Wilmann er godt i gang med sin traineestilling, men det blir noen forstyrrelser på hjemmekontoret.

Sist oppdatert: 12. apr 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

PARTNERINNHOLD:

En av de største utfordringene i kvinnefotballen er at det ikke er tilstrekkelig økonomi i klubbene til at det kan legges til rette for en helprofesjonell satsing. Derfor må spillerne ofte kombinere fotballen med både studier og deltidsjobb. Resultatet blir stor slitasje og en svært krevende hverdag, i tillegg til at fotballen fort kan komme i andre rekke.

I samarbeidsavtalen mellom Toppfotball Kvinner og generalpartner OBOS er det et eget avtalepunkt som omhandler denne problemstillingen. Det innebærer blant annet at spillerne i Toppserien har mulighet til å søke på traineestillinger i OBOS, noe som skal gjøre det lettere å satse på fotballen. Andrea Wilmann (LSK Kvinner) er en av dem som har sikret seg en plass hos boligbyggelaget.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått denne stillingen nå, spesielt i denne tiden hvor det kanskje er vanskelig å få jobb fra før, sier Wilmann, og forteller om utfordringene det kan føre med seg å være toppidrettsutøver.

– Tidligere har det vært vanskelig å kombinere jobb og studier. Man har ikke hele døgnet tilgjengelig. Kanskje trener man på dagen, men har mye tid på kvelden. Denne traineestillingen i OBOS er veldig fleksibel, noe som gjør at jeg kan jobbe når jeg har tid slik at jeg kan yte mest mulig i fotballen og jobben. Det gjør det lett å kombinere hverdagen som en toppidrettsutøver. Det setter jeg veldig stor pris på.

Les også:Gjør det lettere å spille fotball lenger

Som så mange andre har 22-åringen hjemmekontor. Det fører med seg noen utfordringer med en selskapssyk, hårete og leken kollega.
Se video her (artikkelen fortsetter under videoen):

Ellers skryter LSK-spilleren av arbeidsgiveren.

– Man skulle kanskje tro at det er vanskelig å komme inn i ny jobb nå som det er mye over nettet og man ikke treffes ansikt til ansikt, men det har virkelig ikke vært noe problem for meg. Min sjef har tatt meg kjempegodt imot og jeg har fått mye opplæring.

Wilmann håper å være klar for å bidra for LSK Kvinner i høstsesongen etter at hun røk korsbåndet i fjor. I mellomtiden stortrives hun i traineestillingen innenfor grønt og miljø.

– Jeg jobber med å se på søknader fra boligområder som ønsker å gjøre miljøtiltak. Denne jobberfaringen gjør at jeg møter mange nye mennesker, jeg lærer noe nytt hver gang jeg prater med dem, forteller hun.

– Jeg synes det er viktig å bygge et nettverk utenfor fotballen også. Denne stillingen legger veldig til rette for det. Jeg er supertakknemlig for å få arbeide med de menneskene jeg gjør og for å jobbe i OBOS. Det er et kjempefint miljø, sier Wilmann.

Les også: De nye Manpower-ambassadørene: – Utrolig givende

PÅ SIDELINJEN: Andrea Wilmann er for tiden i opptrening etter å ha røket korsbåndet. Her under fjorårets cupfinale med daværende LSK-trener Hege Riise. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån.