La Manga – sesongoppkjøringens høydepunkt!

Rosenborg i solfylte La Manga - oppkjøringen ruller videre!

Sist oppdatert: 24. feb 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Oppkjøringen til sesongen 2020 går inn i sine siste 4 uker før seriestart 21. mars. Rosenborg har reist til La Manga sammen med de andre 9 Topppserielagene – for å ha gode treningsforhold og god matching før serien braker løs.

Det var litt av en kontrast for laget som dro fra kjølige og forblåste Lade og en treningsøkt på lørdag formiddag – der økt nr 2 den dagen foregikk i 20 pluss og under gode forhold på Solkysten.

Etter økta på lørdag var det tid for et siste bilde i blått og gult treningsutstyr. Historisk og vemodig for mange på samme tid.

På La Manga er som nevnt hele Toppserien samlet, og som flere av spillerne ga signaler om før avreise: dette er nok sesongoppkjøringens høydepunkt. Rosenborg har gode fasiliteter hjemme også, men det er noe med å komme seg til varmere strøk og få enda bedre forhold – og ikke minst få matche seg mot de øvrige lagene i ligaen.

Toppfotball Kvinner har regien på treningssamlingen – som har et allsidig og tett program – før laget returnerer til Trondheim på fredag. Litt om det som skjer:

  • To treningsøkter per dag
  • To treningskamper: mot Sandviken mandag 24.2 kl 1800 og mot Arna/Bjørnar torsdag 27.2 kl 15:00.
  • Faglig økt sammen med Olympiatoppen
  • Fellesmøter i regi av Toppfotball Kvinner
  • Det tas lagbilder og portrettfoto, samt en del aktiviteter for ulike medier som er på stedet.
Stolte MOT-ambassadører på Værnes ved avreise til Spania.
Siw Døvle, Laura Gashi, Ina Vårhus, Birthe Christiansen og Marita Olsen er fornøyde med både nytt utstyr fra Adidas og forholdene på feltet – etter søndagens første økt!

Oppmerksomheten rundt Rosenborg har vært naturlig økende de siste ukene, og laget følges i Spania av TV-team, fotballmagasin og annen presse under oppholdet. Noe uvant for en del av spillerne – men den nye oppmerksomheten takles profesjonelt – og det kombineres fint mellom å by på seg selv – samt det å opprettholde fokus på det som er aller viktigst på treningsleiren; sportslig utvikling og terping på detaljer og utvikling av laget.

Et lag som fortsatt er blant Toppseriens yngste når det kommer til gjennomsnittsalder. Majoriteten av troppen er med fra i fjor – og det blir spennende å følge laget fremover og se hvilke steg de har tatt – og hvordan dette slår ut i årets utgave av Toppserien – som er spisset og som består av 10 lag og der det er ventet større konkurranse om plasseringene fra topp til bunn – enn noen gang tidligere.

Følg med! Første smakebit blir dagens kamp: Sandviken mot Rosenborg, kl 18:00. Kampen ser du her:

https://www.direktesport.no/event/1b6d08c7-98c8-4cf4-946e-4d7fe23719b8