Kvartfinalene står for tur

For åtte lag lever fortsatt cupdrømmen.

Sist oppdatert: 09. sep 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Det er klart for cup igjen og nå er vi inne i den spennende fasen av turneringen. I de fire kampene som spilles denne helgen skiller det seg ut fire favoritter i alle kampene, men i cupen kan alt skje.

Kvartfinalene

Sandviken – Fløya

Kolbotn – Vålerenga

LSK Kvinner –  Klepp

Rosenborg – Avaldsnes

De tre førstnevnte kampene vises på direktesport.no, men oppgjøret mellom Rosenborg og Avaldsnes på søndag blir vist på NRK 2.  

David mot Goliat

Sandviken – Fløya, Stemmemyren kunstgress

I denne kampen er Sandviken store favoritter. Bergenserne leder Toppserien med sju poeng (Rosenborg har én kamp mindre spilt), mens Fløya er nummer åtte i 1. divisjon. Dermed bør forskjellen mellom lagene være stor.

Sandviken hadde full kontroll mot Åsane i cupens andre runde. I den kampen scoret stortalentet Signe Gaupset og Kennya Cordner. I cupens tredje runde ble overraskelseslaget AaFK Fortuna beseiret med 3-0.

Fløya har på sin side slått ut Tromsdalen (3-0) og Stabæk (2-0). Spesielt seieren mot Stabæk var imponerende. God defensiv struktur og et imponerende angrepsspill gjorde seieren mot toppserielgaet fortjent.

Likevel vil det være høstens største cupbombe om Fløya skal slå Norges beste kvinnelag på bortebane.

Kampstart er klokken 13.00 lørdag. 

Jevnt?

Kolbotn – Vålerenga, Sofiemyr Stadion

– Vi gleder oss til kampen mot Vålerenga. Et lag av høy klasse, men som nok ikke er helt fornøyd med egne prestasjoner de siste ukene, sier hovedtrener i Kolbotn, Aleksander Olsen, til klubbens hjemmeside før kampen.

Han følger opp med at han tror laget sitt kan slå Vålerenga.

– Det er noe skader i troppen, men vi skal stille med et lag som på en god dag kan vinne mot Vålerenga. Vi skal være energiske, offensive og modige i eget spill. Så lenge vi kommer opp på vårt maks nivå, er Sofiemyr en meget vanskelig arena for alle lag. Det håper vi skal være gjeldende på lørdag også.

Vålerenga er et lag med vaklende selvtillit om dagen. Fire tap på rad er alt annet enn godt nok for den regjerende cup- og seriemesteren. Likevel må de anses som favoritter mot Kolbotn.

I forrige cuprunde viste de storform. Da ble Hønefoss banket hele 12-0.

Høydepunktene fra den kampen kan du ser her: 

Da lagene møttes på Sofiemyr Stadion tidligere i sesongen vant Vålerenga 2-1, men i den kampen hadde hjemmelaget fortjent poeng.

Kampstart er klokken 17.00 lørdag. 

Jakter cuptriumf

Rosenborg – Avaldsnes, Koteng Arena

Rosenborg har hatt en god sesong, men likevel ser det ut til at det blir vanskelig å ta gull. Dermed blir cupen ekstremt viktig for trønderne.

Mannskapet til Steinar Lein har hatt få problemer med å ta seg av Byåsen og KIL/Hemne i de tidligere rundene, men er ventet å det adskillig tøffere mot Avaldsens.

Laget fra Karmøy har etter en tung start å sesongen begynt å vise hva som bor i dem. Avaldsnes er nummer sju på tabellen, men har bare tapt én av de siste åtte kampene (alle turneringer).

Det blir spennende å se om Anna Jøsendal starter denne kampen for gjestene. Neste sesong skal hun nemlig spile for Rosenborg, men er enn så lenge Avaldsnes-spiller.

Rosenborg har ikke vunnet cupen siden 2002. Det er på tide med en ny cuptriumf igjen…

Kampstart er klokken 12.00 søndag.

Kontrollert hjemmeseier?

LSK Kvinner – Klepp

Denne kampen skulle egentlig bli spilt førstkommende søndag, men kampen har blitt flyttet til lørdag klokken 15.00. Dette har klubbene blitt enige om.

LSK Kvinner er favoritter mot et Klepp-lag som har fokus på å overleve i Toppserien denne sesongen. Lørdagens hjemmelag er nummer tre på tabellen og har et godt grep om å ta medalje. Klepp er nummer ni, men har bare to poeng ned til tabelljumbo Stabæk. Det blir en nervepinnende avslutning på sesongen for laget fra Jæren.

Disse to lagene har allerede møtt hverandre to ganger denne sesongen. Begge oppgjørene har LSK Kvinner vunnet overbevisende.

Kampstart er klokken 15.00 lørdag.