Kruttsterk seier på La Manga

Slo Klepp 4-0

Rebecka Holum og Synne Masdal feirer en scoring i 4-0-seieren mot Klepp. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 02. mar 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Etter en strålende treningsuke på La Manga ble oppholdet rundet av med en effektiv og råsterk firemålsseier mot fjorårets bronsemedaljevinner i Toppserien.

Scoringer fra Rebecka Holum, Linn Huseby, Kamilla Aabel og Hanna Terry gir Røa-publikummet grunn til optimisme og tro foran 2020-sesongen.

OPPDATERT: Se resultatoversikt og målscorere denne vinteren HER!

I solfylte omgivelser, og med gradestokken krypende oppover mot småpene 20 grader, har forholdene vært eksemplariske. På dette tidspunktet i oppkjøringen, etter to måneder med høy intensitet, en rekke treningskamper, varierende underlag og værforhold, og tung, fysisk belastning, har uken på La Manga gitt spillergruppen og trenerapparatet akkurat det man håpet på. Sportslig så vel som sosialt.

Kampen mot Klepp skulle sette et flott punktum på det hele. At dette punktumet skulle bli et utropstegn i såpass positiv forstand som det faktisk ble, tatt i betraktning en 4-0-seier mot en såpass sterk motstander, sørget for en optimal avslutning.

Hele fire baller måtte Klepps sisteskanse plukke ut av eget bur i løpet av drøye 89 minutter (kampleder blåste faktisk av kampen på 89:55 etter flere lengre stopp i spillet grunnet hodeskade). I løpet av denne halvannen time sørget Dynamite Girls for å stresse og presse Klepps forsvarstreer tilstrekkelig til å fremprovosere feil.

Dette var plattformen som Røa bygde sin knusende firemålsseier på.

En kombinasjon av å lange oppspill fra pasningssterke Synne Masdal og Kamilla Aabel i Røas midtforsvar og flott kombinasjonsspill i lengderetning, tatt rett ut av et viktig kapittel i trener Geir Nordbys lærebok, sørget for at det var Røa som var dominerende og farligst i store deler av kampen.

Gang på gang rotet Klepp det til det for seg selv også, enten etter et sterkt kollektivt Røa-press høyt i banen, eller gjennom umotiverte feilpasninger.

Dette utnyttet angrepsvillige Røa-spillere til det fulle, og trioen Hanna Terry, Linn Huseby og Rebecka Holum skapte en rekke gode sjanser i samspill med Ragne Hagen Svastuen, midtspiss for anledningen. For der Klepp manglet på presisjonen de har vært kjent for de seneste sesongene i Toppserien, viste Røa seg fra en mer effektiv side i onsdagssola.

Før pause kunne Holum, som tidligere på dagen avla eksamen i fysiologisk adopsjon til trening, relativt enkel bredside inn 1-0 via stolperoten, etter flott tilrettelegging fra Svastuen.

Ikke lenge etterpå kunne det stått 2-0, da Huseby fikk testet frisparkfoten fra 17 meter rett foran mål. Dessverre gikk skuddet via forsvarsmuren og ut til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ble det faktisk nettkjenning da Aabel forlenget Terrys presise og harde innlegg i mål. Den spanske dommertrioen mente keeper blir unødvendig forstyrret i forkant, og målet ble annulert.

Røa måtte vente til etter pausen for å se 2-0 på måltavla. Huseby, som så mange ganger denne oppkjøringen, ladet skuddfoten og banket til fra sekstenmeteren. Rett i mål. Pang. 2-0. Mål fra langskudd har vært mangelvare for Røa det siste året. Kanskje Geir Nordby har funnet nøkkelen her?

Så skulle også endelig Aabel få sitt fjerde mål for vinteren, samtlige fra hjørnespark. Samme formell som ved annuleringen, men denne gangen med tellende resultat. Om det var selvmål eller ei? Ikke helt godt å si, men vi tilkjenner Aabel denne.

Ikke lenge etterpå vartet Røa opp med angrepsfotball av høy klasse. Lengderetning, hurtig, kombinasjonsspill, uselviske lagvenninner. Etter et flott forarbeid av Holum fikk Terry en enkel oppgave med å trille inn lagets fjerde for dagen og hennes første i Røa-drakt.

Fire scoringer, fire forskjellige målscorere, ingen baklengsmål. Det er mye positivt å ta med seg fra en slik kamp.

Treningskamp eller ei. Seier er seier. Og vi kjemper på videre. For vi skal bli bedre.

Se målene og kampens største sjanser her:

Utvalgte blinkskudd fra Bildbyråns kameralinse under kamp:

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN