KRITISK FOR MEDKILA: MÅ HÅPE PÅ MIRAKEL

Med 11 poeng opp til trygg plass og fire kamper igjen, må Medkila håpe på et mirakel for å overleve i 1.-divisjon.

AaFK Fortuna – Grand Bodø 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 Karna Solskjær (6), Ingeborg Nordheim (17)

AaFK Fortuna har hatt et godt tak på Grand Bodø denne sesongen og vunnet begge de to foregående møtene mellom lagene. Denne runden var det duket for nok et oppgjør, i en kamp der sunnmøringene satset på publikumsrekord.

Og det startet bra for tangotrøyene. Allerede etter seks minutter lå ballen i nota. Natalie Granvang Nilsen slo inn til Karna Solskjær, som var helt alene foran mål. På elegant vis beinet hun ballen bak Karolina Westbyn og sendte hjemmelaget i føringen.

Rett etterpå kunne det stått 2-0, men skuddet fra distanse ble slått til corner av Westbyn. Deretter var det Grand Bodø sin tur til å være på en visitt foran vertenes mål. Et løst tilbakespill ble snappet opp av Ingeborg Nordheim og alene med keeper satte hun sikkert inn utligningen.

Det var hjemmelaget som skapte sjansene før pause og hadde flere store muligheter til å ta ledelsen på nytt. Men avslutningene ble enten stoppet av Westbyn eller blokkert av Grand Bodø-forsvaret. Like før pause hadde AaFK Fortuna et forsøk som ble reddet på streken, men vertene måtte nøye seg med 1-1 til pause.

Etter pause var tangotrøyene en skygge av seg selv og kampen jevnet seg ut. Grand Bodø hadde flere skuddforsøk fra distanse, men ingen av dem ble veldig farlige. 20 minutter før slutt var AaFK Fortuna utrolig nære på å sette inn 2-1 ved Karna Solskjær, men headingen fra spissen traff krysstanga. Grand Bodø hadde også en sjanse på overtid til å ta alle poengene, men Julie Voktor Pedersen satt ballen i stolpen og ut. Dermed endte det 1-1 på Color Line Stadion foran 610 oppmøtte tilskuere.

Grand Bodø havnet tidlig under mot AaFK Fortuna, men utlignet og sikret uavgjort. Foto: Kristian Moe

Trenger et mirakel

Amazon Grimstad – Medkila 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Emma Beckett (66), 2-0 Ingrid Andreassen (88)

På Sørlandet var det duket for et sesongdefinerende oppgjør da de to bunnlagene Amazon Grimstad og Medkila møttes. Om det skulle være sjanse for 1.-divisjonsspill neste sesong, hadde ingen av lagene råd til å tape denne kampen.

Starten på oppgjøret var en tett affære der Amazon Grimstad hadde to små farligheter, men uten at de kan klassifiseres som store sjanser. Hjemmelaget hadde mye ball, men skapte lite frem til det 16. spilleminutt. Lise Farstad slo et innlegg som fant Jenna Legg på fem meter, men avslutningen endte til side for mål.

Resten av første omgang var ganske tam med lite action foran målene. Amazon Grimstad hadde et lite trykk, mens Medkila forsvarte seg godt og kom mer inn i kampen etter hvert.

Etter pause var det Medkia som startet friskt og tok litt styringen, men skapte ikke all verden foran hjemmelagets mål. Like før timen var spilt fikk sørlendingene en stor sjanse ved Kamilla Aabel, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

Uttellingen skulle likevel komme like etterpå, og på vakkert vis. Emma Beckett forsøkte seg fra distanse og ballen gikk i en fin bue over Emma Sjåfjell og i mål. Dermed sto det 1-0 til Amazon Grimstad. Medkila prøvde seg fremover etter scoringen, men slet med å skape ordentlig trøbbel for hjemmelaget, som etter hvert fikk kontroll igjen.

Først hadde Marina Jensen en stor sjanse, men skuddet havnet utenfor, før Amazon Grimstad avgjorde kampen like før slutt. Ingrid Andreassen havnet en-mot-en, dro seg lekent forbi og sikret seieren med en vakker chip over Sjåfjell. Amazon Grimstad vinner dermed 2-0 og tenner håpet om 1.-divisjonsspill neste sesong, mens Medkila trenger et mirakel for å overleve i divisjonen.

Begynner å spøke

KIL/Hemne – Klepp 3-1 (2-0)
Mål: 1-0 Ane Eggen (33), 2-0 Madelen Rønvik (40), 3-0 Karoline Nagelhus Hernes (60), 3-1 Vilde Bakke-Andersen (74)

I Trøndelag skulle det spilles en kamp mellom to lag som har hatt ganske ulike sesonger. KIL/Hemne har hatt en meget sterk sesong og ligger på 2.-plass i sluttspillet bak Øvrevoll Hosle, mens Klepp har vært fryktelig ustabile siden nedrykket fra Toppserien. Laget fra Jæren ligger på 6.-plass og er i dårlig form med bare én seier på de siste seks kampene.

Kampen startet rolig med ingen avslutninger på mål den første halvtimen. Hanne Pedersen fikk æren av å ha oppgjørets første skudd på mål etter 30 minutter, men Maria Sandvik var fint nede i hjørnet og reddet. Men tre minutter senere måtte Klepp-keeperen kapitulere. Hun reddet den første avslutningen fra Sigrid Bloch-Hansen, men kunne gjøre lite med returen fra Ane Eggen, som banket inn en fortjent ledelse til trønderne.

Fem minutter før pause fikk KIL/Hemne nok en corner, og nok en gang ble det scoring. Sara Bjerksæter slo inn igjen foran mål og fant hodet til Madelen Rønvik, som steg til værs og headet inn 2-0.

Klepp åpnet andre omgang positivt og hadde noen halvsjanser. Men det var hjemmelaget som skapte de store sjansene og Maren Snekvik kunne satt inn 3-0 etter en forsvarsfeil, men Sandvik var raskt nok ute til å redde.

Etter timen spilt var innbytter Karoline Nagelhus Hernes på farten. Først ble hun stoppet av en strålende redning av Sandvik, før hun minuttet etter snappet ballen inne i sekstenmeteren og plasserte inn 3-0. På 3-0 var kampen så og si avgjort, men Klepp forsøkte å komme tilbake i oppgjøret og skape spenning.

Med seks tap på de siste sju kampene, befinner Klepp seg bare tre poeng over nedrykk. Med andre ord, begynner det å spøke litt for Owe Salvesen og hans lag. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Kaja Karlsen fikk en god sjanse, men Ingvild Bergan Grøtting reddet. Kvarteret før slutt fikk traktortrøyene en redusering ved Vilde Bakke-Andersen, som avsluttet fra utenfor sekstenmeteren og i en fin dupp over Grøtting.

Nærmere kom derimot ikke Klepp, som med nok et tap bare ligger tre poeng over Amazon Grimstad på nedrykksplass og det begynner kanskje å spøke litt på Jæren.

Dramatiske sluttminutter

Hønefoss – Øvrevoll Hosle 2-2 (1-1)
Mål: 0-1 Mari Løyland (6), 1-1 Silje Nyhagen (8), Mina Sofie Pedersen (70), 2-2 Karoline Svanes (87)

Rundens siste kamp fant sted på AKA Arena mellom hjemmesterke Hønefoss og sluttspillsleder Øvrevoll Hosle. Med seier ville gjestene tatt et stort steg mot seier i sluttspillet og opprykkskvalifisering, men hadde en tøff oppgave mot Hønefoss, som bare har tapt én kamp på hjemmebane denne sesongen.

Og hjemmelaget holdt på å få en pangstart på kampen med to store sjanser i løpet av de første fem minuttene. Oda Lillegård fikk den første, men hennes skudd gikk rett på keeper, mens skuddet fra Martine Marie Ness smalt i tverrliggeren.

Isteden for ledelse til hjemmelaget, var det Øvrevoll Hosle som kunne juble først. Mia Merlid slo en perfekt corner på hodet til Mari Løyland som fikk gå opp helt upresset på fem meter og stange gjestene i føringen.

Det skulle derimot ikke vare lenge, for bare to minutter senere utlignet Hønefoss. Synne Hamborg slo et godt frispark mot mål og på bakerste stolpe dukket Silje Nyhagen opp og satte inn 1-1. Minuttet etterpå var Nyhagen frempå igjen, men skuddet ble blokkert av ØHIL-forsvaret i siste liten.

Inn mot pause var det stort sett stillingskrig mellom lagene og ikke altfor mye å melde om utenom en sjanse ved Celine Elisabeth Larsen, som ikke fikk nok trøkk i avslutningen og keeper reddet greit.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første. Begge lag rotet en del med ballen og skapte forholdsvis lite. Emilia Rudd traff stolpen etter 69 minutter, og minuttet etterpå pirket Mina Sofie Pedersen inn 2-1 til Hønefoss.

2-1 så ut til å holde hele veien inn, men to minutter før slutt steg Karoline Svanes til værs på et innlegg og stanget inn utligningen. Og bare minuttet etter der igjen fikk Hønefoss en alle tiders mulighet til å slo ØHIL på hjemmebane for andre gang, da Silje Nyhagen ble felt av Una Langkås og skaffet straffe til vertene. Langkås rettet derimot opp i egen feil og reddet straffesparket fra Stina Næss Berge. ØHIL-keeperen reddet også returen fra Emilia Ruud og berget ett poeng for sluttspillslederen i dramatiske sluttminutter.