Kristine Leine klar for Premier League-klubb

Kaptein Kristine Leine er klar for Reading. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.
Kristine Leine har signert for den hardtsatsende Premier League-klubben Reading.

Kristine Leine har signert for den hardtsatsende Premier League-klubben Reading.

Sist oppdatert: 21. jun 2019 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Etter tre og en halv sesong i Røa, kan klubben nå meddele at årets Røa-kaptein prøver lykken i engelsk fotball.

– Grunnen til at jeg nå velger å forlate Røa har absolutt ingenting med Røa å gjøre, men heller det at jeg har fått et tilbud som jeg ikke kan takke nei til. Reading virker som en god klubb, og inntrykket jeg har fått er at kulturen er ganske lik som i Røa. Det tror jeg kan passe meg godt. Det å skulle flytte til England er sykt skummelt, men jeg tror og håper at jeg skal takle det. Akkurat slik som jeg gjorde når jeg kom til Oslo og Røa, forteller Leine.

Kristine Leine stopper dermed på 97 kamper og fire mål for Dynamite Girls. Og det er med tungt hjerte at midtstopperen med en rekke landskamper vender snuten mot Reading. For hun erkjenner at tiden i Røa har vært voksenopplæring på høyt nivå, med gode lagvenninner, en sterk garderobekultur og et sterkt støtteapparat som har sikret henne en strålende utvikling som fotballspiller.

– Ja, hvor skal jeg begynne. Tiden i Røa har gitt meg så mye, og jeg har vokst så utrolig mye som menneske og som spiller i denne klubben. Jeg har fått så mange gode venner og relasjoner, og det har vært den perfekte klubb for meg. Jeg kom til Oslo som en usikker liten jente som flyttet til storbyen alene, og reiser som en mye mer selvsikker og voksen, liker jeg å tro, person, sier Leine til dynamitegirls.no.

– Han får frem det beste i en

Særlig trener Geir Nordby og toppspillerutvikler Fredrik Sæland trekkes frem som viktig for hennes sportslige og personlige utvikling gjennom tre og et halvt år som har bydd på både positive og mindre positive resultater og opplevelser.

– Måten jeg ble tatt imot av gjengen gjorde at jeg følte meg hjemme med en gang. Og måten Geir og spillerne inkluderte meg og tok ivare på meg gjorde jeg at valgte å bli i denne klubben. Først og fremst vil jeg trekke frem Geir, som sikkert mange har hørt før, han får frem det beste i en. Han har sett meg for den jeg er, tatt vare på meg når jeg ikke har hatt det bra og løftet meg opp når det har vært nødvendig. Og det har det.

– Fredrik, det samme. Han fortjener en stor, stor takk også. Kyndige råd, alltid vært tilgjengelig og alltid vært åpen for en prat. Jeg er så takknemmelig for begge to.

Stort øyeblikk for klubb og spiller

At Røa mister en ledestjerne med erfaring og et høyt sportslig snitt er selvfølgelig kjedelig. Og både Røa og Toppserien blir en fargeklatt og spillerprofil fattigere.

Samtidig er det et stort øyeblikk for Røa at en spiller som ankom i 2015, fått en håndfull landskamper og har tatt såpass mange steg under Geir Nordbys vinger, nå er klar for Premier League.

Selv er Leine åpen på at alt kan skje i fremtiden. For minnene er mange, og hun er åpen for en retur en gang i fremtiden.

– Mitt beste minne i Røa-drakten må være når jeg hadde mitt første år i Toppserien, og vi tok bronse i en jevn og tett kamp på bortebane mot Klepp. Veien til cupfinalen mot LSK-Kvinner er også et fint minne. Selv om jeg fikk kyssesyken og ikke fikk spilt selve finalen var det en veldig god tid. Jeg har blitt fortalt at døren ikke er stengt om jeg har lyst å komme tilbake. Tusen hjertelig takk for alt, og jeg velger å ikke si farvel, men på gjensyn, sier Leine.

Hele klubben står bak Kristine Leine i å ønske henne all hell og lykke i Reading! Og døren den står alltid åpen her på Røa…