Kolbotn Pink Out

Sist oppdatert: 25. sep 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksenkolbotnkvinnefotball.no

 

Oktober er Rosa sløyfe måned, med fokus på brystkreft. Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Vi i Kolbotn ønsker å markere denne viktige saken ved å spille i rosa drakter under lørdagens kamp. Alle billettinntekter vil gå uavkortet til Kreftforeningen og Brystkreftforeningen.

Ja til rosa forskjellsbehandling

Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft. Alle disse er ulike. Derfor er persontilpasset brystkreftbehandling viktig.

Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. En behandling som fungerer hos noen, kan ha liten effekt hos andre. Persontilpasset brystkreftbehandling er en strategi som sørger for at hver enkelt får behandlingen de responderer best på. Mens noen blir friske av en operasjon, er et lengre løp med både cellegift, stråling og hormoner riktig for andre. Jo mer presis behandling, jo bedre livskvalitet får de som overlever. Og heldigvis overlever over 90 prosent brystkreft i dag.

Men, vi trenger fremdeles mer kunnskap. Den dårligste formen for behandling, er den som ikke virker. Mer forskning gjør at vi på forhånd kan forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Alle skal ha tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha den samme behandlingen.

Kilde: kreftforeningen.no

Bli med og gjør en viktig innsats for brystkreftsaken!

Kle seg opp i rosa, ta turen til Sofiemyr Stadion lørdag kl. 15 og bli med og støtt opp om Rosa sløyfe-aksjonen.