Kolbotn klar for kvartfinale etter målfest

Isabell Herlovsen startet kampen på benken, men kom inn etter pause og scoret fem mål. Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF.

Isabell Herlovsen scoret fem mål da Grand Bodø ble slått 11-0.

Sist oppdatert: 08. aug 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Kolbotn var et av formlagene da Toppserien tok pause før VM og viste tidlig at de var noen hakk bedre enn 1. divisjonslaget Grand Bodø da lagene møttes i 3. runde i NM på Sofiemyr stadion onsdag kveld.

Eline Hegg sendte hjemmelaget i føringen da syv minutter var spilt, før Ingrid Rokke Elvebakken doblet ledelsen seks minutter senere. Julie Klæboe scoret det tredje like etter og før førsteomgang var halvspilt la Karina Sævik på til 4-0.

– Nivåforskjell på lagene

Nora Eide Lie og Eline Hegg scoret de to siste målene i førsteomgang. Dermed ledet Kolbotn 6-0 til pause. Før andreomgang kom Isabell Herlovsen inn for Karina Sævik, og med fem scoringer i andreomgang sørget hun for 11-0-seier i høstsesongens første kamp.

– Det var nivåforskjell på lagene i dag, men jeg synes vi spilte en jevnt god kamp. Vi spilte med kontroll og skapte mange store sjanser. Det ble store siffer til slutt og det er deilig å komme godt i gang og score litt mål. Det er alltid godt å få i gang spissene. I dag scoret tre av dem, sier Kolbotn-trener Knut Slatleim til fotball.no.

– Det er alltid vanskelig å vite hvordan cupkampene skal bli, men vi så tidlig i dag at jentene var påskrudd. Når de er det går det stort sett vår vei i disse kampene.

Nå er Kolbotn klare for kvartfinale om tre uker.

– Vi har ikke satt oss en konkret målsetting for cupen, men vi har vist at vi kan slå alle lagene i Toppserien så da ønsker vi å «makse» det, sier Kolbotn-treneren.

Trekningen av kvartfinalene runde vil foregå i NFFs lokaler torsdag 8. august kl. 10.00. NFF fastsetter hvilke lag som får hjemmekamp. Kampdag er 21. august.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon

Kjemper om medalje i Toppserien

Lørdag er også Toppserien i gang for Kolbotn som ikke har tapt siden andre serierunde.

– Det var godt å få en kamp i dag som betyr noe før vi møter Trondheims-Ørn i Toppserien lørdag. Vi fikk øvd på etablert angrepsspill og lyktes ganske godt med det, sier Slatleim.

– Det blir en spennende høst og vi håper vi kan ta med oss formen vi viste før sommeren inn i resten av sesongen. Vi har trent godt og veit at vi har mulighet til å slå de fleste.

Drama på Myrdal stadion

I tillegg til kampen på Sofiemyr ble det onsdag spilt fire kamper i 3. runde. Trondheims-Ørn slo Fløya 3-2 i rundens første kamp da Emilie Bragstad ble matchvinner på overtid. I LSK-hallen møttes serielederne i Toppserien og 1. divisjon. Der var LSK sterkest og slo Amazon Grimstad 4-0. Også Røa gikk greit videre da de slo Medkila 3-0 i Harstad.

Mer dramatisk ble det i Toppserie-duellen i Bergen. Arna-Bjørnar ledet 2-0 hjemme mot Stabæk, men bunnlaget i Toppserien slo tilbake og utlignet til 2-2 like før slutt. I ekstraomgangene var hjemmelaget sterkest og Karoline Heimvik Haugland ble matchvinner for Arna-Bjørnar med sin scoring etter 108 minutter.

Onsdag møtes Sandviken og Grei, før 3. runde avsluttes med to kamper neste uke.

NM, 3. runde

Onsdag 31. juli:

Trondheims-Ørn – Fløya 3-2
Kolbotn – Grand Bodø 11-0
LSK Kvinner – Amazon Grimstad 4-0
Arna-Bjørnar – Stabæk 3-2
Medkila – Røa 0-3

Torsdag 1. august:

Sandviken – Grei Kvinner Elite 9-0

Onsdag 7. august:

Avaldsnes – Klepp 2-1
FK Fortuna – Vålerenga 1-3

Les også: Uavgjort i høstsesongens første kamp