Knut Slatleim gir seg i Kolbotn etter 6 år i klubben

Knut Slatleim har ledet sin siste kamp på Sofiemyr Stadion. Foto: Anders Nordheim Dahl, Oppegård Avis.

Sist oppdatert: 13. nov 2019 Skrevet av: Ingvild Isaksenkolbotnkvinnefotball.no

 

Knut har jobbet i klubben i 6 år, men steppet først inn som hovedtrener for Toppserie-laget sommeren 2017, etter at daværende hovedtrener Cecilie Berg-Hansen måtte gå. Det hadde vært en tøff vårsesong, og men Knut og spillergruppen klarte å berge plassen i Toppserien to runder før slutt. Knut fikk fornyet tillit, og slo til med en sterk 5.plass året etter. Nå føler Slatleim at tiden er moden for nye utfordringer.

– Jeg har jobbet i Kolbotn i 6 år og fått være en del av kvinnesatsingen de to og et halvt siste årene. Det har vært en utrolig lærerik periode og jeg har hatt det fantastisk morsomt. Jeg har blitt så glad i klubben, de ansatte og ikke minst spillergruppen, så det var en tungt beslutning å ta at jeg nå trenger noen nye utfordringer. Det er vanskelig å sette ord på akkurat hvorfor, men det føltes naturlig å tre til side nå.

– Tiden som trener i Kolbotn har først og fremst vært morsom og jeg har fått jobbe sammen med mange flinke folk. Jeg kom inn som en relativt fresk fotballtrener på 27 år og har blitt mange erfaringer rikere. Som fotballtrener går jo ting litt opp og ned basert på resultatene, men jeg er helt sikker på at jeg kommer til å se tilbake på dette som gode år. Det har vært et privilege å få jobbe med spillergruppa vi har her. Det er et mangfold av typer, men de har vært gode representanter for klubben på ulike måter. 

Selv med opp- og nedturer sliter Knut med å finne kun én ting når vi spør om hva hans favorittløyeblikk er.

– Det er vanskelig å plukke ut et eksakt øyeblikk, men det er de små tingene som setter seg. Gleden vi kunne dele når vi sikret plassen i Harstad i 2017, stoltheten jeg kjente på ovenfor spillergruppa når vi sesongåpnet med seier borte mot Sandviken og VIF i 2018 og det å komme tilbake etter en utrolig tøff periode på høsten 2019 og starte å ta poeng igjen mot f.eks LSK. 

– Det å se gleden til noen som når målet sitt om diverse landslag, spillere som kommer tilbake etter lange skadeavbrekk eller lykkes med ting på banen har også gitt meg masse. 

– Ellers så vil det jo alltid våre en favoritt å kunne dunke litt i veggen etter 3 poeng og høre på den hjemmemekka Kolbotn låten til My, Kristin og Eline. 

– Så kort sagt er det mye å velge i når det kommer til øyeblikk jeg tar med meg videre.

Einar Engedahl mener at Knut har gjort seg bemerket med den jobben har gjort med A-laget, og skjønner Knut sitt valg om å søke nye utfordringer.

– Knut har gjort en veldig god jobb, og har lykkes med å nå målene vi har satt oss. Det er veldig leit at han gir seg. Vi har jo hatt en dialog, og det er ingen tvil om at Knut har gjort seg attraktiv for andre klubber gjennom jobben han har gjort hos oss. Han er blitt lagt merke til, sier Engedahl til ØB.

Vi vil takke Knut for innsatsen, og ønsker han masse lykke til på ferden videre. Kanskje vi ses igjen!