Knuste Avaldsnes i serieåpningen

Det ble enveiskjøring i serieåpningen mot Avaldsnes på Koteng Arena i dag. Rosenborg slo Avaldsnes 6-0. Foto: SJ Photo

Sist oppdatert: 20. mar 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinnerrbk-kvinner.no

 

Det var knyttet spenning til begge lag før årets første runde i Toppserien på Koteng Arena. Avaldsnes med høyt profilerte John Arne Riise som ny trener viste seg være flere nummer for små, og det endte med en stor hjemmeseier og 6-0 til Rosenborg.

Rosenborg gikk høyt ut i starten av kampen og spesielt høyresiden med Synne Skinnes Hansen var dominerende. Synne Brønstad blir like etter felt innenfor 16-meterern etter 20 minutters spill, og straffen til hjemmelaget var av det klare slaget. Sara Kanutte Fornes setter en svak straffe som keeper redder, men returen banker hun selv i nettaket og det står 1-0 til hjemmelaget. Bare fem minutter senere er det Maria Olsvik som setter inn 2-0 etter et fint forarbeid og innlegg fra Skinnes Hansen, og Rosenborg har for alvor festet grepet i kampen.

3-0 kommer etter 34 minutter, etter et innlegg fra Olsvik som Fornes hælklakker inn på kunstnerisk vis bak en sjanseløs Jovana Petrovic i Avaldsnesmålet. Det resultatet står seg til pause – etter en omgang med god kontroll fra hjemmelaget.

Andre omgang er så vidt i gang før vi får 4-0 etter en corner – og en Avaldsnes-spiller setter ballen i eget mål. Rosenborg er i føringen hele veien i banespillet nå, kontrollerer alle spillets faser og slipper ikke Avaldsnes til farligheter. Etter 56. minutter er det en debutant som viser seg skikkelig fram. Etter å ha spilt en meget god kamp, får Selma Sol Magnusdottir ballen fra det som kanskje var banens beste spiller i dag, Emilie Joramo – og fra 16 meter banker vår Islandske stjerne inn 5-0 på vakkert vis.

Begge lag gjør flere bytter underveis nå, og vi får en periode med noen få sjanser – men ellers et hjemmelag som viser at de har full kontroll. I kampens siste spilleminutt er det Emilie Bragstad som setter punktum med sin heading etter et innlegg fra høyre, og med det ender kampen 6-0.

Fakta:

Toppseriens 1. runde, søndag 20.3 kl 15:00

Rosenborg – Avaldsnes, 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Fornes (21 min), 2-0 Olsvik (26 min), 3-0 Fornes (34 min), 4-0 selvmål Avaldsnes (47 min), 5-0 Magnusdottir (56 min), 6-0 Bragstad (90. min)

Laget:

Sneve – Næss – Bragstad – Vårhus – Harviken (Jøsendal) – Magnusdottir – Joramo (Lein) – Skinnes Hansen (Dølvik) – Brønstad (Andreassen) – Olsvik – Fornes (Nautnes)