Klepp tilbake med brakseier

Foto: Bildbyrån.

De siste to kampene fra runde 10 ble spilt på onsdag. Klepp leverte en overbevisende seier, mens Arna-Bjørnar og Røa delte poengene i Bergen.

Sist oppdatert: 26. sep 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Sindre Vian er fotballkommentator og journalist for blant annet Toppfotball kvinner.

Onsdag ble de to siste kampene fra runde ti spilt da Arna-Bjørnar fikk besøk av Røa på Arna Idrettspark, mens Fart tok turen til Klepp.

Kampene

Arna-Bjørnar 2-2 Røa
Klepp 4-0 Fart

(klikk på kampen for å se den i opptak)

Uavgjort i revansjematchen

Arna-Bjørnar 2-2 Røa (pause: 2-1)
Mål: Mijatovic (6), Fjelldal (9), Stenevik (22), Bjørlykhaug (49)

Vi skal ikke lenger tilbake enn til 14. september for å finne forrige møte mellom lagene. Arna-Bjørnar dro til Røa kunstgress og fikk smake på hva Røa kan by på når de spiller på sitt beste. Hele seks scoringer fikk de mot seg, men klarte å karre seg til ett trøstemål før kampen var over.

Onsdag møttes lagene igjen, og det så ut til at det skulle bli nok en enorm målfest. For allerede før ti minutter var passert hadde begge lagene funnet veien til nettmaskene.

Røa-kaptein Katrine Jørgensen slår en svak pasning som løpes opp og overtas av Milica Mijatovic. Hun fører ballen elegant over langsiden av 16-meterstreken før hun vender kroppen mot mål og chipper ballen mesterlig over forsvarer og keeper og via tverrligger havner den i nettet.

Drømmestart for bergenserne. 

Men utligningen fra Vilde Fjelldal kommer under tre minutter etterpå. Ingen matcher henne på farten etter at en lang ball er slått i bakrom, og lyntoget fra nord kunne sette inn sitt fjerde for Røa etter overganger fra Grand Bodø før sesongen.

FUNNET SEG TIL RETTE: Vilde Fjelldal scoret i begge seriekampene mot Arna-Bjørnar denne sesongen. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Etter halvspilt omgang finner hjemmelaget igjen nettmaskene. Det er en strålende innøvd variant som utnyttes til det fulle. En kort, men hard corner, slås mot en møtende Rikke Nygard som lekkert endrer retningen på kula nok til at Elise Stenevik rekker å være først på den. Hun klinker til fra få meter og det er umulig for Kirvil Odden å få hanskene på den.

Hjemmelaget går til pausen med ledelsen, men det skulle ikke ta lang tid av andreomgang før den glapp.

Birgitte Bjørlykhaug ble byttet inn etter hvilen og ville vise seg frem i sin debut for Røa. Etter et flott veggspill får hun muligheten fra skrått hold. Med venstrefoten finner hun en luke som nesten ikke er mulig å se, høyt i keeperhjørnet. Skuddet går via stolpen og i mål – en nydelig måte å åpne målkontoen for sin nye arbeidsgiver. 

Med det ender det 2-2 på Arna Idrettspark. Hjemmelaget hadde nok ønsket å slå litt mer fra seg mot laget de nylig tapte stort mot, men må ta til takke med ett poeng.

Arna-Bjørnar beholder plassen sin på tabellen, men er nå ett poeng (19) foran Lyn, som de tidligere lå á poeng med. Røa kunne gått forbi Avaldsnes med en seier, men ender ett poeng bak dem på en sjetteplass.

Se høydepunktene fra oppgjøret: 

Arna-Bjørnars neste kamp: 29.09, borte mot Sandviken.
Røas neste kamp: 29.09, hjemme mot LSK Kvinner.

Tilbake på vinnersporet

Klepp 4-0 Fart (pause: 2-0)
Mål: Ims (28), Butt (32), Solaun (49), Andresen (59)

Klepp røyk på en smell borte mot Lyn i helgen som var – da de møtte et hjemmelag som var tro til sin kampplan, og kontret de grønnkledde i senk. Tapet tynnet ut tråden som medaljehåpet henger i, men tråden har ikke røket helt enda.

Det var tydelig fra start av at Klepp var sultne på å revansjere tapet for Lyn, og rutinerte Gry Tofte Ims satte inn det første målet rett før halvtimen var spilt. Tameka Butt skyter fra skrått hold og skuddet i seg selv blir ikke farlig, men det blir returen. På bakre stolpe står Ims og mottar en nesten ferdigscoret ball. 

Fire minutter senere er de grønne på farten igjen. Denne gangen er Butt med i både oppspill og avslutning. Etter en nydelig vegg med Elisabeth Terland ender hun opp i en en-mot-en-situasjon med Idun-Kristine Jørgensen i Fart-buret. Kontant opp i hjørnet. 2-0.

Natalie Nilsen har en mulighet fra tolv meter før pause, men treffer midt på Lindsey Harris. Fart får derfor ikke bedret resultatet før garderobepraten. 

FORTSATTE: Havana Solaun fant nettmaskene rett etter hvilen og viste at hjemmelaget ikke var innstilt på å la seg presse etter den gode førsteomgangen. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Etter pause er Klepp kjappe med å ta grep om andreomgangen òg. Et forsøk fra Terland blir blokkert, men Havana Solaun presenterer en fiks variant hvor hun nærmest chipper ballen med utsiden av foten på halv volley. Vakrere kan det nesten ikke gjøres. 

Den endelige spikeren i kisten kom ti minutter senere. Denne gangen var Solaun servitør. En nydelig stikker når frem til innbytter Marie Hella Andresen som banker ballen inn i nærmeste hjørne.

Med den overbevisende seieren kommer Klepp seg opp på 32 poeng, like mange som Sandviken. Med fire scoringer passerer de grønnkledde Sandviken på målforskjell og overtar bronseplassen.

Gjestene reiser hjem uten scoring og poeng, og ligger fortsatt to poeng under Stabæk. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for å beholde plassen i Toppserien, men det er ikke all teori som er så enkel å sette ut i praksis.

Se høydepunktene fra oppgjøret: 

Klepps neste kamp: 29.09, hjemme mot Trondheims-Ørn.
Farts neste kamp: 28.09, borte mot Kolbotn

Kommende runde

RUNDE 18 | TOPPSERIEN
Avaldsnes 29. aug. 15:00 Kolbotn
Lyn 29. aug. 15:00 Arna-Bjørnar
Røa 29. aug. 15:00 LSK
Sandviken 29. aug. 15:00 Klepp
Trondheims-Ørn 29. aug. 15:00 Vålerenga