Klare for Sandviken – hvem tar ferie på topp?

Sist oppdatert: 17. jul 2021 Skrevet av: Adminrbk-kvinner.no

 

Det er et absolutt toppoppgjør på Koteng Arena i dag kl 15:00. Rosenborg møter Sandviken der et av lagene vil trone alene på topp ved halvspilt serie. Det er to ubeseirede lag som møtes, og alt ligger til rette for nerve, spenning og en feiende flott fotballkamp mellom to gode lag. Sandviken har scoret fem flere mål enn RBK og er også gjerrige bakover, men de har en uavgjort mot Arna-Bjørnar som ødelegger en ellers god statistikk. RBK er som kjent ikke bare ubeseiret, men uten poengtap etter de første 8 rundene. Det betyr full pott. 24 poeng, to mer enn Sandviken.

Toppserien delt i to – fire lag har stukket av.

Toppserien har delt seg i to, der de fire øverste lagene Rosenborg, Sandviken, Vålerenga og LSK har et stort forsprang på resten av ligaen. Det er 12 poeng mellom LSK på fjerde plass, og Arna-Bjørnar på femte. Fra femte plass og ned til bunnen – Stabæk – skiller det kun 2 poeng. Med Rosenborgseier i dag vil RBK ha fem poeng ned til Sandviken, og hele ni poeng ned til VIF og LSK. En luke som kan komme godt med utover en svært tettpakket høstsesong. Ved uavgjort vil RBK fortsatt lede serien med to poeng ned til bergenserne, men med tap er de svarte og hvite plutselig et poeng bak rødtrøyene.

Nytt dekke og nye mål på Koteng

Fra første juli ble det gamle dekket på Koteng Arena rullet av. I løpet av de 11 neste dagene ble nytt banedekke lagt, og nye faste mål også kommet på plass. Alt i henhold til internasjonale krav, og banen ble godkjent av FIFA tidligere i denne uken. Det gamle dekket var slitt etter mange sesonger med sommer og vinterslitasje, så det var svært etterlengtet for spillerne og trenerne å få på plass det nye flotte dekket.

Banen ble rullet av i starten av juli. Foto: RBK Kvinner
Nytt dekke og nye mål kom på plass denne uken – og er klart til kamp mot Sandviken. Foto: RBK Kvinner

Ferie etter kamp

Etter kampen mot Sandviken kommer en etterlengtet ferie for spillerne. Det blir en 9 dagers ferie – før laget går inn i en hektisk kampperiode. Den perioden starter med en meget spennende treningskamp borte mot Wolsburg fredag 30.7 – før Toppserien sparker i gang igjen 7. august med bortekamp mot Stabæk.