Klare for historisk semifinale

3-0 seier mot Åsane i Bergen

Lyn skal spille historisk semifinale i NM! Her fra en tidligere kamp i år. Foto: Petter Alexandersen / KH Media

Sist oppdatert: 30. aug 2023 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

For andre gang på kun få dager hadde vi tatt turen til Bergen, men denne gangen litt lengre nord i byen for å møte Åsane. Kvartfinale i Norgesmesterskapet 2023.

Oddbjørn Sindland sendte ut et offensivt Lyn-lag, der «Josh» Reeves skulle få sin debut fra start. Sammen med toppscorer Anna Nerland Aahjem og spilleren med flest mål i Lyn Fotball Damer, Jenny Røsholm Olsen, luktet det mål lang vei. Slik skulle det derimot ikke bli, i hvert fall ikke fra front trioen.

For førsteomgangen var en jevn og ganske kjedelig omgang. Hvis vi er meget snille så kan vi si at hver lag hadde et par halvsjanser hver. Omgangens eneste sjanse kom etter 28 minutter spill og det skulle vise seg å være av det lekre slaget.

Aahjem tok på seg assist-hatten og spilte vegg et par ganger på høyrekanten, før hun ble spilt gjennom på kanten av sekstenmeteren. Hun brukte farten og styrken sin og løp forbi Åsane-forsvaret og sendte ballen perfekt gjennom feltet. Der kom Anna Palm fra sin backposisjon og banket ballen i mål. 1-0 og Palm sitt første mål for sesongen. Nydelig spill av Lyn.

Lyn tok mer over banespillet, men flere sjanser skulle det ikke bli i første omgang, annet enn at Åsane ropte på straffespark ved to anledninger.

Kjøp billett til Lyn – Stabæk på lørdag her

I andre omgang tok det derimot ikke lang tid før Lyn doblet. På hjørnespark havnet ballen på 11 meteren, der Hernes kriget til seg et skudd og via en forsvarer gikk ballen i mål. Tiden får vise om den får stå som hennes scoring, men uansett så gir vi Selma målet.

Det var lite som tydet på at Åsane skulle komme tilbake, og Lyn forsvarte seg meget godt og slapp til veldig lite før det siste kvarteret. Da satte Åsane inn en sluttspurt og begynte å slå lengre. Det taklet Lyn-forsvaret også godt, og da Selma Hernes tredde en nydelig stikker til Kamilla Melgård, som hun enkelt satte i mål, var det aldri noen tvil. Lyn skal for aller første gang i historien spille semifinale i cupen!

Tommy Pedersen og LFM tok en prat med Hernes etter kampslutt. Hun tror at Lyn kan gå hele veien.

Kan du beskrive målet og assisten din?

«Målet er en corner hvor jeg står i returrom, så spretter ballen i min retning og da er det bare å få en fot på den og få den mot mål. Så tror jeg egentlig at Jenny var bortpå ballen på vei inn, men jeg fikk den (spør bekreftende)..? Assisten til Melgård var veldig gøy å få til, hun går på så fine løp foran meg der, så da er det bare å prøve få den inn bak så vet jeg at hun alltid starter.»

Sist vi var her endte det med et ganske stygt tap. Hva er det vi lykkes bedre med i dag?

«Offensivt syntes jeg vi klarer å finne hverandre bedre nå, og defensivt står vi veldig godt oppi Åsane. Vi hadde forberedt oss godt og vet hva de ønsker. Jeg syntes vi er mer samlet i det vi gjør defensivt. Det var utrolig gøy!

Det er en positiv stemning i hele klubben for tiden, og nå er dere klare for en historisk semifinale. Kan man gå hele veien?

«Om vi kan! Vi skal gå hele veien nå! Jeg har i hvert fall veldig trua, man ser i dag at vi har et godt lag med mye bra ferdigheter som kan slå hvem som helst.»

Hvem motstanderen blir i semifinalen får vi først vite i morgen, for da spiller Vålerenga mot Røa, der Lyn venter for vinneren. Allerede lørdag venter ny kamp, når Oslo vest møter Bærum på Grorud Match. Billetter til den kampen kan kjøpes på TicketCo.

Se høydepunktene her: