Klare for Avaldsnes – kommer seier nummer fire på rad?

Matilde Rogde i fint driv mot Stabæk. Vil RBK fortsatt fosse fremover på banen mot Avaldsnes? Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 22. jun 2021 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Møter Avaldsnes – kan vinne fire på rad.

Toppseriens fjerde runde for RBK er hjemmekamp mot Avaldsnes. I dag tirsdag 22. juni kl 18:00 gjester laget fra Karmøy Koteng Arena, og det blir et gjensyn med tidligere Ørn-trener Thomas Dahle. Rosenborg har startet serien på best mulig måte og har tre strake seire, 9 poeng og 7-0 i målforskjell – og laget kan ta sin fjerde strake seier. Avaldsnes som tok bronsemedalje i 2020 har hatt en vanskelig start på 2021-sesongen, og står uten poeng før møtet med RBK.

Jevn Toppserie også i år.

Toppserien i 2021 ser ut til å inneholde jevne kamper uansett tabellsituasjon – så det er ingen grunn for RBK å innkassere poeng før kampen er spilt. Avaldsnes vil helt sikkert selge seg dyrt, og med sin trøblete sesongstart er det grunn til å tro at laget vil bli bedre etter hvert som laget får satt seg. På et tidspunkt vil de rød-hvite begynne å plukke poeng, så får tiden vise om det blir på Koteng Arena – eller om de drar tomhendt hjem etter besøket i Trondheim.

Rosenborg er i form, og det er knyttet spenning til om vi får se Kristine Leine og Sarah Dyrehauge i aksjon. Leine har trent med laget i landslagspausen – mens Dyrehauge har vært i karantene og trent på egen hånd frem til og med søndag. Treningen på mandag blir hennes første møte med nye lagvenninner. Trener Steinar Lein har på mange måter satt laget og en 11-er, og så lenge de presterer og vinner fotballkamper så er det liten tvil om at det er hard kamp om plassene på årets RBK-lag.

Større konkurranse – mer rullering utover i sesongen.

Forsterkningene bør allikevel ha troen på spilletid. Laget forbereder seg på å spille mange og viktige kamper både hjemme og i Europa utover sensommeren og høsten. Det vil antagelig bety mer rullering enn i innledningen av sesongen skal vi tolke hovedtreneren. -Det blir tøffere konkurranse, vi opprettholder høy kvalitet i både trening og kamp med de nye inn – i tillegg forventer vi at noen kommer tilbake fra skade – så at det blir mer rullering utover sesongen er veldig sannsynlig.

-Vi er i en god posisjon, fortsetter Lein, og det ønsker vi å opprettholde – da må flere bidra, selv om det akkurat nå har vært de samme 11 som har startet noen kamper på rad. -Kontinuitet over tid er en styrke vi ønsker å ha, men vi må også opprettholde kvaliteten på det vi holder på med, da må vi også fornye oss fra tid til annen, forteller en optimistisk hovedtrener før møtet med Avaldsnes. -Vi lar oss ikke lure av en tabell etter tre serierunder, vi vet vi møter et lag som har slitt litt i starten, men som også har kvaliteter – så vi tar gjestene på største alvor. -Vårt mål er seier og tre poeng, det er ingen tvil om at vi går for det, avslutter hovedtreneren.

Troppen mot Avaldsnes:

Nøstmo, Sneve, Hofset, Næss, Vårhus, Olsvik, Bragstad, Joramo, Andreassen, Blakstad, Lein, Utland, Sørum, Rogde, Fornes, Sobczyk, Brønstad, Leine, Dyrehauge. (Karen Sneve – ex Lyn – ble spilleklar denne uken, og er med i tropp som erstatter for Rugile Rulyte som er skadet og ikke klar for kampen.)