KARLSENG UTLAND LEGGER OPP: – FØLER MEG SÅ TAKKNEMLIG

Annonse:

 

En bauta for både Rosenborg og Norges landslag legger skoene på hyllen. Da ny kontrakt med RBK ikke var en mulighet bestemte Lisa-Marie Karlseng Utland seg for å vende snuten hjem mot nord.

– Jeg har ikke tenkt på det så lenge, det lå ikke i planen, men det føles bra. Jeg hadde lyst til å spille en sesong til for Rosenborg og ta gull, men når jeg ikke fikk ny kontrakt sa det stopp. Det tar så mye energi å flytte til et nytt sted og ny klubb. Før jeg flyttet til Trondheim sa jeg til meg selv at dette var siste gang, sier hun til Toppfotball Kvinner.

Spissen har blitt en eminent profil for norsk kvinnefotball, og kan se tilbake på mer enn ti år i toppfotballen. Gjennom karrieren har hun spilt for både Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad, Fløya, engelske Reading og svenske Rosengård. I tillegg har 29-åringen vært en del av landslaget siden J16, og kan se tilbake på over 100 landskamper. 65 av disse er på A-landslaget – tronet med to scoringer mot Armenia forrige uke.

– Jeg har levd i denne fotballboblen i mange år, det er alltid et hig etter mer og å prestere bedre. Men jeg føler meg så takknemlig for alt jeg har fått være med på, og for at jeg har hatt det livet jeg har hatt. Også det å ha vært en del av den reisen og utviklingen damefotballen har hatt gjennom alle disse årene.

Lisa-Marie Karlseng Utland feirer 9-0-målet hjemme mot Armenia. Foto: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grøtt

For mange kom avgjørelsen som en overraskelse, og for hovedpersonen selv har ikke realiteten truffet helt ennå. Først venter noen uker med ferie og litt tid til å få dette på avstand.

– Dette kommer nok til å gå mer opp for meg etter hvert. Jeg har lært veldig mye – og nå gleder jeg meg til å lære nye ting. Jeg har savnet omgivelsene med fjell, skog og fjord. Det har gått veldig fint å bo i byen, men jeg har savnet nord. Det blir også mer tid til familie og kjæreste, avslutter hun.

Annonse fra Toppserien: