Karina Sævik klar for PSG

Sist oppdatert: 05. aug 2019 Skrevet av: Adminkolbotnkvinnefotball.no

 

– Det er litt trist å ha spilt min siste kamp for Kolbotn, men jeg har hatt det veldig fint den tiden jeg har vært her. Jeg har lært mye og utviklet meg mye, så jeg ser tilbake på denne tiden med glede.

Karina kom til Kolbotn sommeren 2015 og står med 93 kamper og 33 mål for klubben. Spesielt det siste året har jenta fra Kopervik tatt store steg, og hennes ekstremferdigheter og målteft har vært med på å bidra til en god vårsesong for laget. Hennes prestasjoner ga henne plass i VM-troppen og nå er hun altså klar for den europeiske storklubben.

– Det føles helt sykt å ha signert for PSG! Det blir et nytt land, ny kultur og nytt sett å jobbe på. Jeg må bare prøve å tilpasse meg så fort som mulig.

– Jeg kom til Kolbotn da jeg var 19 år, og det å være her har betydd mye for min utvikling. Trenerne har latt meg spille mye hele veien, og i litt forskjellige posisjoner, og det har vært med på å gjøre meg til de spilleren jeg er i dag. 

Karina Sævik har scoret 10 mål for Kolbotn denne sesongen. Foto: Knut Stenseth, Østlandets Blad.

Solveig Gulbrandsen har fulgt Karina tett i hennes tid i Kolbotn og sett et ungt talent ta enorme steg:

– Vi har hatt gleden av å ha Karina i klubben i fire år. Hun kom som et ungt talent med ekstreme tekniske ferdigheter. Hun var ganske så sjenert og sa at hun hadde ingen mål om å reise til noe annet land i fremtiden. Det har vært spennende å se hennes utvikling her i Kolbotn. Og de to siste årene har hun vist at hun har internasjonalt nivå. Hun er god både offensivt og defensivt. Har et fysisk nivå som gjør at hun matcher de beste. Karina er sterk i hode og selv om det blir mye nytt og et annet språk er jeg sikker på at hun nå er klar for neste steg. Vi er glade for å ha vært med på å utvikle en spiller til å nå en toppklubb i Europa.

At vi mister en spiller som Karina er selvfølgelig kjedelig, men vi er utrolig stolte over å kunne levere en spiller til en av de største klubbene i Europa, det viser at vi gjør mye riktig og vi håper det motiverer andre til å se at det er mulig. Vi vil takke Karina for tiden i Kolbotn og ønsker henne masse lykke til videre!