Karina glemmer ikke Kopervik

har gitt 20.000 til bardomsklubben i år

Sist oppdatert: 20. okt 2021 Skrevet av: Adminavaldsnestoppfotball.no

 

I forbindelse med NRK sendte TV kamper fra Toppserien deler Norsk Tipping og NTB ut 10.000 kroner til banens beste spiller. Pengene skal gis videre til en klubb som har betydd noe for vedkommende spiller opp gjennom årene. Karina Sævik har vunnet denne «tittel» to ganger i år, senest nå i hjemmekampen mot Sandviken, og tidligere i år i bortekamp mot Klepp. Og begge gangene gikk pengene til Kopervik Idrettslag, Karinas barndoms klubb hvor hun spilte frem til hun var 15 år. Kopervik har dermed mottatt 20.000 kroner fra Karina med god hjelp av Norsk Tipping og NTB.

For Karinas del er det en selvfølge og huske på klubben hvor hun vokste opp og utviklet seg til å bli en av Norges beste fotballspillere.

– Først og fremst, det settes utrolig stor pris på hos oss i Kopervik IL, at Karina for andre gang i år velger å donere «Banens Beste»-premien til sin barndomsklubb, uttaler daglig leer, Anders Holgersen, i Kopervik.  Kopervik IL er kjempestolt av å ha henne som forbilde, eksempel til etterfølgelse og på mange måter en ambassadør for klubben, fortsetter Holgersen.

Foto: Mikal Lindøe

Den daglige lederen forteller at Kopervik IL jobber nå med å videreutvikle struktur og trygge rammer, en «Grønn Tråd», fra barne- og ungdomsfotball og opp til voksenfotball. Dette for å tilrettelegge for at flere barn og unge skal trives, føle mestring, utvikle seg,  og kunne få en fin og forhåpentligvis langvarig karriere i fotballen, og i idretten generelt. Pengene fra Karina vil gå direkte inn i dette arbeidet opplyser han.

-Vi håper og at vi, føret året er omme, kan invitere Karina på et klubbesøk hos oss ved en passende anledning. Slik at vi kan få takket henne ordentlig og få vist Karina hvor mye vi setter pris på omtanken og støtten avslutter Anders Holgersen.

I 2015 fikk Kopervik en betydelig pengegave fra Karina. Norges Fotballforbund og Statoil, i samarbeid med TV2, kåret Karina til månedens fotballtalent i september, og Karina mottok kr. 50.000 som ble sendt videre til Kopervik IL. Totalt sett har da våre gode naboer sær på øya mottatt 70.000 kroner i regi Karina Sævik. I tillegg har også klubben mottatt ukjente beløp i form av utdanningskompensasjon og solidaritets midler når Karina har skiftet klubb innen toppfotballen.

Kopervik er for øvrig den klubben i distriktet som har fostret frem flest spillere til toppfotball kvinner de siste tiår. I dag spiller Hildegunn Sævik (Kolbotn), Ingvild Hansen Høvring (Åsane), Oda Eide Arnesen (Amazon Grimstad) og sist, men ikke minst, Karina Sævik i alle i norsk toppfotball. Vi glemmer heller ikke at unge Synne Danielsen (17), vår andre keeper, også kom fra Kopervik for to år siden. Avaldsnes Toppfotball og Kopervik har da også en samarbeidsavtale om blant annet samarbeidslag i 3. divisjon kvinner.

Her kan lese om Karina som ble månedens Statoil talen i september 2015: 

https://www.h-avis.no/sport/lokal-fotball/siste-sport/talentpris-til-karina-savik/s/2-2.921-1.8624858