Kapteinen legger opp

og flytter "hjem" til Sverige

Sist oppdatert: 12. okt 2021 Skrevet av: Adminavaldsnestoppfotball.no

 

Når sesongen er slutt for i år er det også slutt på fotball på toppnivå for kaptein Robyn Decker. Robyn har bestemt seg for å legge opp og skal starte i ny jobb «hjemme i Sverige».

– Kroppen har begynt og skranta og kjenner seg trøtt, og tanken på å legge proffskoene på hylla har svirret i hodet en stund nå, sier Robyn, som nok kommer til å til å slenge med på mosjonsbasis i klubben hun skal være med å bygge opp.  Jeg kan absolutt tenke meg å fortsette med fotball, men på et lavere nivå , og uten at det stilles så store krav som på toppnivå. Fotball er fortsatt det beste jeg vet, og jeg vil kunne bidra med min erfaring både på og utenfor banen i flere år fremover, fortsetter Robyn med.

– Jeg har et noen fine og spennende sesonger i Avaldsnes, men profflovet har sine konsekvenser også. Fritidskarantene og covid 19 restriksjoner i 2020 og 2021 har gjort at jeg bare har fått møtt min familie en gang de siste to årene, forteller Robyn.

Robyn forteller hun er kommet til et punkt i mitt liv hun vil ha friheten tilbake, til å reise å besøke sine kjære, og ikke måtte tilpasse hele livet etter fotball.  Robyn er blitt 34 år nå, og et vanlig liv lokker mer og mer. Hun ønsker en fast  jobb og et hjem, og ikke minst muligteten til  å slå seg ned en plass.

Robyn Elizabeth Decker

Fantastisk på og i Avaldsnes

– Avaldsnes har vært en fantastisk sted og bo de siste årene, men det er ikke her jeg vil bosette meg resten av livet. Og jeg var tvungen til å gjøre et valg hva som var det viktigste for meg og min fremtid etter at sesongen er slutt.  Jeg har fått tilbud om en jobbmulighet som sportsjef i en etablert herreklubb, og det kjennes for godt til å takke nei til. Det blir en spennende og utviklende og forhåpentligvis få være med å bygge opp et fremgangsrik damelag i min «ny gamla hemmastad» sier Robyn.

-Men å sei «hei då» til Avaldsnes som sted og klubb blir ikke lett. De siste tre årene har betydd svært mye for min utvikling. Avaldsnes har gitt meg nødvendig støtte slik at jeg har fått den selvtillit jeg behøvde for  utvikla meg selv som fotballspiller og person.  Jeg har tatt store steg som spiller, og fått æren av å lede laget til  flere suksesser.

– Og ikke minst. Avaldsnes har blitt min familie, og jeg har fått mange venner for livet her. Vi har kjempet oss gjennom vanskelige tider og støttet hverandre hele tiden, spesielt gjennom Covid 19 pandemien i den senere tid. Uten mine venner og lag kammerater hadde jeg aldri klart å holde humøret og motivasjonen oppe og stå på videre, noe jeg er uendelig takknemlig for, fastslår Robyn.

 

Vi har fortsatt minst fire kamper igjen av Årets Toppserie, viktige kamper i bunnstriden, og vi trenger fortsatt poeng for å sikre plass i neste års Toppserie.

-Jeg kommer til å gjøre mitt ytterste for at vi skal avslutte sesongen med stil, og jeg vil understreke at jeg har 100% fokus på Avaldsnes og sesongavslutningen for å gi klubben best mulig forutsetning foran 2022 sesongen. Og avslutter på svensk med følgende hilsen;

-Med det sagt vill jag tacka Avaldsnes, laget, tränarstaben och våran finaste fans för dessa 3 år. Avaldsnes kommer alltid hålla ett stort plats i mitt hjärta och jag hoppas att klubben kan får sig en ‘ny-start’ nästa år och börja jobba sig tillbaka till toppen. Jag kommer sakna er otroligt mycket, men jag ska heja från granlandet Sverige!

Robyn kom til Avaldsnes foran 2019 sesongen etter et halvt år i Bodø Grand og viste seg snart som en lederskikkelse i gruppen. Siden har hun vært kaptein, en rolle hun har tatt på alvor både over sine lagvenninner, trenerstab og klubbledelse. Og alltid først i garderoben før trening, og selvsagt først ute og varmer opp. Altså 100% profesjonell.

– En flott person og god fotballspiller som har betydd mye for oss i de årene hun har vært her, uttaler tidligere sportslig leder, Ove Arnesen. Ove var svært delaktig å hente Robyn til Avaldsnes, sammen med Lena Tyriberget, nettopp blant annet grunnet hennes lederegenskaper og profesjonelle innstilling.

– Vi skulle svært gjerne beholdt Robyn minst en sesong til, men har full respekt for hennes beslutning og ønske om å legge opp, og da var det ikke vanskelig å terminerte hennes kontrakt, sier Ove Arnesen.