Kan LSK Kvinner overraske i returoppgjøret?

Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

LSK Kvinner sin Champions League-skjebne avgjøres onsdag.

Sist oppdatert: 10. mar 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

LSK Kvinner leverte bra mot Wolfsburg i den første 8-delsfinalen i Champions League, men det endte til slutt med et 2-0-tap. Utgangspunktet før returkampen som spilles i Ungarn er vanskelig, men ikke umulig.

LSK Kvinner produserte flere muligheter i den første kampen og burde ha fått med seg et bortemål. Både Sophie Romàn Haug og Nora Eide Lie hadde store sjanser, men en god Katarzyna Kiedrzynek i Wolfsburg-buret holdt nullen.

Økonomisk trøbbel

Mellom kampene har LSK Kvinner hatt en fin treningsuke i Ungarn, men oppholdet har vært langt fra billig.

– Det bikker millionen i utgifter på de to kampene som vi spiller. Vi har nesten ikke råd til å spille kampene, men vi frir til sponsorer og tilskuere og håper de kan hjelpe oss litt, sier daglig leder, May Gulbrandsen til Fotballnerd.no.

Flyutgifter alene skal ha kostet rundt 600 000 kroner.

Dermed har klubben startet et tiltak som heter «sofakampen» i forbindelse med returkampen. Kampen kan ikke bli spilt i Norge som følge av corona-restriksjoner. Det koster 50 kroner å kjøpe billett til kampen og da er man også med i trekningen av flotte premier.

DEBUTERTE: Camilla Linberg fikk sin offisielle debut for LSK Kvinner i den første kampen mot Wolfsburg. Her fra tiden i Lyn. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Gode treningsforhold

Sportslig sett har uka vært god for det norske laget. Jentene bor på et fint hotell med treningshall, treningsstudio, fysiorom og svømmehall. I tillegg er det ypperlige treningsbaner.

LSK Kvinner-trener Knut Slatleim var fornøyd med hvordan laget hans fremsto i den første kampen mot tyskerne. Nå har de gjort noen taktiske justeringer før returoppgjøret:

– Frem til nå har vi brukt tiden på å få kampen ut av beina og gjøre oss klare til nye forberedelser. Vi har tilgang på fantastiske fasiliteter som gjør det enkelt for oss å kun ha fokus på å sette sammen best mulige treningsdager, sier Slatleim til klubbens hjemmeside.

– Trenerteamet har brukt tid på å diskutere kampen på onsdag. Vi forbereder de taktiske justeringene vi ser for oss at blir viktig for å maksimere mulighetene i returkampen.

Tunge bein?

Noe som kan gi Knut Slatleims mannskap en fordel inn i kamp nummer to, er at Wolfsburg spilte kamp så sent som søndag. Bortekampen mot Meppen vant de 4-0, men Wolfsburg stilte toppet. Med en flytur til Ungarn og litt tunge bein, kan det være en fordel for LSK Kvinner.

Alexandra Popp scoret to mål i det første oppgjøret i Tyskland. Det var nok til å sikre Wolfsburg sin seier nummer 50 i turneringen. Kun Frankfurt og Lyon har flere gjennom historien. Popp spilte også sin kamp nummer 78 i Champions League. Det er kun Wendie Renard (90) og Camille Abily (81) som har flere kamper gjennom tidene.

Wolfsburg-trener Stephan Lerch er fornøyd med resultatet i den første kampen, men sier til klubbens hjemmeside at det er rom for forbedringer:

– Vi holdt nullen og nådde derfor et av målene våres. Det å starte med en seier etter landslagspausen er noe vi kan bygge videre på. Nå ønsker vi å fullføre jobben. Det var rom for forbedringer i den første kampen, men å vinne 2-0 er ikke et dårlig resultat.

LSK Kvinner – Wolfsburg spilles førstkommende onsdag 10. mars klokken 14.00. Kampen kan du se på VG+.

Dette er de andre kampene:

  • Paris Saint Germain – Sparta Praha
  • Atlético Madrid – Chelsea (0-2)
  • Brøndby – Lyon (0-2)
  • Fortuna Hjørring – Barcelona (0-4)
  • Bayern München – Brik Kazygurt ( 6-1)
  • St. Pölten – Rosengård (2-2)
  • Fiorentina – Manchester City (0-3)

Resultat fra det første oppgjøret er i parentes. Paris Saint Germain – Sparta Praha, spiller første oppgjør tirsdag.