Både Brann og Rosenborg hadde god kontroll i sine Champions League-kamper torsdag.

BRANN – ALG SPOR 1-0

BREIDABLIK – ROSENBORG 2-4

Videre uten å imponere

Brann – ALG Spor 1-0 (1-0)

– Det er en helt fantastisk følelse. Selv om prestasjonen ikke var så god, er det utrolig deilig å ha vunnet denne kampen. Det betyr at vi får en ny sjanse på søndag. Sykt deilig, sier Cecilie Redisch Kvamme under BTs sending etter kampslutt.

Brann er videre i Champions League og møter serbiske Sparta Subotica søndag etter å ha slått ALG Spor 1-0. Brann var det klart beste laget gjennom hele kampen, men var likevel et godt stykke unna sitt aller beste. Samtidig var det klart viktigste å ta seg videre – og Europa-eventyret fortsetter for bergenserne.

Brann var favoritter før kampen mot den tyrkiske motstanderen i Serbia. Men ekstremvarme ventet, og det var derfor spennende å se hvordan bergenserne taklet den høye temperaturen.

Dette var også første gangen at Brann var i aksjon i Champions League på kvinnesiden.

Men Brann virket ikke å være særlig preget av verken temperaturen eller stundens alvor i starten av oppgjøret. Bare fire minutter var spilt da rødtrøyene kunne slippe jubelen løs da Maria Brochmann sendte Brann i føringen.

Et godt innlegg fra høyresiden fra Cecilie Redisch Kvamme fant Brochmanns hode. Brann-spissen gjorde ingen feil og stanget kontrollert inn 1-0.

Etter kvarteret var Redisch Kvamme involvert igjen da den høyre vingbacken traff metallet. Denne gangen mislyktes hun med et innlegg, men endte istedenfor heller opp med nesten å doble ledelsen.

Brann var det førende laget i den første omgangen og klart nærmere 2-0 enn tyrkerne var 1-1. Men til pause sto det likevel 1-0 etter 45 minutter.

2. omgang var langt mer rotete enn den første, preget av mange stopp i spillet og lite rytme i kampen. Tidvis virket Brann-spillerne å være frustrerte over tyrkernes oppførsel.

– De er veldig kyniske og en helt anen kultur. De må lære seg å spille fotball, at det går an. Det er helt forferdelig hvordan de spiller, sier en oppgitt Tuva Hansen, som hevder at hun ble slått i ansiktet i løpet av oppgjøret mens ballen var ute av spill.

Etter timen spilt skulle derimot ledelsen ha vært doblet da Rikke Nygard fikk avslutte helt fritt, men fra kort hold på utrolig vis ikke klarte å sette headingen i mål.

Gledelig var det også at Lisa Naalsund var tilbake i troppen etter sin skade før EM-pausen. Midtbanespilleren ble byttet inn med et drøyt kvarter igjen å spille.

– Det var veldig kjekt å kjenne på kampfølelsen igjen og være tilbake. Formen kommer seg, sier Naalsund til BT.

Like før slutt burde innbytter Svava Ros Gudmundsdottir avgjort kampen da hun kom gjennom alene med keeper. Dessverre for islendingen og Brann var avslutningen alt annet enn god og havnet langt til side for mål.

Heldigvis for Brann hadde bommen ingenting å si.

Maria Brochmann sendte Brann videre i Champions League. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Kampfakta

Brann (3-4-2-1): Aurora Mikalsen – Marthine Østenstad, Guro Bergsvand, Tuva Hansen – Cecilie Redisch Kvamme, Nora Eide Lie, Signe Gaupset, Marit Bratberg Lund – Rakel Engesvik, Therese Sessy Åsland – Maria Brochmann
Benyttede innbyttere: Rikke Nygard, Svava Ros Gudmundsdottir, Ingrid Stenevik og Lisa Naalsund.
Mål: 0-1 Maria Brochmann (4)

Lekestue før pause

Breidablik – Rosenborg 2-4 (0-3)

Rosenborg leverte også varene hjemme mot islandske Breidablik og vant til slutt 4-2 etter en strålende 1. omgang. De er videre og møter FC Minsk søndag.

I likhet med Brann var også Rosenborg favoritter i sitt oppgjør, men kanskje ikke like store. Breidablik var i gruppespillet i Champions League i fjor, men også RBK fikk en drømmestart på kampen. En enda bedre start.

Emilie Nautnes gjorde som Maria Brochmann gjorde for Brann og sendte Rosenborg i ledelsen etter fire minutter som en ekte spiss på første stolpe.

Sju minutter senere doblet Cesilie Andreassen da hun enkelt og elegant plassert ballen i lengste hjørne med sitt høyreben.

Rosenborg lekte med islendingene i innledningen og få minutter senere traff Nautnes tverrligger etter et godt innlegg fra Anna Jøsendal. Bare marginer gjorde at ledelsen ikke ble økt ytterligere.

Islendingene slet kraftig med Rosenborgs intensitet og tempo, og virket nesten sjokkerte over åpningen. Det hadde de god grunn til, for Rosenborg var ikke ferdige ennå. Igjen var duoen Skinnes Hansen og Nautnes involvert da førstnevnte fant Nautnes med strålende innlegg. Angriperen var sikker og plasserte ballen i mål. 3-0 etter 19 minutter!

Skinnes Hansen var virkelig i fyr og flamme på Rosenborgs høyrekant og lekte tidvis med sine motstandere.

Synne Skinnes Hansen storspilte. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Rosenborg rundspilte Breidablik i den første omgangen og ledet fullt fortjent 3-0 på svært imponerende vis.

Bare 80 sekunder var spilt av 2. omgang da Rosenborgs høyrekant Skinnes Hansen igjen bemerket seg. Høyrekanten slo et lavt innlegg, og et islandsk selvmål sørget for 4-0-ledelse til Rosenborg. Kanskje var det Nautnes tredje for dagen, som også var involvert med en tupp retning mål, før ballen ble hamret i nettet av en Breidablik-forsvarer.

Rosenborg roet det hele ned i 2. omgang og virket å tenke mer og mer på kampen som nå venter om noen dager. Det utnyttet Breidablik da Natasha Anasi reduserte til 1-4 etter 66 minutter. Bare tre minutter senere glapp det igjen da Helena Hálfdánardóttir sørget for 2-4. Plutselig var det litt spenning i kampen igjen.

Men Rosenborg holdt ut og vant fortjent 4-2.

Kampfakta

Rosenborg (4-2-3-1): Lene Christensen – Mali Lilleås Næss, Kristine Leine, Mathilde Harviken, Maria Olsvik – Emilie Joramo, Selma Sol Magnusdottir – Synne Skinnes Hansen, Cesilie Andreassen, Anna Jøsendal – Emilie Nautnes
Benyttede innbyttere: Sara Kanutte Fornes, Synne Brønstad, Sara Hørte, Celine Nergård og Emilie Lein.
Mål: 0-1 Emilie Nautnes (4), 0-2 Cesilie Andreassen (11), 0-3 Emilie Nautnes (19), 0-4 selvmål (47), 1-4 Natasha Anasi (66), 2-4 Helena Hálfdánardóttir (69)