Isabell Bachor legger skoene på hylla etter sesongen og trer inn i trenerteamet

Foto: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 11. nov 2021 Skrevet av: jonaslsk-kvinner.no

 

Isabell Bachor har vært spillende assistenttrener denne sesongen. Etter lørdagens oppgjør mot Sandviken har hun spilt sin siste kamp i en fantastisk karriere. Isabell kommer til å fortsette i klubben, men nå i en ren assistenttrener-rolle.

Hvordan blir det å spille din siste kamp for LSK Kvinner på lørdag?

-Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det, fokuset har hele tiden vært å sikre tredjeplassen. Siden vi sikret bronsen allerede forrige runde, er det egentlig bare å glede seg og nyte mine siste minutter med laget, det blir sikkert veldig emosjonelt, sier Isabell Bachor.

Isabell står med totalt 221 offisielle kamper for LSK Kvinner etter at lørdagens oppgjør mot Sandviken er ferdigspilt. Hun har notert seg for 21 mål i gult og svart etter hennes overgang fra Bayern München i 2013. Ni år i klubben på banen er med det over, men vi er så heldige at hun fortsetter i klubben som assistenttrener. Med sine 11 titler hos LSK Kvinner er Isabell den mestvinnende utlendingen i norsk fotball.

Hvordan blir det å legge skoene på hylla og nå gå inn en ren trenerrolle?

-Jeg har jo vært assistenttrener i år, så jeg har kommet meg litt inn i rollen allerede. I årets sesong har det vært andre utfordringer, så jeg har vært mer på banen istedenfor rundt. Jeg gleder meg veldig til å fokusere kun på min rolle som assistenttrener, sier Isabell Bachor.

Isabell Bachor kan se tilbake på en fantastisk karriere, både i  Tyskland og Norge. I Tyskland ble det totalt 234 ligakamper og 88 mål i henholdsvis FSV Frankfurt, SC 07 Bad Neuenahr og Bayern München. I tillegg til dette har Isabell spilt 30 a-landskamper for Tyskland.

Minnene er nok mange, men hva vil du trekke frem som ditt beste minne som spiller for LSK Kvinner?

-Det er ikke så lett å velge, hvert seriemesterskap og hver cupfinale vi har vunnet har vært veldig spesielt, samtidig som jeg vil trekke frem våre Champions League-eventyr. Mitt beste minne er da jeg scoret i Champions League mot Zürich på Åråsen, sier Isabell Bachor.

Isabell har jo vært spillende assistenttrener i år, men trer nå inn i en ren assistenttrenerrolle, hvordan blir dette? 

-Isabell har hatt en krevende rolle, kanskje spesielt i høst hvor hun har hatt mye spilletid og samtidig skal prøve å ha et trenerblikk i både kamp og trening. Hun har løst dette godt, men til året vil Isabell få muligheten til å utelukkende rette fokus på trenerrollen og det tror jeg blir veldig bra. Isabell har en veldig god taktisk forståelse og har en enorm erfaring som spillergruppe og trenerteamet skal få godt utbytte av også fremover. Vi er utrolig glade for at den erfaringer Isabell har blir i klubben selv om hun nå legger skoa på hylla, sier Knut Slatleim.

Hvordan blir det å jobbe i team sammen med både Johanna og Isabell neste sesong?

-Jeg gleder meg veldig til å fortsette å jobbe med teamet vi har fått på plass. Vi jobber kontinuerlig med å profesjonalisere helheten i klubben og det å få størst mulig utbytte i hver eneste dag. Der vil Isabell og Johanna være nøkkelbrikker som skal sørge for at vi leverer den kvaliteten vi trenger, sier Knut Slatleim.

 

Takk for dine enorme bidrag på og utenfor banen, Isabell. Du er en ekte legende og kan se tilbake på en fantastisk karriere. Vi i LSK Kvinner gleder oss til fortsettelsen!