Ingen lag rykker ned fra 1. divisjon

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Forbundsstyret har vedtatt at ingen lag rykker ned fra 1. divisjon og PostNord-ligaen i 2020.

Sist oppdatert: 28. sep 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Forrige uke ble det endelig avgjort at breddefotballen for voksne blir avlyst i 2020-sesongen. 1. divisjon og PostNord-ligaen er dermed de to laveste nivåene som får fullføre denne fotballsesongen. Dette får konsekvenser for nedrykk i disse ligaene. Mandag besluttet forbundsstyret at nedrykk ikke vil bli gjennomført i år.

Samtidig vil nedrykk bli erstattet med en plasseringsbonus i 1. divisjon for at lagene skal ha noe spille for. Bonusen som utbetales er avhengig av hvilken plassering klubben ender på ved sesongslutt.

– Det er godt for klubbene endelig å få en beslutning å forholde seg til. Selv om dette medfører en annerledes sesong for 1. divisjon,  mener vi dette var helt riktig. Vi ønsker å komme i gang med det nye serieformatet til neste år, noe som ville vært utfordrende om en eller to klubber hadde rykket ned. Nok en gang må vi berømme NFF for å ha kommet klubbene i møte og vedtatt en omforent modell som vi står sammen om, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Les også: Stabæk holder kurs mot opprykk etter ny storseier

– Vi har mottatt en rekke innspill om ulike alternativer, men basert på en totalvurdering landet vi på dette. Vi vurderer det slik at det ikke bør gjennomføres tiltak som rokker vesentlig ved gjennomføring av 2021-sesongen. En løsning med nedrykk fra disse ligaene uten opprykk fra nivået under, ville gjort at 2021 ikke kunne gått som normalt. Nå får man startet opp igjen med likt antall lag på de ulike nivåene som i 2020. Dette rokker heller ikke ved oppstart av ny seriestruktur på kvinnesiden, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les også: Slik spilles NM 2020

I PostNord-ligaen vil gjenstående nedrykkssluttspill strykes og de som ikke kjemper om opprykk blir stående med sine 13 kamper denne sesongen.