Hvem scorer målene på søndag?

Vi ser nærmere på Lyn og Arna-Bjørnars toppscorere i forkant av søndagens oppgjør!

Sist oppdatert: 13. okt 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Lyn og Arna-Bjørnar er begge utsatt med tanke på å havne på den farlige kvalikplassen, og begge ønsker nok å ha sikret fornyet kontrakt i Toppserien den 16. november, når siste serierunde er ferdigspilt. I tillegg kommer lagene fra hvert sitt bortetap, og øyner nok en mulighet for poeng denne helgen.

For øyeblikket er det Lyn som ligger på tiendeplassen som fører til to kvalikkamper, med sine 18 poeng. Arna-Bjørnar ligger én plassering over Lyn, med ett poeng mer. 

Trondheims-Ørn og Kolbotn kjemper også i det samme sjiktet av tabellen, men ligger over på tabellen med henholdsvis 19 (men med bedre målforskjell enn Arna-Bjørnar) og 21 poeng.

Tilfeldighetene vil ha det slik at de møtes på Koteng Arena dagen før Lyn – Arna-Bjørnar blåses i gang. Det betyr at ett eller begge lagene er nødt til å avgi poeng.

En ypperlig mulighet for Lyn og Arna-Bjørnar å hente inn poeng på et av lagene over.

Denne uken skal vi se nærmere på Lyn og Arna-Bjørnars store målscorere i «Rundens duell».

Runa Lillegård vs Milica Mijatovic. 

Begge åpnet målkontoen for sesongen da lagene møttes i vår. Under kan du se høydepunktene fra oppgjøret.

Runa Lillegård

Hun kom fra Bossekop i august 2017, men det er først i år at hun har etablert seg som et førstevalg på topp for Lyn. At hun er ung, sulten og spillende gjør at hun passer perfekt inn i Lyn-filosofien vi har lært oss å kjenne fra og med opprykkssesongen i 2017.

I fjor var hun bak svenske Mimmi Löfvenius i køen. Det er to meget ulike spisser i form av kvaliteter. Löfvenius er en større, sterkere spiss med mindre tempo, som har sine styrker i å holde på ballen og spille de rundt seg gode, mens Lillegård er en åpenbar bakromsspiss.

Hun spilleren som har scoret flest mål for klubben denne sesongen, og hun har hevet målsnittet sitt betraktelig i det siste. På sine første 26 kamper for Lyn scoret hun totalt seks mål. På de påfølgende 18 har hun funnet nettet ti ganger. Regnet som mål pr. kamp utgjør det 0.23 før Arna-Bjørnar-kampen i vår, og 0.55 fra Arna-Bjørnar-kampen og til i dag – mer enn dobbelt så mye.

RUNA LILLEGÅRD: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 18
Klubbkamper i 2019: 19/19
Mål: 10
Kort: 2/0
Landskamper: 0 (26 aldersbestemte)

Tidligere klubber:
Bossekop
Alta

Bemerkninger fra forrige runde (Avaldsnes): Lillegård traff på 56 prosent av pasningene sine, vant to dueller og hadde én vellykket dribling.

Milica Mijatovic

28-åringen er inne i sin første sesong for Arna-Bjørnar etter overgangen fra svenske Hammarby, og har vært en sensasjon for bergenserne. Hun har holdt et stabilt nivå, og ikke en kamp er blitt spilt uten at hun har vært på banen for de rødkledde. 

Som Lillegård er for Lyn, er også Mijatovic toppscorer i sin klubb. Syv fulltreffere har det blitt i cup og liga på serberen som kan spille både på midtbanen og i angrep. Det er tre mål mindre enn Lillegård, på to kamper mer enn Lyn-spilleren.

I vårsesongen scoret Emilie Nautnes i alt seks mål for Arna-Bjørnar. Etter hennes overgang til LSK Kvinner midtveis i sesongen har litt mer av scoringsansvaret havnet på skuldrene til Mijatovic, samt Nautnes-erstatter Mimi Asom, som har scoret tre mål i høst – ett mindre enn sin serbiske lagvenninne. 

MILICA MIJATOVIC: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Serbia
Alder: 28
Klubbkamper i 2019: 21/21
Mål: 7
Kort: 0/0
Landskamper: 32

Tidligere klubber:
Hammarby IF
ASPTT Albi
Røde Stjerne Beograd (tidl. Lazarevac)
BIIK Kazygurt
Sarajevo
Lazarevac

Bemerkninger fra forrige runde (borte mot Sandviken): Hun traff på 88 prosent av pasningene sine, slo én nøkkelpasning og slo tre pasninger som fant en medspiller i motstanders boks.

Målscorerne

Av lagene som ligger over nedrykksstreken er er Lyn og Arna-Bjørnar de som har sluppet inn flest og nest flest mål, med henholdsvis 30 og 31 baklengsmål (Kolbotn har også sluppet inn 31).

For begge lag vil nok derfor mye handle om å stoppe spillerne som produserer målene.

Runa Lillegård har ekstremferdigheter som krever ekstremferdigheter å stoppe. Gang på gang har vi sett henne straffe motstandere med tempoet sitt, og Arna-Bjørnar fikk kjenne på det da lagene møttes i Toppseriens andre runde, da Lillegårds scoring ble kåret til rundens mål.

Se scoringen her:

Oppskriften er såre enkel: tempo + en giftig avslutningsfot. 

Dessverre for midtstoppere i det langstrakte land, er ikke oppgaven med å stoppe henne like enkel. I to av hennes tre siste hjemmekamper (mot Sandviken og Klepp) var vi vitne til klassiske Lillegård-mål. Ball i bakrom og trommestikkene i full virvel. Hvem klarer da å ta henne igjen?

Man ser tydelig bakromstaktikken til Lyn når man tar en kikk på pasningsstatistikken deres fra forrige runde. De var det laget som i snitt slo nest lengst pasninger. Bare Røa (mot LSK Kvinner) slo lengre pasninger.

Det som kan bli en utfordring for Lillegård er at søndagens motstander, på grunn av spillestil samt nivåforskjellen til Sandviken/Klepp, trolig vil være mindre i etablert angrep høyt i banen – sammenlignet med de to lagene nevnt over. Det kan derfor bli noe mindre bakrom å angripe for Lillegård.

Milica Mijatovic besitter ikke eksplosiviteten til Lillegård, men har imidlertid flere strenger å spille på. Hun krever derfor en annen tilnærming fra forsvarsspillere.

Finslepen teknikk, gode bevegelser og en anvendelig avslutningsfot er blant stikkordene som ofte trekkes frem når man snakker om den offensive Arna-Bjørnar-spilleren.

Avslutningsfoten ble satt på prøve i runde 15, mot Stabæk, da hun løste situasjonen hun var i med glans, og ble belønnet med rundens mål.

Se scoringen her: 

I tillegg til å være et godt eksempel på avslutningsteknikk, viser også Mijatovic med den scoringen god timing i løpet.

Med erfaring som både midtbanespiller og angrepsspiller kan hun flytte seg som det passer henne i det offensive spillet og skape uro der hun finner rom. Om hun ikke avslutter Arna-Bjørnar-angrepene selv, er hun ofte tilrettelegger, eller bidragsyter i oppbyggningen. 

At det er spenning knyttet til kampen er det liten tvil om. Vil vi se Runa Lillegård eller Milica Mijatovic komme på scoringslisten?

Svaret får du søndag klokken 14:00. Kampen ser du om du klikker på denne linken (Amedia)

Lest vår opplading til runden? Nå begynner sesonginnspurten.