Hvem er TIL2020?

som er vår motstander i kvalifiseringskampene

Kan det bli jubel for ny Toppserie kontrakt?

Sist oppdatert: 21. nov 2023 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Mange lurer litt på hvem denne ukens kvalifiserings motstander, TIL2020, er da klubben har en forholdsvis kort historikk. Tromsø Idrettslag 2020, som er det hele navnet på klubben, ble stiftet desember 2020 og er Troms sitt satsings lag på kvinnesiden.  Klubb som har nesten identiske drakter som vår klubb, og er en sammenslåing av klubbene Tromsø IL, meste kjent for sitt herrelag, og naboklubben IF Fløya. TIL2020 overtok IF Fløya sinn plass i 1. divisjon fra 2022, og allerede i klubbens første sesong i 1. divisjon kvalifiserte klubben seg for kvalifiserings sluttspillet for Toppserien.  De fleste husker nok at klubben gjestet oss i fjor høst, men måtte gi tapt 5-1 mot våre jenter. Senere sørget Viktoria Sørensens overtids scoring mot Røa for at laget ble stående i 1. divisjon også i årets sesong.

IF Fløya

Fløya har flere sesonger i Toppserien bak seg. I sesongene 2003 til 2010 hevdet laget fra Tromsø seg godt i Toppserien med bronsemedaljer i tre på rad, fra 2003. I tillegg var klubben tapende NM finalist for J-19 i 2010.

TIL2020 har to lag: A-lag, rekruttlag som spiller i 3. divisjon. I tillegg deltar klubben med rekrutter også i aldersbestemt serie og cup. Målsettingen for TIL 2020 er å skape en idrettsarena for kvinnelige fotballspillere som vil satse på toppnivå i Norge. TIL2020 satser også på lokal talentutvikling gjennom samarbeid med klubber i Tromsø, Troms og Finnmark, samt Svalbard.

Vi møtte Fløya første gang våret 2011 på Skeie i 1. divisjon, en kamp vi vant 2-0, mens det endte hele 6-0 i favør Fløya på bortebane. Året etter vant vi henholdsvis 2-0 og 2-1, og vi rykket opp til Toppserien med ny poengrekord etter kun et tap den sesongen. Det betyr at vi har fire av fem seire mot TIL2020/Fløya før onsdagens kamp.

Trener

Laget trenes av Sveitseren Emil Inauen som flyttet fra Sveits til Folldal for 13 år siden. Som spiller har Inauen bla annet en fortid hos AC Milan uten at det resulterte i A-kamper. Inauen overtok laget i vinter, og hans datter, Naina Inauen er en av lagets viktigste spillere. Her kan du leseomTIL2020 treneren (innlogging) https://www.nordlys.no/i-tromso-har-emil-skapt-suksess-jeg-har-aldri-hatt-en-vanlig-jobb/s/5-34-1891685

På laget spiller også Bergenseren Sofie Tunes som tidligere har spilt 57 Toppseriekamper for Lyn. Vi må også nevne toppscoreren i 1. divisjon, Malin Motrøen Trøan. Ti scoringer står jenta fra Tolga og Tynset bokført med i grunnserien. U sluttspillet måtte hun nøye seg med en scoring. I høst henter trener Inauen sin landskvinne Andrita Iseni til klubben. Hun sørget like godt for å bli toppscorer med 4 mål på 5 kamper i sluttspillet i 1. divisjon. En spiller vi absolutt må være obs på. I likhet med hele TIL2020 laget, dette blir nok like tett og jevnt som mot Øvrevoll Hosle i fjor november.

Ellers kan vi opplyse at vinteren er kommet til Tromsø med en god del snø. Onsdag kan det bli snøbyger under kampen, og rundt 0 grader. Og en god del vind.

Kampene spilles slik:

TIL2020 – Avaldsnes, onsd. 22.11 kl. 18.00 på Romsa Arena, Tromsø

Avaldsnes – TIL2020, sønd. 26.11. kl.13.00 på Åsebøen Stadion, Kopervik. 

Her får du kjøpt billett til søndagens hjemmekamp: https://avaldsnesdamer.ticketco.events/no/nb/m

Kampene kan du se direkte på TV2 play.