Hvem er best i byen?

Vi håper derby-spøkelset kjenner sin besøkelsestid

Iselin Sandnes Olsen og Vålerengas Ajara Njoya fra oppgjøret i 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 02. sep 2020 Skrevet av: Carl Gustav Boranderlyndamer.no

 

Det er nok en gang duket for det største oppgjøret i Norsk fotball, byderbyet mellom Lyn og Vålerenga. Fra herrefotballen husker vi de kampene som fylte Ullevaal Stadion på 2000-tallet. I løpet av syv år klarte ikke Vålerenga å vinne et eneste av oppgjørene, hverken hjemme eller borte. Det var snakk om derby-spøkelset som preget Vålerenga. Vi har ikke fått til helt det samme i Lyn Damer enda, men vi har i løpet av våre 2,5 år i Toppserien bitt godt fra oss mot Vålerenga. Det ble 1-1 på Kringsjå i 2018 og det var 1-0 frem til 90. minutt i NM samme år (kampen endte 2-5 etter ekstraomganger). I fjor vant vi 1-0 på Intility etter fantastisk spill av Camilla Linberg som satt opp Runa Lillegård alene med keeper, en heroisk seier som gir et håp og et bilde på hvordan morgendagens kamp kan bli.

Høydepunkter fra fjorårets oppgjør

Vålerenga har før årets sesong forsterket seg veldig – inn har blant annet Synne Jensen, Sigrid Heien Hansen, Ingibjörg Sigurdardottir, Jalen Tompkins og Janni Thomsen kommet, i likhet med den nye treneren Jack Majgaard Jensen, med bakgrunn fra blant annet FC Rosengård. Til tross for store investeringer på spillersiden har Vålerenga hatt mye skadeutfordringer tidlig i sesongen, men de fleste virker å være tilbake nå. Stjernespissen Isabell Herlovsen er fortsatt sykemeldt, Heien Hansen gikk ut med skade sist, ellers stiller trolig Vålerenga fulltallig. Vålerenga leder toppserien, etter en sterk borteseier mot LSK Kvinenr i lørdagens kamp.

Hva gjelder vårt eget lag så er det de langtidsskadde Runa Lillegård, Jenny Røsholm Olsen og Monica Isaksen, samt at Mimmi Löfwenius har et par uker igjen på lån i LSK Kvinner. En gladnyhet er at Mariana Larroquette er spilleklar og kan bli tatt ut i troppen om trenerteamet ønsker det.

Argentiner har scoret i byderbyet tidligere
«LYN-SPØKELSET LEVER ETTER MÅLORGIE» var overskriften til VG i 2009, da Lyns herrelag spilte 4-4 på Ullevaal Stadion. To mål av Argentineren Lucas Pratto sørget for at Lyn-spøkelse fortsatt kunne herje i byen. Nå kan en ny Argentiner få mulighet til å skrive seg inn i supporternes hjerter. Hvilken debut det i såfall vil bli for Mariana.

Kampen har kampstart klokken 19.00 og kan sees på direktesport.no