Hovedterminlisten for 2021-sesongen er klar

Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Se kampdatoene for Toppserien neste sesong, som blir den første med det nye serieformatet.

Sist oppdatert: 20. nov 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Toppfotball Kvinner har i samarbeid med Norges Fotballforbund utarbeidet hovedterminlisten for neste sesong. Seriestart for Toppserien og 1. divisjon blir etter planen, også med forbehold om korona-situasjonen, 20. mars. Sesongen avsluttes med cupfinale 31. oktober.

Klikk her for å se hele hovedterminlisten

Hovedterminlisten er vedtatt med utgangspunkt i ny struktur vedtatt på forbundstinget 2019. Det innebærer at det for første gang skal spilles sluttspill etter ordinært seriespill ettersom innføringen av den nye seriestrukturen ble utsatt i 2020-sesongen på grunn av pandemien.

Kamper under EM

Seriestarten i 2021 kan imidlertid bli justert dersom UEFA endrer sine planer for gjennomføring av ungdomsturneringene vinteren 2021.

Det er lagt opp til at det spilles kamper under EM neste år for både Toppserien og Eliteserien. Spilleplanen vil imidlertid bli tilpasset slik at den i størst mulig grad unngår konkurranse med kamper i EM.

Les også: Slik spilles siste serierunde i Toppserien

Cupfinale på Ullevaal stadion

I 2021 er cupfinalen delt mellom kvinner og herrer. For kvinnene er det planlagt juniorfinale (J19) fredag 29. oktober og seniorfinale 31. oktober. Finalen for herrene går søndag 17. november med juniorfinalen fredag 15. oktober. Alle fire finalene går på Ullevaal stadion dersom værforholdene tillater det. Finalene i J16 og G16 vil bli gjennomført på en av arenaene til finalistene.

– Det er synd at vi ikke fikk på plass en felles cupfinalehelg, men denne løsningen er den nest beste. Samtidig får vi nå en mulighet til å fokusere maksimalt på kvinnefinalen. Terminlisten legger også opp til et noe roligere program på våren, noe som er viktig for oss da vi har flere spillere som er opptatt med eksamener i den perioden, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Les også: Ny seriestruktur vedtatt

– Ideelt sett ønsket vi en felles finalehelg. Dette lot seg imidlertid ikke gjøre i 2021 fordi internasjonale turneringer er lagt til ulike tidspunkt for kvinner og herrer. Justeringer kan komme da det fortsatt er uklarthvordan fotballaktiviteter kan gjennomføres våren 2021, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.