Dramatikk i toppkampen – en svært jevn seriestart

Spenningen var stor før den andre serierunden. Kunne Vålerenga og Klepp slå tilbake etter sine skuffelser i første serierunde, og hvordan ville det gå i toppoppgjøret mellom LSK Kvinner og Sandviken?

Sist oppdatert: 12. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Andre serierunde er nå ferdigspilt etter at toppkampen mellom LSK Kvinner og Sandviken er unnagjort. Der fikk vi en dramatisk avslutning på kampen som potensielt kan bli avgjørende når vi teller opp på slutten av sesongen!

RUNDE 2 | TOPPSERIEN
Kolbotn 2 - 2 Avaldsnes
Vålerenga 2 - 0 Røa
Arna-Bjørnar 0 - 1 Klepp
Lyn 1 - 4 Rosenborg
LSK 1 - 0 Sandviken


Dramatikk da LSK Kvinner vant toppkampen

LSK Kvinner – Sandviken 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Sophie Román Haug (90)

Storkampen denne runden ble spilt i LSK-hallen søndag ettermiddag. Regjerende seriemester LSK Kvinner tok i mot et Sandviken-lag som ønsker å vippe dem ned fra tronen denne sesongen. Etter å ha vunnet seriestarten mot Vålerenga forrige helg, var det optimisme å spore for Sandviken. Etter at LSK Kvinner spilte 1-1 mot Rosenborg i første serierunde, skilte det to poeng mellom lagene før oppgjøret.

Og det var tydelig å se i den første omgangen at det var to storkanoner i aksjon som møttes. Sandviken gikk offensivt ut til verks, men uten uttelling.

Utover i omgangen kom også LSK Kvinner stadig nærmere, men også de uten scoring. Nærmest var Nora Eide Lie like før pause, men hennes forsøk ble reddet av Oda Bogstad i gjestenes bur.

Begge lagene hadde sine sjanser i den første omgangen, men ingen av lagene maktet å finne veien til nettmaskene. Dermed stod alt på spill også før den andre omgangen.

JUBEL: Scoringene lot vente på seg i den første omgangen av storoppgjøret, men til slutt var det Hege Riise som kunne juble for seier. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Den andre omgangen startet også ganske så likt. Sandviken hadde et lite overtak i kampen og skapte noen småfarligheter, mens LSK Kvinner kom på noen overganger som også var farlige. Nærmest for Sandviken var Kennya Cordner i den andre omgangen som skjøt til side for mål fra spiss vinkel. Enda nærmere var hjemmelagets spiller, Emilie Haavi, som traff tverrliggeren 10 minutter før slutt!

Toppoppgjøret så ut til å ende med poengdeling, men den gang ei!

På overtid av oppgjøret fikk LSK Kvinner et frispark på hjørnet av 16-meteren som ble slått inn. Der var innbytter Sophie Román Haug sterkest i duellen, og headet på mål, men Bogstad reddet det første forsøket. Da returen havnet tilbake hos Román Haug, var det aldri noen tvil, og hun satte ballen enkelt i nettet, 1-0 til Lillestrøm!

Det kan vise seg å bli en enorm viktig scoring for Hege Riises jenter utover i sesongen, men de fikk allikevel et skremmeskudd sent i kampen, da Sandviken fikk et frispark på 17 meter. Vilde Hasund forsøkte seg, men Ida Norstrøm reddet. LSK Kvinner vant kampen, og det var enkelt å se på jubelscenene etter kampslutt hvor mye denne seieren betydde.

Høydepunktene fra kampen kan du se her: 

Kolbotn straffet Avaldsnes med siste spark på ballen

Kolbotn – Avaldsnes 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Andrea Norheim (40), 1-1 Marit Bratberg Lund (51), 1-2 Hanna Dahl (86), 2-2 Eline Hegg (90).

Mange har spådd Kolbotn i bunnen av tabellen denne sesongen, men laget fikk en veldig god start i første serierunde, da de spilte 0-0 borte mot Klepp og kanskje til og med hadde fortjent seieren. Nå ventet et nytt vanskelig møte da Avaldsnes var motstander på Sofiemyr fredag kveld. De fikk en meget god start på sesongen med 5-2 hjemme mot Lyn.

Men det skulle virkelig ikke bli enkelt for rogalendingene i dette oppgjøret. Kolbotn fortsatte innledningsvis der de slapp mot Klepp forrige helg, og var meget gode den første halvtimen av oppgjøret med sitt høye og intensive press. Så begynte Avaldsnes gradvis å komme litt mer og mer inn i kampen, og etter 40 minutter, satte Andrea Norheim inn ledermålet for gjestene. Dette ble også stående inn til pause.

JUBLET: Andrea Norheim jublet for scoring i den første omgangen, men Avaldsnes mistet seieren sent i kampen. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Men Kolbotn ga seg ikke så enkelt. Få minutter ut i den andre omgangen mottok Eline Hegg ballen ute til venstre. Hun satte fart fremover og utfordret, før hun ble lagt i bakken. Straffe til Kolbotn. Der var Marit Bratberg Lund iskald og hamret ballen i krysset, og brakte balanse i regnskapet. Kanskje ikke så overraskende når hun aldri har bommet på straffespark før i Toppserien, som hun selv fortalte etter kampslutt til Kolbotns egne hjemmeside.

Den andre omgangen var nokså jevnspilt, og scoringene lot inntil videre la vente på seg. Men Avaldsnes var uhyre nære da de etter 79 minutter fikk noen eventyrlige muligheter til å ta ledelsen. Ajibade traff først stolpen, før hun igjen headet i tverrliggeren etter en corner. Til slutt var det en strålende redning av Hildegunn Sævik, og Kolbotn slapp unna med et nødskrik! Enn så lenge…

Kun fem minutter senere var Sævik sjanseløs, og ballen havnet i nettmaskene for gjestene. En strålende kontring endte med at Dahl kom alene mot Sævik, og trillet ballen i nettet. Da trodde nok de fleste at Avaldsnes skulle stikke av med tre poeng.

Men den gang ei! Kolbotn skulle komme tilbake.
Fem minutter på overtid, og med siste spark på ballen, sikret Hegg at Kolbotn fikk med seg ett poeng fra Sofiemyr denne fredagskvelden. En lang ball ble slått inn i feltet og stusset videre. Ballen endte opp hos Hegg som gjorde ingen feil, og utlikningen var et faktum. Kolbotn sikret seg ett poeng, og det må sies at det ikke var ufortjent heller. Kolbotn var fullt på høyde med Avaldsnes i kampen.
Høydepunktene fra kampen kan du se her: 

Gullkandidaten inn på vinnersporet

Vålerenga – Røa 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 selvmål, Frida Lyshoel (31), Dejana Stefanović (71). 

Det har vært stilt store forventninger til Vålerenga i forkant av denne sesongen, men Oslo-laget fikk ingen god sesongstart da det ble tap i storoppgjøret (2-3) mot Sandviken forrige helg. Derfor var det svært viktig for Vålerenga å få tre poeng da Røa var motstander på Intility fredag. Dette var også kampen som ble sendt på NRK2 denne runden.

Men Vålerenga fikk ikke spillet sitt til å sitte de første minuttene, og Røa spilte helt jevnt frem til hjemmelaget tok ledelsen etter en drøy halvtime av kampen. Ajara Njoya ble sendt alene mot keeper i bakrom av Synne Jensen. Spissen forsøkte en avslutning, men Linn-Mari Nilsen i Røa-buret reddet forsøket. Uheldigvis for Røa og spesielt Frida Lyshoel, gikk redningen rett i kroppen på Lyshoel som satte ballen i eget nett, og ikke kunne gjøre stort annet.

Alt i alt var det en jevnspilt omgang uten de store sjansene, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Vålerenga.

I GANG: Etter å ha tapt åpningskampen mot Sandviken forrige helg, tok Vålerenga sin første seier for sesongen mot Røa. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Den andre omgangen minnet også veldig mye om den første, og Vålerenga klarte ikke å skape så altfor mye mot et Røa-forsvar som stod godt i mot, og en midtbane som vant flere dueller.

Men etter 71 minutter kom avgjørelsen. En corner fra Andrine Tomter ble slått inn og Ingibjörg Sigurðardóttir vant den første duellen i feltet. Ballen havnet hos Dejana Stefanović som pirket ballen over streken med en liten flikk, og Synne Jensen ville ikke stjele målet, da hun lot ballen passere inn i mål.

Så altfor mange sjanser var det ikke i kampen, men Vålerenga klarte allikevel å skaffe seg sesongens første trepoenger. For Røas del er fasiten nå to tap etter de to første rundene, men trener Geir Nordby så flere positive ting å ta med seg, sa han til NRK etter kampslutt.

Høydepunktene fra kampen kan du se her: 

Historisk seier på Kringsjå

Lyn – Rosenborg 1-4 (0-1)
Mål: 0-1 Marit Clausen (45), 0-2 Marit Clausen (47), 0-3 Julie Blakstad (51), 0-4 Julie Blakstad (53), 1-4 Camilla Linberg (64). 

Lyn fikk en tøff start på sesongen med 2-5-tap borte mot Avaldsnes sist, og lørdag ettermiddag var det Rosenborg som var motstander da de gjestet Kringsjå kunstgress, med et håp om å ta sin første trepoenger etter byttet fra Trondheims-Ørn til Rosenborg.

Og historie skulle skrives denne lørdagen.

Rosenborg tok tidlig kommandoen i oppgjøret og spilte Lyn tidvis veldig dype i den første omgangen. Gjestene hadde flere muligheter til å gå opp i føringen før pause, men det var ikke før i siste spilleminutt at den skulle sitte for Rosenborg. Marit Clausen hamret inn ledelsen på strålende vis, og et ordentlig slag i ansiktet på Lyn, som helt sikkert hadde et håp om å gå inn til pause med 0-0.

DRØMMESTART: Julie Blakstad har fått en drømmestart på Rosenborg-karrieren, og står med tre scoringer etter to serierunder. Her fra første serierunde mot LSK Kvinner. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Vondt skulle også bli til verre for Lyn nå. Kun to minutter etter at den andre omgangen var i gang, stod det 2-0 til gjestene – og igjen var det Marit Clausen som var involvert. Cesilie Andreassen spilte Marit Clausen alene med keeper, som gjorde ingen feil og trillet ballen i nettet. Rosenborg var nå på god vei mot å skrive historie.

Så var det Julie Blakstad som igjen skulle vise seg fram, ikke mindre enn ved to anledninger. Først headet hun inn 3-0 før hun et par minutter senere ble spilt fri ute til venstre og rullet ballen forbi keeper. Det stod nå 4-0 til Rosenborg som var i ferd med å ydmyke Lyn denne ettermiddagen.

– Det er gøy å komme på scoringslista igjen. Det har vært en bra start for meg, sier Julie Blakstad om starten i Rosenborg til fotball.no.

Det var kanskje ikke noe håp om noe comeback, men Camilla Linberg pyntet allikevel på resultatet med et strålende skudd i krysset etter 64 minutter.

Dermed har Rosenborg nå tatt sin aller første trepoenger og står med fire poeng, mens Lyn står med null. Rosenborg har nå fått en meget god start med to gode kamper mot LSK Kvinner og Lyn her i ettermiddag. Gode tider i Trondheim nå!

– Vi håper å kjempe jevnt med alle lag, og om vi klarer det, kan vi kjempe i toppen, sier Blakstad.

Høydepunktene fra kampen kan du se her: 

Slo tilbake – første seier under ny trener

Arna-Bjørnar – Klepp 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Nikki Stanton (58)

Vestlandsderby mellom to lag som fikk en veldig ulik start på sesongen i første serierunde. Arna-Bjørnar var veldig fornøyde etter å ha slått Røa i første seriekamp, mens det var en langt mer skuffet Klepp-gjeng som spilte 0-0 hjemme mot Kolbotn.

Til denne kampen gjorde Klepp-trener Nick Lofthus grep; han skiftet fra den kjente 3-4-2-1-formasjonen, og Klepp gikk nå ut i 4-2-3-1.

Og denne lørdagen fikk vi se hva som bor i dette laget. De var allerede farlig frempå to ganger i løpet av det første åpningskvarteret med to gode muligheter, men Arna-Bjørnar hadde også noen tendenser uten at de fikk til det helt store.

Etter de første 45 minuttene stod det 0-0 til pause på Arna idrettspark, kanskje med et lite overtak favør gjestene.

REVANSJE: Klepp slo tilbake etter at de spilte 0-0 mot Kolbotn i første serierunde. Dette var første seier under Nick Lofthus. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Etter hvilen skulle gjestene endelig få sin første scoring for sesongen. Anette Snørtedal Jensen ble felt innenfor 16-meteren, og det ble dømt straffe. Der var det aldri noen tvil, og Nikki Stanton satte inn ledermålet for gjestene.

Arna-Bjørnar klarte ikke å skape så altfor mye farligheter på Klepp, og bedre ble det ikke da Rikke Nygard måtte byttes ut tidlig i den første omgangen med en skade. Klepp virket å ha god kontroll, og skapte flere muligheter utover i omgangen. Elisabeth Terland, Sofie Bjørnsen og Ingeborg Lye Skretting var alle nære, men Arna-Bjørnar slapp med skrekken.

Likevel kunne gjestene reise hjemover med en sterk borteseier, og lagene står nå med hver sin trepoenger. Dette var den første under ledelse av Nick Lofthus for Klepp, og Arna-Bjørnar vant som nevnt i serieåpningen mot Røa.

Høydepunktene fra kampen kan du se her:  

TABELL | TOPPSERIEN
1 LSK 5 9 13
2 Vålerenga 6 6 13
3 Rosenborg 5 6 11
4 Sandviken 5 3 10
5 Avaldsnes 6 2 10
6 Kolbotn 6 -2 6
7 Klepp 5 -3 5
8 Lyn 5 -6 4
9 Arna-Bjørnar 5 -5 3
10 Røa 6 -10 0

Det har også vært seriestart i 1. divisjon denne lørdagen. Slik ser resultatene ut etter første runde: 

Amazon Grimstad – Hønefoss 1-2
Fart – Grei 0-2
Åsane – Medkila 0-1
Øvrevoll Hosle – Fløya 5-0
Kil/Hemne – Stabæk 1-2