Historisk seier over LSK

Avaldsnes slo LSK Kvinner for første gang!

Foto: Mikal Lindøe

Sist oppdatert: 17. aug 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaardavaldsnestoppfotball.no

 

‘I dag handler det om å gi 100 % av seg selv gjennom hele kampen, tilleggsminutter inkludert. Og ha troen på seg selv, laget og prosjektet vårt. Klarer vi det, så skal vi holde poengene hjemme på Haugalandet’, sto det i Trenerens ord i kampprogrammet lørdag 15. august 2020.

Og så skjedde det….

 

Avaldsnes har hatt en forferdelig statistikk mot de gule og sorte siden entreen i Toppserien i 2013. 17 tellende kamper uten seier , 15 av de med tap. Avaldsnes har hatt mange store navn og gode lag opp gjennom årene som har forsøkt å slå romerikingene, uten hell. Denne gang stilte Avaldsnes til kamp uten Olaug Tvedten som har vært en av de mest markante spillerne for Avaldsnes. Samtidig hadde Ylinn Tennebø en vond lysk som hindret henne i å starte kampen.

Det betydde en del omlegginger i formasjonen. Avaldsnes  startet med den kjente bakre 5er – Victoria Esson i mål, N. Utvik, C. Polkinghorne, R. Decker, H. Dahl i forsvar. På midten startet Avaldsnes med Rash, Gorry (Mini), A. Jøsendal og fremme spilte M. Enlid, A. Norheim og E. Thorsnes. Formasjonen med 4-3-3 ble holdt fra tidligere kamper.

Avaldsnes går i høyt press med en gang dommeren blåser i gang kampen. Men LSK klarer å ri det av og presser Avaldsnes bakover på Avaldsnes Idrettssenter. LSK fører spillet første halvtimen, uten å skape de helt store sjansene.

 

Etter 32 minutter spilt er status at Avaldsnes blir presset hardt på eget gress, men LSK får fortsatt ikke de helt store målsjansene. Trener Thomas Dahle med apparat gjør en endring på formasjonen og legger om til 4-4-2. Det vil vise seg at gjør stor forskjell for Avaldsnes sitt spill. Laget henger mye bedre med og fører nå store deler av kampen. 7 minutter ut i 2. omgang gjør Avaldsnes kampens første bytte. M. Enlid går ut og Y. Tennebø kommer inn. Rett etterpå får A. Norheim det som til da er kampens største mulighet, med et skudd i tverrligger.

 

Så, i det 62. spilleminutt. «Utvik slår inn fra høyre. LSK får ikke klarert. Innbytter Tennebø lar seg ikke be to ganger. Hun vender og skyter til høyre for keeper Norstrøm. 1-0 til hjemmelaget» NTB!

Etter scoringen fortsetter Avaldsnes å dominere kampen. A. Norheim får selvtillit på topp. Ajibade ser ut til å ha limt superlim på ballen når hun får den med seg ut av alle situasjoner.

Etter 80 spilte minutter forsøker Avaldsnes å roe det hele ned og legger seg lavere i banen. Elise Thorsnes går ned som midtre midtstopper i en forsvars 5er. Etter noen minutter blir Avaldsnes veldig baktunge og savner en bakroms spiller.

Så er det duket for en ny debutant! Irene Dirdal fra Viking gjør seg klar, og kommer inn for A. Jøsendal etter 86 spilte. Dirdal er en rask spiller som også er god med ball. Hun hjelper laget å balansere når Avaldsnes vinner ballen lavt i banen.

 

90+4 blåser dommeren av og det var altså dette Avaldsnes laget som skulle bryte forbannelsen!

Kampfakta

Avaldsnes – LSK 1–0 (0–0)

Avaldsnes idrettssenter

Mål: 1–0 Ylinn Tennebø (61)

Målsjanser: 4–4

Gult kort: Ingen

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade

Tilskuere: 34

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson – Nathalie Utvik, Clare Polkinghorne, Robyn Decker, Hanna Dahl – Rasheedat Ajibade, Katrina Gorry, Anna Jøsendal (Irene Dirdal fra 86.) – Elise Thorsnes, Andrea Norheim, Marthe Enlid (Ylinn Tennebø fra 53.)