HISTORISK LOKALOPPGJØR OG ENDRING AV STADION: SLIK SPILLES ANDRE SERIERUNDE I TOPPSERIEN

For første gang på øverste nivå skal Brann møte Åsane etter deres opprykk.

Annonse:

 

 Presenteres i samarbeid med:

norsk tipping

Den første serierunden ga oss noen svar på hvor lagene står, men fortsatt er det mye usikkerhet hos flere. Snart venter en landslagspause med kamper mot Spania og Sverige, men først gjenstår nok en runde av årets sesong.

Husk at du får tilbud på TV 2 Play total ved kjøp av sesongkort eller billett. 

Husk at lagene denne sesongen skal møte hverandre tre ganger, og at det spilles ikke noe sluttspill på øverste nivå.

Alle kamper teller like mye, og det er ikke rom for en slik start på sesongen som Røa hadde forrige sesong, da laget vant sin første kamp i sluttspillet – i kamp nummer 19.

 Slik ser 1. serierunde ut:

RUNDE 2 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar0 - 1Rosenborg BK Kvinner
Avaldsnes Toppfotball2 - 1Lyn
Røa Fotball Elite3 - 3Vålerenga
SK Brann3 - 2Åsane
Stabæk0 - 0LSK Kvinner




Brann – Åsane sendes på TV 2 Sport 1, mens Stabæk – LSK Kvinner ser du på NRK1.

PS! Sjekk denne oversikten over samtlige overganger i Toppserien.

Historisk lokaloppgjør i Bergen

Storesøster mot lillesøster. Denne helgen tar regjerende dobbeltmester Brann imot nyopprykkede Åsane.

Det er ingen tvil om at hjemmelaget er gigantiske favoritter før oppgjøret, men samtidig overbeviste Olli Harders lag på ingen som helst måte i seriepremieren borte mot Lyn (2-1-seier).

Brann trøblet stort og kunne fort ha ligget under med mer enn det ene målet de gjorde til pause. Etter hvilen sørget Alyssa Walker og Nora Eide Lie for tre poeng i løpet av få minutter.

Få minutter var også det som på mange måter ødela for Åsane i helgen. Laget fikk en katastrofal start på sesongen med 0-4 hjemme mot Røa. I løpet av fem minutter i den første omgangen scoret Røa tre mål, samtidig som Karen Vistnes ble utvist hos Åsane.

Uansett er det mange kamper igjen til å rette opp den kampen, og en seriestart er sjeldent enkelt.

Begge lag har som nevnt tidligere hatt store forandringer før årets sesong. Brann har mistet en haug av nøkkelspillere, deriblant Lisa Naalsund (Manchester United), Tuva Hansen (Bayern München) og Guro Bergsvand (Brighton), mens Åsane har hatt en betydelig økning av budsjettet og gitt 18 spillere i klubben proffkontrakt.

Lagene har faktisk heller aldri møtt hverandre på øverste nivå tidligere ettersom de forrige sesong var i to ulike sluttspill.

Andrine Hegerberg gjorde comeback i Toppserien i forrige runde etter flere år i utlandet. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Toppkamp

Et annet høyinteressant oppgjør denne helgen finner vi på AJ Arena, der kampen spilles.

Stabæk møter LSK Kvinner – to lag som hadde en svært ulik opplevelse i 1. serierunde.

Stabæk fikk det blytungt i Trondheim og tapte 0-3 borte mot Rosenborg på Koteng Arena, mens LSK Kvinner åpnet med et smell og vant 4-0 hjemme mot Avaldsnes.

Siden den kampen har det for øvrig blitt bekreftet at LSK Kvinner-keeper Moa Edrud forsvinner fra klubben. Hun er solgt til Hammarby. Men med Cecilie Fiskerstrand tilbake mellom stengene bør laget takle den overgangen fint.

Dette kan potensielt på slutten av sesongen være en helt avgjørende kamp for hvilket lag som potensielt ender blant topp fire, så det er ingen tvil om hvilken betydning denne kampen har – ikke minst for Stabæk etter en noe skuffende seriestart.

Så blir det også spennende å se om LSK Kvinner denne sesongen virkelig mener alvor og kanskje kan blande seg inn i tetstriden.

Signe Holt Andersen og LSK Kvinner imponerte i den første serierunden. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Kamp flyttes

På Karmøy tar Avaldsnes imot Lyn, der to lag uten poeng møtes.

Avaldsnes er av mange spådd å kjempe helt i bunnen av tabellen og trenger sårt de poengene de kan få.

Kampen er også flyttet fra Avaldsnes sitt naturgress til Åsebøen Stadion.

– Banen kan nok brukes, men dette vil forringe kvaliteten på banen gjennom hele våren og forsommeren, uttaler daglig leder Norvald Kaldheim i Avaldsnes Toppfotball til klubbens nettsted.

Både Rosenborg og Vålerenga imponerte stort i 1. serierunde med henholdsvis 3-0 mot Stabæk og 5-0 mot Arna-Bjørnar. Denne helgen er de igjen store favoritter når Røa står for tur for Vålerenga, mens trønderne skal til Bergen og møte Arna-Bjørnar på bortebane.

Det er trolig ikke rom for mange feilskjær denne sesongen, og topplagene trenger definitivt å samle poeng i kampene hvor de på papiret blir ansett som klare favoritter.

Men med Røas imponerende 4-0-seier mot Åsane kan det bli spennende å se om de klarer å skape trøbbel for hovedstadslaget.

Annonse fra Toppserien: