Gulljagende Sandviken neste

Sist oppdatert: 15. okt 2021 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Bilde; Blir det Avaldsnesjubel søndag? – Foto; Mikal Lindøe.

Det var ingen tvil om at det var en svært skuffet Avaldsnesgjeng som forlot hangaren på Lillestrøm sist lørdag. 3-0 ledelse endte som kjent med 4-3 tap, nesten ikke til å tro. Men nå har det gått en uke snart, skuffelsen er lagt bort, og spillere og trenere har kun tenkt på søndagens kamp mot Sandviken på Avaldsnes Idrettssenter.

– Vi har hatt en god evaluering etter kampen mot LSK, og har jobbet med de samme tingene som har fungert i lang tid nå, forteller sportssjef Kolla Fosen til oss etter endt trening fredag.  Spillerne har vist mye energi, ja, rett og slett en god treningsuke under gode forhold fortsetter Kolla.

Søndagens motstander, Sandviken, jager gull medaljer og har enda ikke tapt en kamp i Toppserien denne sesongen. Det enste poengtapet kom i bortekampen mot naboene Arna Bjørnar i sommer. Siden har ikke laget bydelen Sandviken sett seg tilbake. Kun seire, og plass i cupfinalen om to uker etter å ha knust LSK i deres egen stue. Altså, vi står foran en stor oppgave, men våre jenter har bevist at vi spiller best mot de beste lagene.

Det er sportssjefen enig i, vi kan slå alle lag, og vi gleder oss til å møte det beste laget i Toppserien, som også kan fortelle at Nathalie Utvik, Jenn Røsholm Olen og Anna Jøsendal fortsatt er ute med skader, resten av troppen er klar avslutter Kolbjørn «Kolla» Fosen.

Våre jenter har møtt Bergenslaget 15 ganger tidligere, og har et soleklart overtak. Ni seiere på 15 kamper, mens av Sandvikens fem seire har fire kommet i løpet av de fem siste kampene i årene 2019 til 2021 (kampstatistikk: 15-9-1-5  29-22 (7)). Det betyr at laget har hatt stor sportslig fremgang den senere tid, og har tatt gradvis steg i løpet av de siste tre årene. Og er nå den ledende klubben på kvinnesiden i Norge. Og det etter at klubben må regnes som en av pionerklubbene innen norsk kvinnefotball. Klubben spilte sin første finale i 1991, tap 8-0 for Asker, men kom sterkt tilbake i 1995 og vant 3-2 (eeo) mot Trondheims Ørn.  Så spørs det hvor lenge eventyret om Sandviken vare, neste års endres navnet til Brann Kvinner, først som egen klubb, men på sikt skal laget innlemmes i Sportsklubben Brann fullt og helt.

Kampstart er kl. 14.00. Kampen sendes på NRK1

Helgens serierunde finner du her: www.fotball.no/turneringer/toppserien/

 

Bilde; Kolbjørn «Kolla» Fosen