God sesongstart og økte forventninger – hjemmeseier mot Kolbotn vil gi tabelltopp.

Blakstad og Bragstad på lørdagens trening, dagen før Kampen mot Kolbotn. Er det to 18-åringer som skal stjele overskriftene etter oppgjøret søndag? Emilie Joramo (t.v) er den tredje 18-åringen i 11eren til Steinar Lein. Mali Næss (t.h) er kaptein og veteran i det unge laget.

Sist oppdatert: 19. jul 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

God start på sesongen har gitt mye oppmerksomhet og økte forventninger.

Etter de to første serierundene er det mange smil å observere på Koteng Arena om dagen. Godt spill mot LSK ble avløst av sterk uttelling i form av mål og dominerende spill mot Lyn. Fire poeng på to kamper er godkjent – nå er mange spente på oppfølgingen mot Kolbotn.

Rosenborg har i de siste ukene fått mye oppmerksomhet i alle medier – og det er en uvant situasjon for mange i laget at det skrives mye før, under og etter kampene. Det har kommet til profiler utenfra som allerede har satt sitt preg på klubben, og vi har fortsatt så vidt startet sesongen. Overgangene i vår har nok også bidratt til å snu omgivelsenes forventninger til laget. Man skal være forsiktig med å sette sin lit til tabelltips i ulike medier, men som Trondheims-Ørn var ikke det noe stort problem: laget ble stort sett tippet fra midten og ned, og forventningene var lave. Kontrasten kom raskt: VG tipper Rosenborg på en tredjeplass – i debutsesongen i svart og hvitt. Navneskiftet, den omtalte satsingen og overgangene blir vektlagt.

Lista er lagt. Spiller du i svart og hvitt så forventes det mer, enten det er godt begrunnet med faglig ballast – eller det er en del av arven med å bare være Rosenborg. Per Ciljan Skjelbred kan mye om det. Han var innom Koteng Arena tidligere i uka, og du kan lese mer om hva han kunne dele av erfaringer med å være en RBK`er i Adressa sin artikkel her:

En lydhør forsamling hører på Per Ciljan Skjelbreds erfaringer fra inn- og utland.

https://www.adressa.no/sport/fotball/i/EWOdPa/rbk-damene-ba-om-hjelp-da-ble-ciljan-sendt-fra-lerkendal

Kolbotn har overrasket – kan de stikke kjepper i hjulene på søndag?

Kolbotn har startet med to uavgjorte, borte mot Klepp og hjemme mot Avaldsnes. To vanskelige motstandere i utgangspunktet. Før sesongen var det knyttet mange spørsmålstegn til klubben som ligger en kort 10-minutters kjøretur utenfor Oslo. Suksess med tre seriemesterskap og et NM-gull i en periode på 2000-tallet – rett etter Trondheims-Ørns suksessrike periode. Det er et lag med historie som kommer til Trondheim på søndag.

Laget i blått og hvitt har også hatt mange profiler. Ragnhild Gulbrandsen er kanskje den største klubbprofilen der – men det er konkurranse i Isabell Herlovsen og Hegerberg-søstrene Ada og Andrine. Karina Sævik forsvant til PSG i fjor, så klubben vet mye om å miste profiler – ikke helt ulikt Ørns scenario i mange år. En utskjelt kommunal hjemmebane har gitt de største overskriftene de siste årene, siden det har vært tilnærmet umulig å spille der på vårparten spesielt. I fjor førte den til at de måtte spille hjemmekamper «borte» – i nabokommunen Oslo. Kolbotn har som nevnt en historie, men er også et lag som tappes for profiler år etter år. Med Oslo-klubbene som sterke konkurrenter i jaget etter de beste spillerne på Østlandet er det ingen enkel hverdag i en stadig mer profesjonalisert Toppserie. Men de har klart det så langt – så det er ingen grunn til å undervurdere søndagens motstander.

Hovedtrener Steinar Lein

Steinar Lein om kampen mot Kolbotn:

En god sesongstart med uavgjort mot forrige sesongs seriemester, og en fortjent og overbevisende seier borte mot Lyn – Hva har vært viktig å fokusere på før kampen mot Kolbotn?

-Fokuset inn mot Kolbotnkampen har vært å bygge videre på de positive opplevelsene spillerne har tatt med seg fra de to første kampene. Vi ønsker hele tiden å utvikle spillestilen, og vi er utviklingsorienterte. I tillegg har vi hatt Kolbotn i tankene gjennom hele uken for å være best mulig forberedt til søndagens kamp. Det har vært en god treningsuke, den første til Kristine Minde, der vi har fokusert på å sette henne inni vår måte å spille fotball på.

Kolbotn har 2 uavgjorte kamper så langt. I fjor startet de sesongen meget bra, men falt voldsomt på slutten. Hva må vi se opp for i dagens Kolbotn-lag?

-Kolbotn har fått ny trener og spiller litt annerledes enn de har gjort de seneste årene. Det er et lag som jobber hardt, og de er intensive i presset sitt. De har også en del unge og gode enkeltspillere.

Vi har fått inn nye fjes i A-troppen utenfra siden i fjor: Karoline Hernes, Celine Nergård, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde og Julie Blakstad. Hernes har slitt litt med skader, men de andre 4 er alle nå tilgjengelige for deg. Kan vi få se alle de 4 sistnevnte i aksjon mot Kolbotn? Er alle aktuelle fra start? 

-Vi vil nok få se alle våre nye spillere i aksjon i morgen. Kristine Minde kommer fra en nylig avsluttet sesong i Tyskland og er i kampform. Lisa-Marie Utland har fått trent bra, og nærmer seg den fysiske formen som kreves for å starte kamper. Julie Blakstad og Celine Nergård har kommet godt inn i gruppa og er i god form.

Det er mye mediefokus om dagen, det har aldri vært så mye presse rundt laget i hverdagen, før kamper, under og etter kamper er det mange som vil ha en bit av spillerne. Hvordan synes du dette påvirker laget?

-Vi synes det er positivt med masse oppmerksomhet og dette er noe jentene fortjener. Forhåpentligvis gir dette mer energi, og så langt virker det som jentene takler det veldig bra.

En 18-åring fra Ottestad har stukket av med mye oppmerksomhet etter de to første serierundene – det har blitt mye skryt og gode ord, og mange forventninger er lagt på hennes skuldre. Hva gjør dere i apparatet rundt henne for å klare å holde fokus på fotball og neste trening/kamp? 

-Fokuset vårt er å få Julie Blakstad til å trives i Rosenborg og Trondheim. Vi ønsker å videreutvikle henne som spiller, og det er den sportslige delen vi har fokus på. Julie er ei fornuftig jente, og vil takle den oppmerksomheten hun får helt fint.

Uten å avsløre alle hemmeligheter – hvordan ønsker vi å fremstå på søndag? 

Vi har lagt en plan for å få til en god prestasjon, og målet er å vinne kampen. Vi ønsker å fremstå med høy arbeidsmoral, og vi ønsker å fortsette å spille positiv fotball. På hjemmebane ønsker vi å styre kampen. Kolbotn har vært positive i sine to første kamper, men vi går selvfølgelig ut på banen for å sikre oss årets første hjemmeseier.

En veldig blid Kristine Minde på lørdagens trening. Bergenseren blir nok å se fra start mot Kolbotn.

3. serierunde – fredag og lørdag:

De øvrige kampene fra 3. serierunde er gjennomført før oppgjøret RBK – Kolbotn, og endte slik:

Røa – LSK Kvinner: 1-5

Sandviken – Lyn: 1-1

Klepp – Vålerenga: 1-2

Avaldsnes – Arna/Bjørnar: 1-0

Det betyr at LSK Kvinner leder tabellen med 7 poeng, det samme har Avaldsnes, mens Vålerenga på tredje plass har 6 poeng. Rosenborg har 4 poeng før dagens kamp – og kan med seier innta toppen av tabellen.

Søndag er nok en kamp nesten utsolgt på Koteng Arena. Det kan være noen ytterst få ståplasser igjen. Sjekk denne lenken hvis du vil sikre deg en av de siste billettene: https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rbk__kolbotn_toppseriens_3_runde

Det er kraftig redusert antall billetter om dagen, på grunn av Covid-19 restriksjonene som må. For de som ikke fikk tak i billett så er det mulig å se den live. Kampstart kl 16:00. Kampen streames her:

https://www.direktesport.no/event/66TCNQVpu6eqmb2jTL0tnQ?publication=www.nidaros.no