God prestasjon mot Rosenborg

Kolbotn - Rosenborg 2-2

Cece Kizer scoret i sin første kamp for Kolbotn. Foto: Marius K. Eriksen

Sist oppdatert: 27. sep 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksenkolbotnkvinnefotball.no

 

Rosenborg kom til Sofiemyr uten å ha tapt en eneste Toppserie-kamp. Vi visste at det ville bli en tøff utfordring, men jentene var påskrudde fra start og var helt på høyde med laget fra Trondheim denne lørdagen. I flere perioder var det Kolbotn-jentene som hadde det største initiativet i kampen, og skapte nok farligheter til å kunne score mål. Det var midlertidig Rosenborg som scoret det første og det andre målet, og selv om Kolbotn jaktet redusering, måtte det et selvmål til for å få oss inn i kampen igjen. Laget fortsatte og presse på for å få en utlikning, og 10 minutt før slutt kunne debutant Cece Kizer toppe en god kamp med scoring, og laget fikk fortjent med seg ett poeng.

– Det var moro. Det ble en intens kamp i et vær som var ganske annerledes enn det jeg er vant med. Jeg er veldig godt fornøyd med kampen og den innsatsen vi legger ned. Vi har hatt fokus på forsvarsspill de siste ukene, og jeg synes vi gjør en veldig god jobb. Vi er litt uheldige med de to scoringene der får, men jeg er imponert over måten vi kommer tilbake på. Vi fortjener et poeng i dag, sa Cece Kizer til Østlandets Blad etter kampen.

Tre nye spillere fra start

Kolbotn gjorde tre endringer inn mot Rosenborg-kampen. Satara Murray, som fikk sin debut mot Arna Bjørnar for to uker siden, spilte i går sin første kamp fra start og viste vei med duellstyrke, prat og tilstedeværelse. Ungjenta Thea Sørbo fikk også prøve seg fra start denne kampen. Hun løper og jobber kampen igjennom, og viser hvilket potensiale hun besitter. Og som nevnt fikk vi se Cece Keizer for første gang i Kolbotn-drakta. Spilleren, som kom til Norge fra Houston for to uker siden, spilte en meget god kamp, og toppet det hele med å utlikne for Kolbotn slik at vi kunne ta med oss ett poeng.

I tillegg fikk Meg Brandt sin debut da hun kom inn i det 73. minutt. Utrolig godt at alle spillerne er i gang når vi nå går inn i en meget viktig høst.

Fra venstre: Cece Kizer, Satara Murray, Thea Sørbo og Me Brandt. Alle foto: Marius K. Eriksen

God gressmatte til tross for store nedbørsmengder

Mange husker nok høsten i fjor og alle kampene som ble avlyst på grunn av overvann på gressbanen. Da det tidligere i uken ble meldt enorme mengder med regn inn mot kampdag hev klubben seg rundt og dekket gressmatta med presenning for å prøve å holde vannet unna. Dette fungerte utmerket godt og banen holdt en god standard tross store nedbørsmengder natt til lørdag. Vi takker alle i klubben som ble med på dugnaden for å sikre gode spilleforhold denne lørdagen!

KAMPFAKTA

Kolbotn – Rosenborg 2-3
Sofiemyr Stadion

0-1 Marit Clausen
0-2 Lisa Marie Karlseng Utland
1-2 Selvmål
2-2 Cece Kizer

Gule kort: Satara Murray, Kolbotn.

Kolbotn
1 Siri Ervik
2 Nikola Orgill (ut 82′)
4 Satara Murray
13 Sara Hørte
18 Marit Bratberg Lund
20 Tone Bettina Pirisi
6 Noor Eckhoff
33 Cece Kizer
29 Thea Sørbo (ut 73′)
24 Julie Klæboe (ut 65′)
19 Eline Hegg

Innbyttere:
3 Maja Nordahl
10 Synne Christiansen (inn 65′)
16 Nathalie Jørgensen
17 My Haugland (inn 82′)
25 Hildegunn Sævik
22 Ingrid Rokke Elvebakken
11 Meg Brandt (inn 73′)

HØYDEPUNKTER

NESTE KAMP: Avaldsnes-Kolbotn, 3.10, kl.15.00