Rundens duell: Oliveira vs Gjøen-Gjøsæter

Ukens duell kan bli avgjørende i medaljekampen!

Sist oppdatert: 18. okt 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Sandviken kjemper om medalje og ligger i utgangspunktet godt an. De befinner seg på tredjeplass, og har tre poeng mer enn Klepp på fjerdeplass. I tillegg er det bare ett poeng opp til Vålerenga på sølvplassen.

Det som potensielt kan være et hinder på veien mot edelt metall, er kampene som gjenstår for bergenserne. 

De siste to oppgjørene er hjemme mot Kolbotn, hvor de vil være favoritter, men hvor ingenting er avgjort på forhånd, etterfulgt av Røa på bortebane. Ingen enkle oppgaver.

Før begge de kampene venter det som trolig er den tøffeste kampen i serieinnspurten. Avaldsnes borte. En kamp få har kommet fra med et veldig godt resultat.

Avaldsnes har en meget sterk hjemmestatistikk og er, sammen med LSK Kvinner, det eneste laget som bare har tapt én kamp på eget gress. 

En av årsakene til at Avaldsnes vinner så mange kamper på hjemmebane er at de i snitt scorer 2.1 mål pr. hjemmekamp.

Med andre ord kan det bli en arbeidsdag med mange oppgaver for Sandviken-keeper Nora Gjøen-Gjøsæter på lørdag.

Avaldsnes er så og si ute av kampen om medalje. Det finnes en teoretisk mulighet for at rogalendingene skal ende sesongen på pallen, men da trenger de at en hel del andre resultater går deres vei.

Men det er ingen grunn til å ikke gi alt mot Sandviken. 

Rundens duell er mellom Avaldsnes’ mest målfarlige spiller og Sandvikens sisteskanse.

Giovanna de Oliveira vs Nora Gjøen-Gjøsæter.

Giovanna de Oliveira

Brasilianeren signerte for Avaldsnes før sommeren, men gjorde ikke sin debut før i runde syv mot Kolbotn. Siden da har hun spilt samtlige kamper for de rød-hvite, og fra sin midtbaneposisjon har hun funnet veien til nettmaskene syv ganger.

Det tok noen kamper før hun fant flyten, men da hun først gjorde det fikk Toppserien se en spiller som kan levere mot hvem som helst. Teknikk, styrke, blikk for spillet og målteft er noen av stikkordene det er utenkelig å ikke skulle trekke frem når man snakker om brassen.

GIOVANNA DE OLIVEIRA: Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Brasil
Alder: 27
Klubbkamper i 2019: 16/22
Mål: 7
Kort: 1/0
Landskamper: 4

Tidligere klubber:
Sør-Koreansk liga (klubb ikke funnet)
Kinesisk liga (klubb ikke funnet)
São Caetano (Brasil)
Portuguesa de Desportos (Brasil)

Nora Gjøen-Gjøsæter

Keeperen er inne i sin andre periode for Sandviken. Hun spilte 19 kamper for dem i 2012, men fra 2017-sesongen har hun spilt over 20 kamper pr. sesong. Før helgens runde står hun med 85 kamper totalt for de hvitkledde. 

Denne sesongen har keeperen holdt buret rent syv ganger for bergenserne, blant annet i de to siste kampene, hjemme mot Arna-Bjørnar, og hjemme mot Fart. I 2014-sesongen holdt hun nullen 15 ganger på 23 kamper for LSK Kvinner som vant serie og cup det året.

NORA GJØEN-GJØSÆTER: Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 27
Klubbkamper i 2019: 20/22
Holdt nullen: 7
Kort: 0/0
Landskamper: 3

Tidligere klubber:
Grei Kvinner Elite
Kolbotn
LSK Kvinner
University of Florida

Formduellen

Mye kan potensielt stå på spill for Sandviken denne kampen, men heldigvis har de en målvakt i form.

Gjøen-Gjøsæter har ikke sluppet inn mål i noen av de to siste kampene, og hun har spilt 260 minutter med fotball uten å ha plukket en ball ut av nettet fra åpent spill. Imponerende. 

Som tidligere nevnt har hun holdt nullen syv ganger i år. Bare én keeper har flere smultringer (Lindsay Harris, Klepp: elleve). Cecilie Fiskerstrand har like mange.

Mot Arna-Bjørnar var hun uten arbeid i store deler av kampen, men når hun trengtes var hun påskrudd, noe som vitner om mental tilstedeværelse og fokus.

Dog er det nok mulig at hun ikke trenger å vente like lenge mellom motstandernes sjanser i helgen.

For, hjemmelaget har en av ligaens store formspillere på banene. Giovanna de Oliveira har fem scoringer og tre målgivende pasninger på sine seks siste kamper i Avaldsnes-drakta. Mot LSK Kvinner i forrige runde slo hun innlegget som førte til utligningen, og to runder før det scoret hun to mot Lyn, det éne et frekt frispark.

På sine 13 kamper i Toppserien denne sesongen har hun seks scoringer og fire målgivende pasninger. Det utgjør et snitt på 0.77 målpoeng pr. kamp. Det er tredje best i ligaen (blant spillere som fortsatt spiller i Toppserien).

For å sette det litt mer i perspektiv, kan det legges til at det kun er rene spisser som er foran henne på denne statistikken (Synne Jensen, Røa, og Kennya Cordner, Sandviken).

To spillere i form. En skapende og en stoppende. Det er på ingen måte utenkelig at resultatet kan avgjøres av spilleren som leverer den beste kampen.

Kampen startet klokken 15:00 på lørdag.

Du kan klikke på denne linken for å komme til streamen (Amedia)