Går sammen om å utgjøre en forskjell

Toppfotball Kvinner, OBOS og Gi Gaven Videre inngår et nytt samarbeid som lar spillerne i Toppserien støtte en veldedig sak knyttet til likestilling.

Sist oppdatert: 18. mai 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Hver måned gjennom sesongen kåres månedens spiller i Toppserien basert på NTB-børsen. Fra sesongstart våren 2021 premieres månedens spiller i Toppserien med et digitalt gavekort på 5000 kroner fra Gi Gaven Videre, et bærekraftig og meningsfylt gavealternativ som lar spillerne støtte en sak de brenner for.
Alle formålene spillerne kan velge mellom arbeider for FNs bærekraftsmål nummer fem, som gjelder likestilling mellom kjønnene.

Les også: Her er de første TV-kampene i Toppserien

– Både klubbene og spillerne i Toppserien er samfunnsengasjerte, og det er vi stolte av. Vi er opptatt av bærekraft og vil gjøre ord til handling. Gjennom denne avtalen med Gi Gaven Videre og OBOS ønsker Toppserien å utgjøre en forskjell, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Det var Sandviken-spiller Ingrid Ryland som kom på idéen om et mulig samarbeid mellom partene. 31-åringen jobber som digital markedsfører og har i den forbindelse arbeidet for Gi Gaven Videre:

– Jeg har tenkt at det ville være gøy å få til en konkret handling, ikke bare prat. Jo mer vi drodlet rundt et mulig samarbeid, innså vi hvor bra det passer. Jeg er engasjert i min egen likestillingssak, men samtidig er det mange andre land som er mye lenger bak enn oss. Dette er et konkret tiltak vi vil gjøre for at flere skal få like muligheter og et bedre utgangspunkt, forteller Ryland.

Les også: Norsk Tipping blir generalsponsor for norsk fotball

Gi Gaven Videre og OBOS er veldig glade for samarbeidet og motivasjonen som ligger bak.

 

– Det er inspirerende å oppleve Toppserien sitt store bærekraftsengasjement, og det er fantastisk at de, sammen med OBOS, velger å premiere sine spillere ved å la dem støtte sin hjertesak, forteller Aksel Mjøs, initiativtakeren til Gi Gaven Videre.

OBOS

– At vi sammen med Toppfotball Kvinner og Gi Gaven Videre kan bidra til å støtte gode samfunnsprosjekter er selvsagt meget positivt og helt i tråd med OBOS’ samfunnsengasjement. Vi har store forventninger til dette samarbeidet, og gleder oss til å lære mer om ulike samfunnsprosjekter spillerne ønsker å støtte. At Toppserien og spillerne på denne måten viser at de også er opptatt av samfunnet rundt seg og ikke bare fotball, er jo bare helt fantastisk og noe alle vi som er glade i norsk fotball kan være stolte av, sier sponsorrådgiver i OBOS Eddie Chr Thomas.